Reklama

Reklama

LEGO® příběh 2

  • USA The Lego Movie 2: The Second Part (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (190)

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Velmi vydařené pokráčko. Přidalo se meta fórů a odkazů (Willis WTF!) a především se nezapomnělo na chytrý scénář a tolik milovaný přesah z prvního snímku. K tomu si připočtěte velmi stylový hudební podkres (imo lepší jak v jedničce), neselhávající LEGO vizuál a je jasno. Fakt pecka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $99miliónov║Tržby USA $105,806,508 ║Tržby Celosvetovo $191,306,508▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,882,501║ Tržby za predaj DVD v USA $6,444,040║ Ďalší LEGO úlet, dobre fajn pobavilo, tých nápadov to teda chrlilo dosť, občas nejaké tie praštené narážky sa dajú prekúsnuť. /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O co méně boží, o to více zboží®. Ovšem stále natolik bezkonkurenčně boží, že ani náhodou nejde o pouhé (spotřební) zboží®. Sdělení to má, nápadů na tři filmy, odkazů na dvacet, je to pro malé caparty, holky, kluky, tatínky i maminky a pořád je to v rámci velkorozpočtových rodinných animáků (a vlastně tentokrát i muzikálů pro děcka; ostatně veškeré ty songy, zabte mě, jsou v češtině pro jednou o třídu lepší než v originále) sympaticky podvratné, svébytné a...Ano, prostě boží. Pokud vám už jednička byla proti srsti, tak dvojku tuplem nevydýcháte, protože jede ve stejně přepáleně zběsilém tempu jako LEGO Batman. PS: Na druhou stranu možná pouze podléhám stockholmskému syndromu, jelikož se synátorem máme veškeré Lego seriály i (krátkometrážní) filmy najeté bezpočtukrát čili aspoň nějaký svěží vítr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už jednotka ma nestrhla, ale až takú nudu som od dvojky nečakal. Skôr naopak – naivne som predpokladal, že až v nej to tvorcovia naplno nakopnú a rozpútajú orgie. Nuž, nerozpútali. Začiatok nebol vôbec zlý (geniálny nápad s DUPLOM, viď. posledné sekundy jednotky), ale potom sa do toho začnú zamotávať prísady, ktoré mi vonkoncom nechutili a ktoré ma skôr otravovali, než bavili. Maximálne som sa párkrát uškrnul (Bruce Willis), inak nič. A hrané pasáže boli zlo. Nakoniec som bol strašne rád, keď nabehli záverečné titulky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil jede vicemene na stejny vlne, jako ten prvni, jen proste ty parodie uz nejsou tak vtipny jak napoprve. Pribeh sam o sobe je sice dostacujici, ale nakonec se z toho vyloupne trapna usmirovacka sourozencu. Jinak neni moc co resit, dej svizne uhani kupredu, neustale se neco deje, spousta forku, chytlavy pisnicky, sympaticky postavy, fajn animace, takze vlastne spokojenost, ale stejne to pusobi trochu zbytecnym dojmem. Lepsi 3*. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Lego Movie 2 je pro mě nejuniverzálnějším bijákem co kdy byl natočen. Užije si ho naprosto každý ať už malé děti, pro které je film hlavně, tak i fanoušci popkultury, rodiče nebo sourozenci. Najdete zde odkaz na všechno po Matrix až po Bruce Willise až po cestování časem ve všech možnejch filmech. Scénář přidal na meta vtipu a boření čtvrté stěny a narozdíl od prvního dílu velice dospěl. Poslední půl hodina byla naprosto skvělá a já jsem se až divil jak něco z takovým přesahem mohli dát do animovaného filmu pro děti. Bohužel první půl hodina mi přišla hrozně vykastrovaná a nezáživná a ikdyž mi to trhá srdce 5* si film nezaslouží. I tak se jedná o podívanou na kterou se musí jít do kina a musíte si ji pustit víckrát. