Reklama

Reklama

Gotham - Legend of the Dark Knight

(série)
Trailer
USA, 2019, 8 h 45 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V závěrečné řadě seriálu se stanete svědky konce Gothamu. Hrdinové i padouši bojují o přežití a osud Bruce Wayna se blíží naplnění. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (13)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší sezónu střídá sezóna nejhorší, je to bohužel tak. A jak jsem se na zároveň posledních 12 dílů těšil, tak jsem i velice brzy vystřízlivěl. Vůbec mi totiž nesedla adaptace obléhání Gothamu, většina dílů byla průměr, vůbec to neutíkalo a já se nebavil. Vše dokonale zlomil až úplně poslední díl celého seriálu, který poskočil o 10 let dopředu a přinesl mimo jiné dokonalou Lily Simmons jako Catwoman, Jokera, Tučňáka i Hádankáře a nastolil přesně takový rámec, jaký jsem už dlouho chtěl vidět. Tvůrci už od začátku seriálu měli v plánu skončit pohledem na pózujícího Batmana, ale za mě příiš pozdě a příliš málo. Kdyby na to navazoval další seriál, byl bych nejvíc happy, takhle jsem jen mírně uspokojený z finále a velmi zklamaný z páté sezóny. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Závěrečná série nepatří mezi nejsilnější článek celého seriálu ale pořád jde o skvělou (a okatě groteskní) komiksovou zábavu, která i popáté (a naposled) sází především na přehršel zajímavých postav, kupu nečekaných zvratů a velmi solidní atmosféru. Gotham končí svou štaci jako silný komiksový nadprůměr a já se nestydím, když povím, že mi bude chybět. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"After the bridges blew and the government declared Gotham off-limits, the city was up for grabs. Given over to criminals and murderers. Now, territory is controlled by whoever has enough power to hold it. I mean, we have Penguin in City Hall, for God's sakes. He raided the armory and stockpiled weapons, then repurposed a factory to manufacture ammunition. It's made him unassailable. Barbara and the Sirens control an area around their club. It's the only place in Gotham not suffering for food, or booze. Barbara trades mainly in information. It's women only, but men can buy windows of time. Word is she enforces her rule with an iron hand. To the west is Jonathan Crane, the Scarecrow. Victor Fries is further north and warring with Firefly. And to date, there have been no confirmed sightings of Jeremiah Valeska. Then there's us. GCPD controls a ten-block area around the precinct, where we feed and protect 150 civilians. That number could grow as who knows how many others are trapped around the city. These are people who couldn't get out when the city was abandoned. The poor, the sick, whole families." ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky nejhorší série.. moc dobrých dílů tu nebylo,a to asi jen tři díly. První, další někde uprostřed a samotný konec. Nyssa byla těžký zklamání a finální vývoj Barbary bylo k smíchu a prakticky co z toho vyplývá je,že její veškerá dosavadní proměna byla k ničemu. Z tohohle jsem fakt zklamán. Celý děj byl pouhou vykrádačkou posledního Batmana od Nolana a fakt jedinej díl co za to stál,byl ten poslední. Jak jsem napsal k předchozí sérii,nebýt těchto střídavých kvalit seriálu,byl by to fakt peckovní seriál. 55% ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata séria nám skončila a spolu s ňou aj celý tento skvelý seriál. Síce patrila medzi tie slabšie, i tak ale nerobí seriálu hanbu. Najväčší problém vidím v počte epizód, ktorý je proste malý. A vďaka tomuto počtu epizód sa niektoré epizódy, ktoré by boli normálne fajn, zdajú zbytočné, lebo neposúvajú nejak výraznejšie dej. Spomeniem si teraz na dve také epizódy, ktorými sú ôsma (Nothing´s Shocking) a deviata (The Trial of Jim Gordon). Pritom epizóda Nothing´s Shocking je výborná, ale vzhľadom k tomu, že sa dej nejak neposunie, tak pôsobí zbytočne, čo je škoda. Čo sa ináč týka celkovej No man´s land situácie, tak tú tvorcovia využili dobre, ale zamrzí, že koniec štvrtej série sľuboval veľa teritórií ovládaných rôznymi záporákmi, čo sa v konečnom dôsledku nevyužilo. Mali sme tu teritórium patriace Scarecrowovi, Mr. Freezovi, Firefly a nič z toho sa nevyužilo. Scarecrow sa akurát ukázal v jednej epizóde, o Freezovi a Firefly sa len povie pár viet a to je tak všetko. Zo záporákov sa tak v centru diania zase ocitá Pengiun (ešte dobre, že ho tak skvelo hraje Robin Lord Taylor) a môj favorit Jeremiah Valeska (ktorého sme si užili omnoho menej, ako by som si prial). A keď sme pri tých záporných postavách, čo očakávaný Bane? Tu si budem musieť zaspoilerovať, ináč to nejde, takže SPOILER! Tvorcovia sa silno inšpirovali Nolanovým Dark Knight Rises, takže Bane je zase len pešiak v rukách dcéry Ras al Ghula. Lenže zatiaľ, čo Hardyho Bane dej celkom ťahal a pôsobil ako hlavná hrozba, tak Gothamský Bane je naozaj len prisluhovač, ktorý robí, jak sa mu prikáže. Čo v tom prípade Ghulova dcéra, v tomto prípade Nyssa? Klasická šialená ženská, ktorá má potrebu neustále opakovať, že Gotham zhorí a že za to môže Bruce Wayne. Ale bavila ma, škoda že sa jej podarilo újsť. KONIEC SPOILERU. Finále je fajn, proste bitka o osud Gothamu, ktorá by asi mohla byť dramatickejšia, ale nie každý seriál si môže dovoliť bitky alá Game of Thrones. A potom tu máme posledný dej s časovým skokom. A ten diel bol super. ZASE SPOILER: Nová Catwoman je sexi, Gordon mal (chvíľu) knírek, Pengiun a Riddler sú sympatické duo záporákov (dočkali sme sa zavesenia na lampu), Mr. J je skvelý (škoda, že len tak krátko tam je) a jedinou škodou epizódy je, že Batmana riadne vidíme až v záverečnej scéne. KONIEC SPOILERU. Keď to zhrniem, ide síce o slabšiu, ale stále dobrú, sériu, ktorá, podľa mňa celkom dôstojne, ukončuje tento skvelý seriál. ()

Galerie (145)

Reklama

Reklama