Reklama

Reklama

Život se smrtí

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 4

Obsahy(1)

Byly doby, kdy se nemluvilo o sexu, a přesto se lidé rodili. Dnes se nemluví o smrti, a přesto stále umíráme. Osudy sedmi smrtelně nemocných lidí v novém dokumentárním seriálu Šárky Horákové Maixnerové a Petry Všelichové. Po dobu jednoho roku jsme sledovali osudy sedmi lidí, kteří – každý sám za sebe a každý po svém – bojovali se smrtelnou nemocí. Všichni využili paliativní péči určenou lidem v pokročilém nebo terminálním stádiu emoci, někteří v lůžkovém zařízení nebo v onkologické ambulanci, jiní se spoléhali na své blízké. Sedmidílný cyklus sběrných dokumentů o lidech různých věkových skupin, kterým lékaři oznámili definitivní diagnózu a kteří museli věcně přijmout své, často krátce vymezené, perspektivy.
O spoustě věcí hovoříme otevřeně, jen kolem smrti chodíme po špičkách. V době, kdy stále častěji diskutujeme o možnosti svobodně zvolit způsob odchodu ze života, v době, kdy narůstá antagonismus mezi generacemi a být starý či nemohoucí není dostatečně cool, přichází Tvůrčí producentská skupina Lenky Polákové s tématem, které oslovuje a dříve nebo později zasáhne každého z nás.
Věra, Tomáš, Anna, Kája, Miluška, Magda a Mirko se na začátku ocitají každý v jiném stádiu nemoci. Každý má jinou prognózu, ale každý si v sobě nese tu svou porci naděje či smíření. Sledujte s námi cyklus, který otvírá řadu třináctých komnat a vyslovuje otázky. Takové, na které se prostřednictvím televizní obrazovky s tak výraznou otevřeností ptáme poprvé. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 4

Recenze (31)

Pantai 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Může nabídnout jiný pohled a možná útěchu těm, kteří se s podobným tématem ve svém okolí setkali a těm, kteří zatím ne, umožní s laskavým svolením hlavních představitelů, nahlédnout pod povrch a dosti hluboko. Přesto mi pořad nepřijde tak depresivní a smutný jako většině komentujících. Děje se to kolem nás častěji, než si myslíme a než jsme ochotni si připustit, Podle statistik se každý třetí občan za život s touto nemocí potká. Život je o radostech, ale často i o starostech a ať chceme nebo ne, jsme vždy nuceni se s nimi nějakým způsobem vyrovnat nebo utkat. Je to součást života, tak nač se nad tím pohoršovat. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

O tento pohled se pokoušelo více tvůrců a to nejen u nás. Většinou s rozpačitým výsledkem. Není divu, jedná se o velmi těžké téma. Byl jsem ohromen tím jak bylo toto téma uchopeno a zpracováno. Klobouk dolů. Ani ve snu by mne nenapadlo, že je možné, aby divák u sledování tohoto typu dokumentu měl v očích slzy a pak se vzápětí smál. Zažil jsem to při premiéře prvního dílu tohoto cyklu. Takhle reagovali diváci ve zcela zaplněném sálu, včetně mne. Práce kameramana musela být vůbec nejtěžší. Nelze říci umírajícímu, počkejte prosím, potřebuji ten záběr ještě jednou. ()

Reklama

Neklan006 

všechny recenze uživatele

já jsem myslel, že těch 7 dílů bude rozděleno na oněch 7 lidí o kterých to je. ale ne, je to chaoticky sestříháno, přelétáme od jednoho člověka na druhého, takže vůbec neni čas se nějak vžít do některého z příběhů. no asi nebudu nadále sledovat, už teď v tom mám guláš a co teprv za týden, to už si nebudu pamatovat kdo byl kdo. snad jen toho pána, jak píše lilien, ten dědula s rakovinou plic je naprosto šílenej, myslel že když nekouří tak tu bude věčně...... no viděl jsem pár dalších dílů a nakonec to není sestříháno tak špatně ;-) ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit kvalitu pořadu po filmový stránce. Maximálním počtem hodnotím vybraný téma. Co jsme to za pokrytce, že se pořád snažíme tvářit, že těžká nemoc a smrt je něco, co se nás netýká? Přitom oboje se v našem okolí objevuje dnes a denně. Jestli někdo napíše do komentáře, že se dokument nehodí k nedělnímu obědu, je to jasnej důkaz toho, že v naší společnosti je něco špatně. Dokumenty o miminech a rození jsou v pohodě, ale smrt je nechutná? Děkuju moc autorce za vybraný téma a děkuju taky všem, kteří ve filmu účinkujou. ()

nervoznideda

všechny recenze uživatele

Cituji z Básníků : Medicína je veselá věda o smutných věcech. Na tuto chorobu máme 2 léky. Bohužel žádný nepomáhá.Všem doktorům všichni pacienti umřou. Každý si myslí, že tu bude věčně, jako láska k sov ráji. Jsem rád , že jsem se dožil zatím 72 let, přežil jsem koma 6ti denní kt 240/120 atd atd jsem rád za každé dobré ráno jen čekám kdy mě doktoři zakážou dýchat. Tak raději si dám pivo ,cigaretu, silnou kávu a s úsměvem čekám na paní Kaplanovou . tuto dobu si zpříjemńuji promítáním starých krásných filmů, poslechem muziky a dobrým nezdravým jídlem . Je to moc příjemné. Svoji rodinu už jsem pohřbil a tak vím do čeho jdu. Jenom blbci mohou být šokováni!!! zdraví vás nervózni deda :-) :-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama