Reklama

Reklama

Zapněte si bezpečnostní pásy

  • Itálie Allacciate le cinture (více)
Trailer

Mladá servírka Elena a mladý mechanik Antonio rozhodně nebyli stvořeni jeden pro druhého. Představují totiž naprosté protiklady. Pohlcuje je však vzájemná přitažlivost, které se oba snaží ze všech sil odolat. Nakonec jí ale podlehnou. Elena a Antonio nebyli stvořeni jeden pro druhého - jsou příliš odlišní, jak svou povahou, tak i stylem života, pohledem na svět a způsobem, jak se staví k ostatním. Představují vlastně úplné protiklady. Podlehnou však vzájemné přitažlivosti, které by měli spíše odolat. Nejen proto, že se k sobě nehodí, ale také z toho důvodu, že je Elena zasnoubená s Giorgiem a Antonio zase se Silvií, Eleninou nejlepší kamarádkou. A mimoto mladý Fabio, který je nejlepším přítelem Eleny, nenávidí Antonia pro jeho otevřenou homofobii. Od samého počátku funguje mezi Elenou a Antoniem fyzická přitažlivost, která vyvolá první opravdový zmatek v Elenině životě. Všichni se musejí vyrovnat s nečekanou a prudkou bouří citů a vášní, jež zcela změní pravidla hry ve vzájemných vztazích. To však nemá zůstat jediným otřesem v Elenině životě. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Italové mají zvláštní způsob, jak vyjadřovat svoje city. K tomu tu hlavní představitelka byla až dost vostrá a až moc sexistická. Jenže jelikož se jedná o příběh, který si prochází určitými časovými horizonty a nabízí nejenom radosti, ale i strasti života, snažil se mě zaujmout lidským smutkem, což mu úplně nevyšlo. Hlavně proto, že se mi to všechno po tom všem zdálo až moc uměle nastavené. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedená romantika, která má v sobě nespočet klišé momentů, ale co je horší je, jak je příběh ve filmu sestříhán. To co by mělo být uprostřed je promítáno ke konci a co by mělo být na konci je uprostřed. :D Kdyby aspoň byl důvod to takhle udělat, ale tohle bylo naprosto na hlavu padlý a nerozumím tomu, proč to tak je. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Išla som si po kus poctivej romantiky, bez znalosti obsahu, a dostala som aj niečo navyše. Príbeh zo života, ktorý síce ničím neohromí a už sme ho niekde videli, ale hrajú tam pekní ľudia, má to slušnú muziku ... takže je to príjemné pre oko aj ucho. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Na koho mívá jízda s Ferzanem Ozpetekem hypnotizující účinky, radím si bezpečnostní pás rozhodně nezapínat a nechat se prostě jen unést jeho sladěnou kompozicí obrazu, hudby a emocionálna, kdy každé hnutí tváře prozradí proces, který se uvnitř odehrává a k obnažení situačního napětí si vystačí pouhým pohledem kamery na záda... a nejenže plní žánrová zadání, ještě je odborníkem na vztahy a prožívání, jakož i estétem se smyslem pro detail a na jeho herce se krásně dívá... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu o všem, co je v životě důležité. Příjemná atmosféra, zdravě ironický nadhled a hezcí kluci jsou hlavní devizy snímku. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak to Ozpetek znovu a znovu dělá, že z tak sladkobolné povídačky vytáhne to nejlepší a donutí mě se do každého jeho dalšího filmu zamilovat. Dokope herce i k poslední emoci, co tam ještě mají, okatě do toho naseká humor, pohraje si s retrospektivou, přidá pár technicky perfektních scén beze smyslu (změna směn v kavárně) a rozjede kolem hlavních postav další osudy, k jejichž dořčení mu mnohdy stačí i jeden záběr. Rosamunde Pilcher hadra. Ferzane, jdi už do háje! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne na hlavu padly film, kde A nesuvisi s B... po B nasleduje E ..... mal som problem to dopozerat, pricom tema nestastnej lasky je z principu dobra... Ozpetek ako reziser sklamal    : 20 % ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Keď spojíte jebnutých, rakovinku, zbytočný krik, buzerantov, rasistov a ešte zopár ďalších nepotrebných a zlých menšín, dostanete bežný talianský film. Pocitovo to trvalo tak pol dňa aby sme sa dozvedeli čo? Že talianom jebe od filmu k filmu viac. ODPAD! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takové až moc artové drama o "životě", který prostě nikdy není takový, jaký chceme. To přeskakování v čase a závěr, který je vlastně středem filmu nezastíní fakt, že tohle je jen podprůměrná romantika s trochu vážnějším tématem. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tahle italská věc je příjemná. Sympatičtí herci, ale téma, kterým se tohle drama prezentuje je natolik profláklý, že vás to lehce nechá chladným. Láska, přitažlivost to je věc, která vás potká a možná vás s mnoha léty zase opustí. Ale taky nemusí, jen se může projevovat jiným způsobem, což je v tomhle dramatu značně vidět. Nevím moc, co si mám o tomhle filmu myslet, je to emocionální, je to vtipné, i drmatické, ale pro mě bez erupce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Za prvních třicet minut bych dal pět hvězd - moderní inteligentní romantika plná vzrušení a erotického dusna, otevřených dialogů ( rekordní množství slova "šukat") a trocha nahoty ( opět opakovaně mi při sledování italského filmu přijde česká kinematografie naprosto puritánská )... jenže pak se udělá absolutně brutální skok, která udělá z první poloviny skoro jiný film nesouvidející s následujícím dějem a žánrem ( komedie vs. černá komedie až těžký drama?). ... zkouška lásky v období léčby rakoviny Kva co to je? To ten film zabilo. ()

W.Wicki.W 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla nic takhle pojatýho, Ferzan Ozpetek má celkově filmy, které ukazují retrospektivu a minulost, čímž je to ještě zajímavější, takže jsem se hned od začátku těšila. Sympatická Elena, která je poněkud ráznější naprosto nesnese Antonia, jelikož se s ním na zastávce "kapku" pohádala. Takže, když jí její nejlepší kamarádka poví, že tenhleten je její nový přítel, je "nadšená". Nenávist přeroste v chtíč a z chtíče jsou 2 děti, rakovina ale věci svým způsobem "spraví" - což ale bohužel nikdo neví, protože režisér si vymyslel nechat "otevřený" konec a my se z doby kdy je na tom Elena dost špatně, dostáváme pěkným střihem do doby kdy všechno začalo. Až by to člověk nečekal. Skvělý film, uvědomíte si jak je život strašně zapeklitý ,ale zároveň je to svým způsobem všechno hrozně jednoduché. ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale na můj vkus strašně pomalé a zdlouhavé. Minutový záběr na to jak mu nandavá polévku, mám ráda toršku větší švih. ()

Reklama

Reklama