Reklama

Reklama

Taxikářem v New Yorku

(TV film)
  • Francie Taxi Drivers : New York
Francie, 2009, 53 min

Obsahy(1)

Život za volantem očima řidičů, většinou cizinců, které do Velkého jablka přilákala vidina „amerického snu". Taxíky tvoří nedílnou součást newyorského koloritu, bez nich by město nemohlo fungovat. Tvůrci dokumentárního filmu pátrali po tom, proč jsou tamní vozy vlastně žluté. Zajímalo je, co všechno musí adepti této profese znát a umět. Ptali se, jak se řidiči i řidičky k této práci vůbec dostali, jak jsou vnímáni zákazníky a jaké nástrahy i překvapení je během jízdy mohou potkat. Chtěli se rovněž dozvědět, jak se proměňuje město samotné. S odpověďmi na tyto a další otázky přicházejí zástupci nejrůznějších národností, kteří za volantem taxíku tráví podstatnou část svého života. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

cariada 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o životě taxikářů v tomhle mega městě. Vždy mě tohle město fascinovalo a jednou bych se tam rád podíval. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Fakt brát jen žluté s téčkem. Jednou jsem se nechal napálit černým s nějakým Mexičanem a pěkně tu cenu natáhl i přesto, že jsme se dopředu dohodli na přesné ceně. Druhá zkušenost už byla se žluťákem, trochu řevu a mávání na ulici, ale ochotně odvezl v klidu v parádní ceně, kam jsem potřeboval. Jsou to borci v té městské džungli. Další dokument a další nostalgie míst, která se vám navždy zaryjí do srdce. 75% ()

Reklama

Reklama