Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pokračovala na podzim v podobném duchu, bohužel přinesla jako hlavního záporáka Galavana, kterého jsem teda vůbec nemusel. Letos už do toho tvůrci vlétli opět na plno a počínaje skvělým obsazením Doctora Hugo Strange přinesli mnoho ikonických záporáků z Batmanovy mytologie, včetně Victora Friese a hlavně Azraela, který mě po těch pár dílů bavil asi nejvíce. Celkově je zejména závěr druhé série velkým příslibem do budoucna, kdy se pomalu z mladého neotesaného Bruce stane sebejistý bojeschopný člověk (když ne Batman) a zformuje se ještě mnoho dalších tolika známých postav, kterých má toto univerzum takřka bezpočet. Ani druhá série seriál neřadí mezi vrcholy seriálové tvorby, ale pokud tvůrci neusnou na vavřínech, máme se ještě na co těšit...8/10 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě bavila o něco málo méně než první, hlavně kvůli postavě Thea Galavana/ Azraela. Na druhou stranu pokračoval vývoj všech postav (a že jich je), ale přibyla i řada povětšinou charismatických záporáků a v závěru i zmutovaných jedinců. Nejlepší na celém seriálu je určitě atmosféra, kombinace moderní doby a klasických amerických gangsterek mě fakt baví. Pevně doufám, že mě podobně potěší i třetí série, byla by škoda, kdyby seriál ztratil tah. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by si tvůrci vzali výtky k srdci: zcela opustili epizodický formát, nových charakterů představili jen pár a spíše profilovali ty stávající. Také mi pomohlo uvědomění si, že podobnost se známým DC univerzem zůstává holt čistě náhodná a hrajeme si na vlastním vláčkovišti, které může přehazovat výhybky libovolnými směry. Škoda, že vynikající "Joker" to měl tak rychle spočítáno. Ve 2. polovině série sice výše zmíněné setrvalo i přes návrat několika starých nešvarů a známých, jenže lince s oživovacími pokusy Dr. Huga Strange v tajných laboratořích Arkhamu rychle došel dech. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada dost náhul, hlavně první polovina, Firefly - ač dost alternativná, tak super. Druhá půlka trošku ubere (ale i tak je pořád lepší než celá první série - například Freezův origin je zpracovanej super), jako by snad předznamenávala totální úpadek ve finále, který bylo divný, skoro až nechtěně groteskní a dost nesmyslný. ()

Galerie (298)

Zajímavosti (35)

  • Když jde Gordon (Ben McKenzie) za Selinou (Camren Bicondova), tak Bullock (Donal Logue) řekne: „Jime, když jsem ji viděl posledně, tak na nás mířila brokovnicí, nechceš tam jít i se svými hitlerjugend (údernou jednotkou)?“ Touto větou odkazuje na epizodu Všechny šťastné rodiny jsou stejné (), ve které na Jima, Harveyho, Falconeho a Penguina mířila Selina brokovnicí. (G....)
  • Barnesův příběh z války byl do celého příběhu zakomponován podobně jako vyprávění o barmském pralese v Temném rytíři (2008), tedy: Dění uvedlo hlavní postavy do složité situace, k jejímu vyřešení nabídla ta starší a moudřejší příběh z války, který sice nejdříve hrdinovi pomohl, ale o to více jej následně zlomil. (G....)
  • Když Jim (Ben McKenzie) vyhodí prvního muže oknem, tak jasně vidíme, že je okno rozbité, avšak v dalším záběru je okno v pořádku. (G....)

Reklama

Reklama