Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

18 dílů skvělá jízda, ale poslední 4 díly na mě příliš velký dojem neudělaly. Už to tvůrci příliš kombinují zmutovanýma "příšerama" lidma a z temné kriminálky je spíše Scifi-Fantasy, což já v lásce nemám. Škoda. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pokračovala na podzim v podobném duchu, bohužel přinesla jako hlavního záporáka Galavana, kterého jsem teda vůbec nemusel. Letos už do toho tvůrci vlétli opět na plno a počínaje skvělým obsazením Doctora Hugo Strange přinesli mnoho ikonických záporáků z Batmanovy mytologie, včetně Victora Friese a hlavně Azraela, který mě po těch pár dílů bavil asi nejvíce. Celkově je zejména závěr druhé série velkým příslibem do budoucna, kdy se pomalu z mladého neotesaného Bruce stane sebejistý bojeschopný člověk (když ne Batman) a zformuje se ještě mnoho dalších tolika známých postav, kterých má toto univerzum takřka bezpočet. Ani druhá série seriál neřadí mezi vrcholy seriálové tvorby, ale pokud tvůrci neusnou na vavřínech, máme se ještě na co těšit...8/10 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

asi nejlepší řada zatím, tedy do příchodu Huga Strange, protože potom začaly postavy ožívat a už je uplně jedno kdo zemře protože se vždy vrátí.....ale ve výsledku dobré, hlavně zrod Riddlera ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě bavila o něco málo méně než první, hlavně kvůli postavě Thea Galavana/ Azraela. Na druhou stranu pokračoval vývoj všech postav (a že jich je), ale přibyla i řada povětšinou charismatických záporáků a v závěru i zmutovaných jedinců. Nejlepší na celém seriálu je určitě atmosféra, kombinace moderní doby a klasických amerických gangsterek mě fakt baví. Pevně doufám, že mě podobně potěší i třetí série, byla by škoda, kdyby seriál ztratil tah. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se Gotham skutečně zlepšil. Zejména první polovina série byla špičková. Bohužel druhá polovina si až takovou kvalitu neudržela. Ze začátku to bylo stálo super a vše kulminovalo v epizodě s vězením, která se mi líbila asi nejvíc. Pak už bohužel nepřišlo nic, co by člověka posadilo na zadek. Ještě tak možná Azrael byl výborný, ale bohužel jsme si ho moc neužili. Finále pak bohužel zničila Fish Mooney. Prvních 16 epizod skoro za 100 %, celkově 90 % ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada dost náhul, hlavně první polovina, Firefly - ač dost alternativná, tak super. Druhá půlka trošku ubere (ale i tak je pořád lepší než celá první série - například Freezův origin je zpracovanej super), jako by snad předznamenávala totální úpadek ve finále, který bylo divný, skoro až nechtěně groteskní a dost nesmyslný. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druhá séria bola veľmi dobrá, avšak z môjho pohľadu svoj vrchol nepochybne dosiahla už v 17 epizóde s názvom Into the Woods, návrat Azraela sa ešte celkom dal ale záverečná naivita či už Jima Gordona, Brucea alebo Alfreda vadila hádam ešte viac ako návrat Fish Mooneyovej na scénu. Spôsob akým sa z Arkhamu dostali ďalšie "monštrá" mohol byť zvládnutý podstatne lepšie, napriek tomu so seriálom prevláda spokojnosť. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by si tvůrci vzali výtky k srdci: zcela opustili epizodický formát, nových charakterů představili jen pár a spíše profilovali ty stávající. Také mi pomohlo uvědomění si, že podobnost se známým DC univerzem zůstává holt čistě náhodná a hrajeme si na vlastním vláčkovišti, které může přehazovat výhybky libovolnými směry. Škoda, že vynikající "Joker" to měl tak rychle spočítáno. Ve 2. polovině série sice výše zmíněné setrvalo i přes návrat několika starých nešvarů a známých, jenže lince s oživovacími pokusy Dr. Huga Strange v tajných laboratořích Arkhamu rychle došel dech. ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla skvělá, jsem ráda že se tvůrci odprostili od modelu naivní idealista Jim a nedůvěřivý Harvey řeší případ, který mi moc neseděl. Postavy dospěli a posunuli se do zajímavější polohy, jen tak dál... ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla slabota. První série měla sice svý mouchy,ale neměla v sobě tolik guláše,nelogiky a slaboty jako tato série. Strašně všehovšude překombinovali a je z toho ve finále patlanina kde to ani Tučňák nezachrání. (Nehledě na fakt,že po jistý události se zcela jistě skoro vytratila jeho linka!) Oživení jedný postavy úplně na konci taky nepotěšilo. Ve zkratce - byly zde vynikající díly a momenty,ovšem náhlé přetahování a překombinování udělalo z 2.série slabší odvar,jenž nestojí příliš za zmínku. Budu pokračovat dál ve sledování,ovšem už jen kvůli geniálnímu Tučňákovi,pokud se jeho linka ovšem nezlepší,nic mě už k seriálu extra nedrží. Dodatek: Freeze byl vcelku fajn. 60% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tohle jsem od Gothamu nečekal. Po první sérii, u které jsem se vyloženě přemlouval k tomu, abych ji dokoukal se nejspíš tvůrci poučili ze svých chyb a pořádně se pochlapili. Protože druhá sérka Gothamu je jednou z nejlepších seriálových řad této sezóny. Rozhodně jim k tomu dopomohli nové figury typu Mr.Freeze, Hugo Strange a nebo ta dokonalá náhražka Jokera. K tomu si připočtěte staré známé Penquina a Riddlera a je o úspěch postaráno. Mladičký Bruce Wayne už není to rozmazlené princátko, co se ani samo vysmrkat neumí. Je z něj nebojacný jinoch, který ví, co a jak. K tomu mu ale hlavně dopomáhá výborný Alfred a zde už i Lucious Fox. Fakt mě u Gothamu mrzí to, že tvůrci nastavenou laťku z prakticky celé série nedokázali udržet i do finalních 3 epizod, kde se tempo dost zpomalilo a hlavně návrat některých postav z minulosti mě moc nepotěšil (jejich superschopnosti už vůbec ne). Nicméně tolik náznaků a tolik pomrknutí na diváky s některým z komiksových motivů, kterými je každý díl doslova nacucaný, se jen tak nevidí a pro mě, jakožto pro fandu Batmanovi mytologie ta byla radost sledovat. Rozhodně jsem zvědavý na Soví tribunál, protože ten má sakra pořádný potenciál. Jen si tuto drsnou a temnou krimi záležitost nenechte moc zkazit zbytečnými sci-fi prvky, kterými se trochu narušila konzistence finálních epizod. Škoda, že se v Gothamu asi nedočkáme Temného rytíře (to leda tak v nějaké desáté sezóně). 85% ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně horší než první řada. Dost časté střídání stran padouch-dobrák. Záporák Azrael i jako starosta mě příliš neoslnili a nebavili. Scéna s bazukou byla taky dost přes čáru. Zajímavý je tedy postupný vývoj Bruce a pár nových ikonických postav jako Freez. Závěr s mutanty nabídne je spoustu nepřátel na třetí řadu. ()

Neronius 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série byla hódně luxusní.. o proti první jako fakt mega a celkově serial posunula na jinej level, takže popiči libový a už se těším až si koupím na torrentu 3. serii, ale to si ještě počkám než vyjdou všechny díly, takže do té doby spíš chcípnu na rakovinu prdele z mý židle na který tak rád sedávám a sleduju skvosty, takže R.I.P ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozloženie príbehov je pri 2. sezóne Gothamu inšie než bolo pri prvej. Tá mala jednu hlavnú linku (v úzadí), ktorá napredovala cez jednoduchšie epizódne príbehy. 2. séria má 3 hlavné príbehové línie. Prvá sa motala okolo Thea Galavana, ktorý chcel ovládnuť Gotham a pomstiť sa Wayneovcom. Prvé epizódy mali neskutočné tempo, bol som zvedavý, koľko to vydrží. No nevydržalo to príliš dlho, epizódy sa začali ťahať a bolo v nich priveľa omáčky. Ku koncu sa to však znovu rozbehlo a parádne si to pripravilo finále, ktoré ale bohužiaľ nedopadlo najlepšie. Druhý príbeh bol o diabolskom vzostupe Edwarda Nygmu (a.k.a. Hádankára), ktorý naplno začal řádit. Táto séria epizód je bezkonkurenčne najlepšia, akú nám seriál doposiaľ priniesol. Tretí sa týkal Arkhamského ústavu a jeho bláznivého riaditeľa Huga Strangea. Spočiatku to bolo podarené, avšak postupne tomu začal dohádzať dych a dej bol deravší než ementál. O oživovaní a otrasnom finále ani nebudem hovoriť. Samozrejme sa nám aj pomaly posúva prípad Wayneovcov a postupne sa odhaľujú nové skutočnosti. Každopádne, druhá séria nám priniesla parádne príbehy, zvraty, postavy (nového policajného veliteľa som si obľúbil hneď)... Starí známi si prešli rozsiahlymi charakterovými zmenami. Napríklad taký James Gordon už nie je ten najčestnejší poliš, ale nebojí sa pre dobro veci paktovať aj s podsvetím. Je mi ale ľúto, že sa úplne vytratili mafiáni (Penguinovi v tejto polohe vôbec nedali priestor) a v Gothame sa o moc bijú už len psychopati. Znova to vyniká výbornými hercami, postavami (ako kladnými, tak aj zápornými) a vzťahmi medzi nimi. Avšak rovnako si to prenieslo aj nedorozprávenie niektorých menších dejových liniek. Druhá séria kvalitatívne výrazne stúpla oproti prvej, ale zažila aj pády. Prísľub do ďalšej sérky tu je veľký, avšak skrz finále sa bojím, ako to celé bude vyzerať. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale pokračuje to dobre. Síce, ako podotkli mnohí, z temnej kriminálky sa stáva sci-fi, ale to nevadí, predsa sa len stačí pozrieť z akého materiálu seriál ťaží. Vracajú sa staré postavy, ktoré stále bavia (Pengiun, Jim, Harvey Bullock), niektoré z nich si prechádzajú vývojom (Nygma, Bruce) a pridávajú sa nové, taktiež zaujímavé postavy (Hugo Stange, Mr. Freeze, dokonca aj Theo Galavan, ktorý bavil, ale som rád, že je po ňom). Našlo sa aj pár WTF momentov (SPOILER: Smrť Azraela, ktorý sa chystá zabiť Brucea, zrazu sa tam, ako zázrakom, zjaví Pengiun, povie svoj monológ, odíde, na scénu nastúpi Butch a odstrelí Agraela raketometom). Škoda, že som tento seriál tak dlho odsúval. ()

Reklama

Reklama