Reklama

Reklama

Stanice Soul

(festivalový název)
  • Jižní Korea Seoulyeok (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hye-sun (Shim Eun-kyeong) se se svým přítelem Ki-woongem (Lee Joon) skrývá před bývalým pasákem. Toho večera se ošklivě pohádají a Ki-woong se s ní rozejde. Na scéně se náhle objevuje Hye-sunin otec (Ryoo Seung-ryong), který chce svou dceru zpět a právě Ki-woong mu ji má pomoci najít. Mezitím se ve stanici Soul potuluje starší bezdomovec s kousancem na krku, což ale nechává ostatní naprosto chladné. Začíná tak noc plná chaosu, strachu, zoufalství a lidí dychtících po životě. (Filmasia)

(více)

Recenze (17)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého. Korejský horor v poslední době prožívá období temna a po komediální taškařici Gokseong či krajně nezáživném Train to Busan přichází rána z milosti v podobě ošklivě animovaného Seoul Station, který tuto korejskou hororovou agonii roku 2016 konečně ukončil. Jakožto zdejší hororový expert bych panu režisérovi Sang-ho Yeonovi doporučil, aby se raději věnoval sociálním dramatům a vyvaroval se těchto naivních pokusů o jejich propojení s hororem. Seoul Station totiž nemá opravdovému fanouškovi hororu co nabídnout. Atmosféra zcela absentuje. Kromě již zmíněné nepovedené animace pak diváka otravuje i přílišná ukřičenost dialogů či afektované chování jednotlivých postav. Závažné nedostatky lze spatřovat i v práci s kontinuitou prostředí. Na první pohled liduprázdný a především zcela poklidný Soul příběhu na uvěřitelnosti jistě nepřidává. Uděluji silnější jednu hvězdu a ke zhlédnutí rozhodně nedoporučuji. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Telenovelovitá nuda v plnej paráde!!! Pokiaľ to niekedy nadabujú, tak to donesiem mojej babke.. ak teda dožije.. ale obávam sa, že tá animácia nebude práve jej šálkou urologického čaju... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik týchto kórejských animákov, no kdeže sa jedná o hororový žáner z kategórie zombie, šancu som dal, pričom vyslovene nebanujem. Netreba očakávať nič v štýle “R.E.” a uspokojenie na priemernej úrovni bude zaručené. Celkom dobrý príbeh i atmosféra milo potešili, za mňa za “3”. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné a nesúce sa v tradičnom štýle Sang-ho Yeonhovho štýlu. Postavy sú hlúpe, alebo neznesiteľné. Hádam okrem bezdomovca. Ten bol v pohode. Celá situácia so zombie apokalypsou je tu chytená za správny koniec. Aj napriek tomu, že sa jedná o animovaný film, tak tu funguje napätie a celé sa to nesie v silne atmosférickom prevedení. Podobne ako predchádzajúci režisérov film The Fake. Jasné, má to svoje chybičky, ale prekvapivo tie finálne zvraty fungujú. Má to značný presah, hoci v animovanom prevedení si prvýkrát uvedomujem ako je kórejština strašne ubrblaný jazyk. Presah je samozrejme v tom, že to vôbec o Zombie nákaze nie je. Či? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý počin.. Dost oceňuju ten sociálně kritický motiv prostupující celým filmem.. Korejci tady totiž posunuli zombie subžánr z tradiční kritiky konzumu do kritiky společnosti která se nezajímá o existenciální potíže jednotlivce, nebo klidně i celé vyloučené komunity.. Je to dobře nakreslené a ve své jednoduchosti poměrně nápaditě napsané (překvapilo, že se to nakonec vyvrbilo dost jinak než bych předpokládal..) ... Zásadní nedostatek vidím především v dynamice(?) animace, kdy má jeden pocit, že postavy s obrnou ranila mrtvička.. Jsou to takové ty situace, kdy postava kterou honí zombík upadne a následně nesmyslně pomalu vstává, ještě si dvakrát oddechne, koukne doprava, koukne doleva (zombík se mezitím ze zadu rychle řítí) a teprve pak utíká dál.. Zní to jako pičovina, ale mě to trhalo žíly tak moc, že tady nakonec tu čtvrtou rudou hvězdu nedokopnu.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace a obecně grafická stránka filmu „Stanice Soul“ je prvek, který nemusí sednout každému divákovi, ale zároveň je to stránka, která zaujme. A co si budeme povídat, animace byla zvolena tak, aby ani tímto způsobem nedošlo k žádnému zjemnění. Film je pořád drsný a jsou zde scény, z kterých bude mrazit. Ne, není to nic převratného v zombie žánru, ale je to zajímavá cesta. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská animovaná zombárna? Why not? Takhle "znepokojivý" film jsem dlouho neviděl... Celé to působilo trhaně, nervózně a ta animace tomu jen přidala.. povedené! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Neumírej, doprdele! Dlužíš mi prachy! Socky v socce. Povedený návrat k zombiím jako metafoře odcizení z konzumu, plus propracovaná ilustrace institucionálního zla a nebezpečné nerovnosti. Hye-sun a Ki-woong zápolí o přežití na hranici kuplířství a prostituce, jiní marně shánějí pro své blízké základní ošetření, to vše v podhoubí zářivého luxusu pro nemnoho vyvolených. Jestliže Romerovy sůvy se bez duše potácely obchoďákem, reakce nešťastníků ze stanice Soul jsou prudší. Jak zápas o přežití přituhuje, nevyhnutelně se ukazuje, že stát se nelítostnou zombie je vlastně logická odpověď. Kdybych se měl kam vrátit, nikdy bych nebyl ve stanici Soul. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

