Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 12
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 12

Recenze (310)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před premiérou Gothamu jsem měl velká očekávání a ta se naštěstí z velké části vyplnila. V první řadě musím pochválit dvě věci. Za prvé Gotham samotný, ze kterého prohnilost doslova čpí. Druhou věcí je skvělý casting (až na jednu dvě výjimky). Absolutně nejlepší je Ben Mackenzie v hlavní roli Jima Gordana. V těsném závěsu jsou pak Harvey Bullock a budoucí Penguin. Naopak mě bohužel zklamal Alfred. Jinak samotný pilot se povedl velmi dobře. První polovina se sice trochu pomaleji rozjíždí, ale ta druhá opravdu stojí za to. Těším se na další díly. Pilot za 90 % Další díly (kromě Arkhamu) se bohužel pilotu zatím nevyrovnaly. Edit: Po kompletní sérii ponechávám čtyři hvězdy. Jako hlavní klady přetrvávají atmosféra a herci, nakonec všichni (až na víme koho). Na plný počet to zatím není, máme tu skvělé epizody. např. ty s Arkhamem nebo poslední čtyři díly, ale také dost úplně průměrných dílů. Pokud si ale druhá série udrží laťku posledních dílů, máme se na co těšit. 80 % Edit Ve druhé sérii se Gotham skutečně zlepšil. Zejména první polovina série byla špičková. Bohužel druhá polovina si až takovou kvalitu neudržela. Ze začátku to bylo stálo super a vše kulminovalo v epizodě s vězením, která se mi líbila asi nejvíc. Pak už bohužel nepřišlo nic, co by člověka posadilo na zadek. Ještě tak možná Azrael byl výborný, ale bohužel jsme si ho moc neužili. Finále pak bohužel zničila Fish Mooney. Série 2 - 90 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Totální pecka! Je to ještě lepší, než jsem si myslel. Přesně takhle jsem Gotham představoval. Prohnilý korupcí, mafií a zločinem. Nasadili laťku hodně vysoko. Celé to začíná vraždou manželů Wayneových. Celé to viděl malý Bruce Wayne. Na tuto vraždu je nasazený mladý detektiv James Gordon a jeho ostřílený parťák Harvey Bullock. Jsou toho plné média a tudíž jsou pod velkým tlakem. Zaplete se do toho i místní mafiánka Fish Mooney, která v komixu vůbec není... Celé se to komplikuje a případ nikam nevede. Objevuje se tu i spousta dalších známých záporáků jako jsou: Carmine Falcone, Maroni, Hádankář, Tučňák, Loutkař, Harvey Dent nebo mladá Poison Ivy, Catwoman a Scarecrow, Firefly, Mr. Freeze a Joker. Najde se tam i otec prvního Robina nebo Lucius Fox. Taky nemůže chybět rodinný sluha rodiny Waynových Alfred Pennyworth. Jim si zkusil práci v Arkhamu. Tam taky sbalil doktorku Leslie Thompkins. ;) Celé to má atmosféru detektivek ze 70. let. Naprosto úžasné, i když trochu otevřené finále. 2. série přináší nové problémy a záporáky. naše postavy se opět dostanou do nepříjemných situací, ze kterých se ale nakonec vždy dostanou. Ve 3. sérii musí Jim uklidit nepořádek po Hugo Strangeovi. Objevuje se řada nových postav a problémů. celé= město je vzhůru nohama. Svět se rozrůstá a Bruce je zase o krok blíž k tomu stát se Batmanem. ;) Ve 4. sérii se objevují noví padouši. Gotham je čím dál temnější a Bruce na své cestě k tomu stát se Temným rytířem. Na konci 5. série se to konečně stane. Je sice kratší, ale pořád dobrá. Je tam velký časový skok, 10 let. Postavy se změní a už je to jakoby jiný seriál. "Kdo ovládá Arkham, ovládá Gotham." ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ještě větší podřadnost než jsme (ne)doufali. Už prvních pět minut pilotu udělá z nejzásadnějšího momentu příběhu směšnou frašku, a pak se zbytek dílu zvrhne v pouhé defilování skoro komplet všech Batmanovských záporáků, přičemž každý z nich je tu tak tragický loser, že dělá ostudu dokonce i těm hypersračkovitým Batmanům od Joela Schummachera. Horší herce jen těžko pohledat, tupější scénář jakbysmet. A všechno tu tak zoufale vypadá jako derivát z nejprůměrnějších televizních kriminálek, že i ty animované Bat seriály pro pětileté děti jsou vedle tohoto zajímavější. 4/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Seriál, který mi skutečně otevřel dveře do (mnou neobjeveného) světa komiksů. Nikdy jsem neměla ráda šablonovité superhrdiny, Avengeři mi upřímně lezou na nervy a Spider-mana beru s velkou nadsázkou. Batman a Joker, to je jiná. Minimálně mi na ně Gotham dost změnil názor. To napětí, to vzrušení, s nímž poznáváme Batmanovy budoucí protivníky nebo sledujeme vyrůstat malého netopýra, nemá chybu! Spojení s vyšetřováním a sondou do GCPD mě také potěšilo, vzhledem k tomu, že jsem původně spíše fanda kriminálek, než komiksů. :) Joker duo (nebo trio? to se ještě dozvíme) je podle mě nejlepší uchopení téhle postavy. Ano, je to krapet neobvyklé, ale Jerome a Jeremiah zkrátka vdechli život Jokerovi, jakého jsem si vždycky představovala. Obklopuje jej obrovská legenda, tudíž i když zemře, jeho jméno vyvolává strach, v jiných úctu a šílenství. Dokonalé vystižení jeho "velikosti". A herec sám o sobě je nesmírně talentovaný, klaním se :) Dále stojí určitě za zmínku i samotný zasmušilý, ale dobrák od kosti James Gordon, můj milovaný:)) Alfred, Tučňák se svým maminkovským komplexem, "malý" Bruce, schizofrenní Hádankář nebo Selina Kyle, jejíž představitelku jsem dokázala náležitě docenit až po shlédnutí Batman returns. Ještě předtím jsem četla, že mladou Camren vybrali z toho důvodu, že jim připomínala Michelle Pfeiffer. Krčila jsem nad tím rameny a říkala si, no jo, obě mají oči daleko od sebe. :D Ale je v tom mnohem víc! Ona je opravdu jako její předchůdkyně, stejné pohyby, stejná mluva, stejná gesta, stejné špulení rtů. Tleskám. Jediný zádrhel celého seriálu tkví v tom, že už si zvyknete na to, že téměř nikdo neumírá. Chápu, že je to dost způsobeno tím, že v Gothamu trochu předběhli dobu, ale sakra, přivádět zpět z mrtvých by taky nemuseli každého druhého. :)) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Za prvé: stylizace celého příběhu a jednotlivé postavy gothamského podsvětí fungují na jedničku. Za druhé: James Gordon v podání Bena McKenzieho je zoufale nudný až skoro vyčpělý, to samé platí o jeho parťákovi s tváří Donala Loguea. Jediné na čem se dá stavit jsou perfektně rozehrané osudy budoucích záporáků, kteří budou Batmanovi zatápět pod kotlem (herec který hraje Tučňáka je prostě skvělý!). Seriál se také může opřít o charismatické řadové gangstery a temná zákoutí Gotham City dotvářející celkovou atmosféru seriálu. Upřímně doufám, že tento seriál, potažmo jeho tvůrci si uvědomí ten dřímající potenciál celé látky co nejdříve, a naservírují nám strhující podívanou která všem vytře zrak. Jelikož prozatím se Gotham drží jen v mezích průměrnosti. ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Tvůrce Bruno Heller prozradil, že Gotham není zasazený do žádného konkrétního období. Proto můžeme v seriálu vidět pevnou linku, staré televizory nebo CRT monitory, ale i modernější mobily. (hellstruck)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama