Reklama

Reklama

Gotham - Série 1

(série)
USA, (2014–2015), 16 h 13 min (Minutáž: 43–50 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Zabryna Guevara, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Erin Richards, Camren Bicondova, Cory Michael Smith (více)
(další profese)

Epizody(22)

V první řadě má detektiv Gordon spor s odpornými lumpy a superpadouchy v Gotham City a navazuje přátelství s právě osiřelým Brucem Waynem. (Netflix)

Recenze (18)

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledních pár let nám DC Comics dopřává opravdu kvalitní televizní podívanou a když se ohlásil Gotham, který je samozřejmě součástí Batman univerza (mého nejoblíbenějšího vůbec), tak jsem přirozeně ihned patřičně zpozorněl. Abych byl upřímný, tak jsem se začal i trochu obávat, jestli to bude dosahovat kvalit, které si takovýto počin rozhodně zaslouží. Pohled na začátky a první krůčky jak padouchů, kteří se teprve stanou nejobávanějším zlem Gothamu, tak i klaďasů, jakými jsou Bruce Wayne a jediný nezkorumpovatelný policista Jim Gordon, je určitě pohled zajímavý a myslím si, že do této doby je to látka zatím nezpracovaná. Tvůrci proto mají volnější ruku co se týče osudů hlavních postav. Herci se svých postav zhostili opravdu dobře a i nová postava, v komiksech se nevyskytující, která byla vytvořena pro tento seriál působí věrně podle "gothamského" světa intrik a lží. Škoda, že to na mě jako celek občas působí tak béčkově, ale uvidíme jak bude seriál pokračovat dál. Potenciál to má, a ikdyž je to můj momentálně nejmíň oblíbený DC seriál (po arrowovi a flashovi), jako nenáročná oddechovka působí více než dobře. Po první sérii - 65% ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před premiérou Gothamu jsem měl velká očekávání a ta se naštěstí z velké části vyplnila. V první řadě musím pochválit dvě věci. Za prvé Gotham samotný, ze kterého prohnilost doslova čpí. Druhou věcí je skvělý casting (až na jednu dvě výjimky). Absolutně nejlepší je Ben Mackenzie v hlavní roli Jima Gordana. V těsném závěsu jsou pak Harvey Bullock a budoucí Penguin. Naopak mě bohužel zklamal Alfred. Jinak samotný pilot se povedl velmi dobře. První polovina se sice trochu pomaleji rozjíždí, ale ta druhá opravdu stojí za to. Těším se na další díly. Pilot za 90 % Další díly (kromě Arkhamu) se bohužel pilotu zatím nevyrovnaly. Edit: Po kompletní sérii ponechávám čtyři hvězdy. Jako hlavní klady přetrvávají atmosféra a herci, nakonec všichni (až na víme koho). Na plný počet to zatím není, máme tu skvělé epizody. např. ty s Arkhamem nebo poslední čtyři díly, ale také dost úplně průměrných dílů. Pokud si ale druhá série udrží laťku posledních dílů, máme se na co těšit. 80 % ()

Reklama

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv tento seriál jsem dle všeho dosti rozporuplný všichni se shodneme na tom že kvality bezesporu má. První série má ze začátku opravdu slabý rozjezd a chvíli to vypadalo že neví kudy kam..pak se to rozjelo a já to přijal. Jistě,štve mě pár věcí co by znásilnění předlohy,které byly buďto blbě podány nebo absolutně zbytečné přesto se mi tato série vcelku líbila a sedla mi. Největším tahák co mě u tohoto držel byl Tučňák. Vůbec bych nečekal že bude tak dobře napsanej a opravdu mě bavilo koukat jak se z nic stává špička. Herec byl vybrán dokonale a dokonce ho i tak hraje..ještě být menší a je to role ušitá na míru. Bruce mě tady tolik netankoval,což se divím,ale tady bude spíše problém s hercem.. ovšem Alfréd,to je jiná. Ten se taky nesmírně povedl a dovolil bych si tvrdit že herec to hraje snad líp než Cane. Celkově první série je solidní rozjezd,chápu rozporuplné názory a jak jsem již zmínil taky pár věcí mě neskutečně iritovalo (hlavně předčasné usmrcení některých Batman zaporáků,což asi bude bohužel nadále pokračovat..),ale je to dobrá podívaná a dám tomu ještě šanci. Ostatně pokud přijde zlom, kdy mě už opravdu něco totálně naštve,asi to vynechám. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

27.9. 2014 : Pilot mega luxus. Stan Lee je mi svědkem, že jsem velkým fanouškem i Batmanovské mytologie (což asi jako jediné od DC), ale k seriálu jsem měl ze začátku velké pochybnosti. Arrowa jsem sledoval skoro od začátku, započal i Gotham, to je úplně jiné kafe. Skvěle napsaná, brilantně uchopená noir detektivka s jednou sympatičtější postavou než druhou a pečlivě vypiplanou geekovskou atmosférou. Takto se na to musí. Asi ze všeho nejvíc mě pohltil casting, přičemž sice znám odjinud pouze Donalda Logue, což naopak přispívá na faktu, že si herce nespojujete s jinými rolemi a užíváte si jejich postavy. Ke castingu nemám jedinou výtku (Catwoman, Penguin, Falcone úžasní). Těším se na další díly...EDIT 8.6.2015 : Jelikož jsem u výše zmíněných seriálů změnil názor, u Gothamu tak trošku taktéž. Seriál začal výborně, platonicky jsem zamiloval do Catwoman, Gordon ačkoliv občas házel divné xichty, tak celý seriál dokázal utáhnout a hodně mě zajímala linka s Brucem a Alfredem. Celkově první sérii hodnotím velice pozitivně a moc se těším na druhou, ovšem předfinálové díly a samotné finále mě nezaujalo tolik ačkoliv to bylo zamýšlené velkolepě, bohužel jsem měl občas pocit trapnosti (Příkladem budiž Tučňákův "proslov" nad městem). Ale to jsou jenom drobnosti, bavilo mě to sledovat a vydržím i nadále. Best moments : 1) Magor Joker sice nevynikl nijak extra, ovšem mě i na malém prostoru dokázal zaujmout. 2) Ochutnávka Edvarda Nygmy, jehož každá scéna stojí za to. 3) Prostě Selina Kyle! 4) Loajální Butch .....75% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna Gothamu mě mile překvapila. Celou řadu prostoupila dokonale temná atmosféra, za sebe musím ocenit propracované intriky jak v podsvětí tak i na GCPD. Stejně tak chválím casting, obsazení jednotlivých postav bylo podle mě skvělé, stejně tak mě potěšil jejich vývoj. Hlavní dějová linie fungovala výborně, občas mě lehce zklamal děj vedlejších příběhů, ale jako celek mě první série velice bavila a jen mi potvrdila, že mě v současnosti daleko více berou "superhrdinské" seriály než celovečerní filmy. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (24)

  • Epizoda byla speciálně promítána na Comic-Conu v San Diegu 26. července 2014. (Varan)
  • Zatímco mladý Bruce Wayne čte dokumenty Wayne Enterprises, Alfred (Sean Pertwee) prochází kolem televize, ve které jde vidět seriál Batman z roku 1966. (G....)
  • Jeden meteorologický balón nemůže zvednout dospělou osobu do vzduchu. Pro dospělého, jako je poručík Bill Cranston (James Colby), bychom potřebovali asi 35 balónků. (G....)

Reklama

Reklama