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První Lego bylo velmi nečekané a dodnes ho považuju za jeden z nejlepších CGI animáků - jenže ten náboj je úplně pryč. Tohle je jen nudné, zbytečné a trapně opakující předchozí vzorec. Přečkat to bylo dost vysilující. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mimozemští návštěvníci z minulého dílu po sobě nechali pustou poušť ve stylu světa z Šíleného Maxe, ale bude hůř. Přichází třpytky a flitry... Sestrovražedý souboj začíná. Pokračování přišlo o moment překvapení, ale pořád má kouzlo. Skvělá zábava s hromadou odkazů, i když tentokrát více pro děti, děti dívky. Musím že sklepa vyhrabat krabice. Cítil jsem se téměř pohnutě. Není moc dětských filmů, které vám řeknou, že dospět je špatné. Že dospět znamená prakticky skončit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skutečně mě překvapilo, s jakou pompou odstartoval první Lego příběh a jak se za těch pár let povedlo, aby dvojka naopak naprosto profrčela světovými kiny. A za mě oprávněně. Ze čtyř filmů nejvíce žeru spin-off s Batmanem (pamatuje si ještě někdo Lego Ninjago?!), u něhož bych si dal klidně sequel a ačkoliv mi příliš nesedla ani jednička, Second part už je jen bohapustá zdímačka téměř pohřbené značky s miliardou lítajících kostiček, nevtipných gagů a tak strašně nudnými postavami (krom Batmana, samozřejmě), že už bych další díl asi nezvládl. Navíc tady už rezignovali na jakékoliv překvapení s živými herci (Ferell jen nadává mimo záběr), takže je nejvyšší čas to zabalit. Warneři opět zabili další sérii po 4 filmech.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pohlcen nadšením nakonec přecházím k plnému hodnocení. Phil Lord a Christopher Miller totiž sepsali perfektně fungující scénář, který člověka pohltí od začátku do konce. Chrlí jednu hlášku za druhou, je zábavný, morálně poučný, a ke všemu prostě boží (přeužívání této fráze se nikdy neomrzí)! Na druhou stranu je třeba říci, že LEGO Movie balancuje na mnoha hranicích snesitelnosti, které mohou zapříčinit to, že se náhodné "maminy" s dětmi nebudou bavit, protože nepochopí většinu odkazů, nebo některým rádoby dospělým bude vadit mírná infantilnost, kterou se prezentuje prakticky celý sesterský systém. Ostatně právě v infantilnosti onoho systému spočívá krása celého propojení LEGO světa s tím reálným - pokud si v průběhu uvědomujete, proč se dané postavy chovají tak, jak se chovají. Má to jednoduše svou logiku. V okamžiku, kdy se nad to všechno povznesete, dostanete různorodý koktejl animovaného dobrodružství, který pod zdánlivě naivní tváří dětské taškařice skrývá mnohem sofistikovanější myšlenku a systém. Závěr je navíc dost překvapivě "vypointován" úplně do jiných rozměrů. Jednička byla sice o něco málo vybroušenější, ale i tak se jedná o jedno z nejlepších animovaných pokračování vůbec. Oproti druhému Ralfovi úplně jiná liga. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Duplo popový odrhovačky to sice trochu brzděj, jinak je ale s Legem pořád skoro stejná sranda jako minule! Kadence gagů, akce a chytrejch vtípků po celou dobu nepolevuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nic tu není boží, ale sranda to docela je. Písničky jsou super. Čekal jsem horší nastavovanou kaši a vlastně se pokračuje tam, kde se minule končilo. Nápad s Duplem není vůbec špatný. Emmet se potkává s Rexem a rozjíždí se spirála dalších ztřeštěných událostí, které jak jinak můžou zničit celý lego vesmír. 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Víš jak dopadla Liga spravedlnosti? Zmizela! Co máme jako teda dělat, když je teď i Batman pryč a Marvel nám nebere telefon!" ___________ Moment překvapení se vytratil a celkově je to míň ujetější, originální a ambiciózní, ale já mám pro LEGO slabost takže jsem se extrémně bavil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Medzi 3/4 ale dám si kludne o jednu viac. Tých nápadov a odkazov na kopec kultových filmov tu bolo požehnane. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je všechno pořád boží? Celkem jo! Phil Lord a Chris Miller se sice na režijní židli nevrátili, pořád ale zůstali u projektu jako scénáristé a po vyhazovu od Solo: Star Wars Story mohli na projekt daleko důrazněji dohlížet. Na režisérské židli (nebo spíš žídlích) je navíc nahradil solidní Mike Mitchell (jeho Shrek: Zvonec a konec je nedoceněná animovaná pecka!) a i když ukázky nějak lákavě nevypadali, ve finále tu šance na dobrý film pořád existovala. A vyšla! Na rovinu je nutno říct, že LEGO příběh 2 je v dosti nevýhodné pozici. Jednička byla před 5 lety nečekané překvapení a neskutečný náhul plný vypravěčského náboje, několika šokujících cameií a především mind-fuckového zvratu, který bych lehce zasadil mezi nejlepší filmové zvraty všech dob. Dvojka je tak pochopitelně v nevýhodě- kromě LEGO příběhu totiž už stihl dorazit i hodně dobrý LEGO Batman film a spíše průměrný LEGO Ninjago film kde už se stihlo LEGO na stříbrném plátně omrzet. A nějak takhle v kostce funguje LEGO příběh 2- Je to neskutečně dobrý, pořád to má plno skvělých nápadů a vyprávění Lorda/Millera je pořád WTF stylem kurevsky parádní, zároveň ale chyběl ten moment WOW překvapení- WOW momenty jako přílet LEGO Millenium Falconu prostě ve dvojce chybí a žádné cameo výrazně mile nepotěší (i když LEGO Bruce Willis je hodně fajn!) a především zatím co jednička ve finále dokázala opravdu šokovat, dvojka už si s tím odhaleným zvratem možná hraje až příliš. Čím víc nad tím navíc přemýšlím, nechal bych malé děti doma! Stejně jako v jedničce totiž hrajou prim především popkulturní geeky, především je ale zápletka neuvěřitelně složitá na pochopení a především pochopit motivace několik postav dá dětem pravděpodobně zabrat! LEGO příběh 2 je film pro starší publikum, které si nechá uznat, že jednoduše stárne až příliš rychle a dokáže si užít složitý příběh, který má v sobě velkou hloubku. LEGO příběh 2 je stejně jako v rámci jedničky plné parádních vizuálních nápadů, ve dvojce navíc obohacené o LEGO Duplo, které dalo Lordovi a Millerovi do inventáře spoustu výborných situačních gagů a vizuálních nápadů. Zpočátku jsem měl s tím možná až trošku creepy LEGO Duplo světem problém, po nějakých 5 minutách kde se navíc objevila písnička, která má šanci se stejně jako Everything is Awesome stát hitem mě ale ten svět začal bavit. A je úplně jedno jestli se zrovna věnujeme formy měnící královně, jejímu zmrzlinovému rádci nebo punkerským upírům. Phil Lord a Chris Miller dokázali udělat LEGO Duplo cool! Co se týče navracejících postav tak především Emmett a Hustěnka si projdou celkem fajn vývojem, nejzajímavější dějový oblouk však má ve finále Batman a je to takové podivné scenáristické rozhodnutí, které na Batmana rozhodně nehodí špatný stín. Z nových postav zaujme formu měnící královna Watevra Wa-Nabi, cool vyhlížející generálka Mela ale především Rex Riskomyl, který ve finále do děje přivede nejzajímavější prvek. Je jen možná trochu škoda, že celý zvrat, který se kolem něj točí začne být až příliš předvídatelný těsně před tím než dojde k tomu zásadnímu ,,odhalení´´, jedná se ale o pořád o hodně zajímavou postavu. A jeho ochočení raptoři jsou super! For the first time everything was awesome, everything was cool!.... Now everything was very good, everything was almost perfect! LEGO příběh 2 je parádní řemeslo a k nějakému většímu hodnocení jen těsně chybí fakt, že to prostě podruhé (pokud bereme spin-offy tak počtvrté) už není tak WOW a především to mělo v režii Lorda a Millera přeci jen větší koule, než v režii adekvátního Mitchella. Pořád ale parádní práce a třetí nejlepší LEGO film. Jestli bych si měl vybrat mezi LEGO příběhem 3 a LEGO Batman filmem 2 (který už se oficiálně kutí) asi si vyberu právě LEGO příběh 3, avšak musel bych mít opět záruku, že se vrátí Lord a Miller. Právě oni dali LEGO univerzu základ a i když je třeba LEGO Batman film hodně fajn a Lego Batmana mám radši, praví mistři stavitelé jsou ve finále jenom oni! () (méně) (více)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotia tieto nové lego príbehy, keďže som vyrastal na stavebniciach z druhej polovice osemdesiatych a prvej polovice deväťdesiatych rokov. Na základe komiksových filmov vznikajú lego stavebnice a spätne z nich zase filmy, plus tu okrem tejto postmoderny sledujeme ešte aj metafilm, alebo animovaný film v hranom filme, prípadne metaforu v hlave hlavného hrdinu. Je to nápadité, zábavné, tvorcovia si dali na všetkom perfektne záležať a záverečný song o titulkoch taktiež potešil. Vyššie s hodnotením, podobne ako pri prvom filme, ísť ale nedokážem. No asi to bude aj tým, že z toho prekombinovaného príbehu som bol magor. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak prvních 20 minut jsem nechápal, jakou šílenost jsem si to pustil, protože od prvního dílu, který se mi moc líbil a v jehož době jsem byl ještě malý a hloupý (teď už mladý nejsem), uplynulo hezkých pár let. První díl se mi moc líbil a co si ho tak pamatuji, tak tento díl je výrazně jiná káva, a to zejména co se týče těžké přeafektovanosti. S legem si totiž začala hrát i mladší sestra a odehrávaly se ji v hlavě dosti šílené scénáře. Nemůžu se zbavit pocitu, že jakkoli je humor ujetý a trošku dětinský, tak zasáhne spíše bránice odrostlejších diváků. Spoustu odkazů na jiné filmy, či skrytých vtípků, k jejichž docenění musíte znát nějaké souvislosti - to prostě děti nemají šanci pobrat. Jakmile jsem si na šílený humor a pobyt v dětské mysli zvykl, tak mi velice seděl. Jinak se děj prostě asi ani nedá moc popsat, to musí člověk vidět. Slibuji, že v krásně vypointovaném závěru všechno opět začne dávat smysl. Rozhodně film nesedne každému. Co ovšem každému zaručeně sedne je soundtrack, který je prostě (not) awesome a v podstatě dokonale shrnuje myšlenku celého snímku. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování Lega už se tak moc nepovedlo. Líbilo se mi to rozhodně míň jak 1. Možná uškodila změna režiséra, nebo je těžší přijít na podruhé s něčím novým. Opět se tu klade velký důraz na prolínání s reálným světem a na nějakou hlubší myšlenku. O popkulturní narážky není nouze. Děj se posunul o 5 let dopředu. Děti vyrostly a začínají mít k Legu trochu jin vztah. Mladší sestra se snaží převzít kontrolu nad tímto kouzelný světem. To se našim hrdinům samozřejmě nelíbí. Začíná dlouhá mise do vesmíru na záchranu tohoto světa. Bylo tu pár originálních myšlenek, ale zbytek mi přišel slabší. Moc mi ta neseděla celá ta muzikálová linka. I tak je tam pár vtipných momentů. "Mám na dnešní večer lístky do divadla." :D ()

Související novinky

Jason Momoa namluví sněhuláka

Jason Momoa namluví sněhuláka

02.07.2020

Jason Momoa patří k těm typům herců, jejichž tělo a tvář jsou natolik specifické, že logicky bude obsazován spíš do hraných rolí než těch dabérských. To samozřejmě neznamená, že by se s dabingem… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Reklama

Reklama