5.5/10 Údajně prequel k Vlaku do Pusanu, ale pojítko vidím jedině v zemi původu a v tematice. Stanice Soul má o dost pomalejší tempo a přece jenom nepřichází v zombie subžánru s ničím novým, i když neobvyklé je už samotné animované zpracování. Scénář je v podstatě společenskokritická agitka napasovaná do tradičního zombie vzorce. Na můj vkus tak film moc tlačí na pilu, protože nebýt zombie akce, připadala bych si jako při sledování pohádky pro děti vzhledem k tomu, jak jsou tu všechny postavy černobílé. V příběhové rovině tak vítězí jednoduchá vztahová linie otce a dcery ve Vlaku do Pusanu. Nicméně oceňuju animované zombie a nemůžu říct, že bych se nebavila. Škála pro posery: V rámci žánru klasika, navíc animovaná. Spíš napínavé než děsivé. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Po Vlak do Pusanu a ⋕ŽIJU jsem si myslel, že tohle bude opět jistým stylem povedený zombie film, protože to Jihokorejci prostě umí. Navíc to byl Soul, což bylo zajímavé místo pro dění a k tomu se mi líbil styl animace. Nebylo to typické japonské anime, které nesnáším. Snad 20 minut se ve filmu nic neděje. Furt na stanici chodí jeden uřvanej a nesympatickej chlap, kterej pořád pobíhá sem a tam, protože se na vlakáči asi 6 hodin proměňuje člověk v zombíka. Celkově jsou postavy přehnaně uřvané, neustále agresivní a chování jak u neurvalců. V Soulu, který má 10 miliónů obyvatel, je liduprázdno. Zombík je tam jen jeden a okamžitě jich je tam v jeden moment čtyřicet. Byla nuda se na to dívat. Žádný poutavý příběh, postavy už vůbec a akce taky nic. Animace se mi líbila, ale občas se u běhání trošku zasekávala. Kdybych se pořádně podíval a zjistil, že to má tak málo hodnocení (momentálně 118), tak bych se nepodíval. Já se totiž na film kouknul, protože jsem si myslel, že je tu 700 hodnocení. Proskipoval jsem to po 30 minutách a ve výsledku by to bylo beznadějně stejné. Konec byl už jen výblytek, ke kterýmu jsem se naštěstí nedostal. VYHODNOCENÍ: KDO PŘEŽIJE, KTERÝ JSEM DAL HNED POTOM TO SPRAVILO ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Mám rád objevování neznámých filmů a různých koutů filmu. Animovaný zombie horor rozhodně není běžný jev, a po Stanici Soul bych si tipl, že ještě nějakou dobu ani nebude. Od začátku mě příběh nebavil, moc se vlekl a i když přišla na scénu zombie apokalypsa, doufal jsem v trochu lepší scény, než stále dokonala trvající úprk nočním Soulem. A tu hlavní hrdinku bych těm potvorám předhodil po půl hodině, to její vřískání mi příšerně vadilo. ()

muti 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sú korejci zobrazení ako národ ktorí len frfle, pohŕda každým navzájom a nikto nikoho nepočúva. Akože srsly? ešteže train to busan bol reálnejši. Uz by som si niekedy rád pozrel aj film kde ľudia žijú v súčasnosti a o zombie už počuli. Takto každý ďalší film začína s tým že nikto nikdy také ani nepočul zo žiadneho hororu kde ti filmoví ľudia žijú? 🙂 ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Inu, inu... na třikrát jsem to dokoukal. Animace mi moc nesedla, to spiš "asijská psychologie" postav. Pár dobrejch momentů tam bylo, ale jinak to jako bastard "sociální kritiky" a zombie vyvražďovačky moc nefungovalo. Průměr. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Parádní. I kreslený zombie film se dá udělat hodně dobře. Podobné Vlaku do Pusanu. Nikdy jsem nedávala šanci těmto kresleným filmům,ale co jsem tenhle viděla, tak jsem hodně názor změnila. Dříve než dělat závěry, je lepší se na vlastní oči přesvědčit, zda to stojí zato a pak hodnotit. ()

Reklama

Reklama