Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tohle jsem od Gothamu nečekal. Po první sérii, u které jsem se vyloženě přemlouval k tomu, abych ji dokoukal se nejspíš tvůrci poučili ze svých chyb a pořádně se pochlapili. Protože druhá sérka Gothamu je jednou z nejlepších seriálových řad této sezóny. Rozhodně jim k tomu dopomohli nové figury typu Mr.Freeze, Hugo Strange a nebo ta dokonalá náhražka Jokera. K tomu si připočtěte staré známé Penquina a Riddlera a je o úspěch postaráno. Mladičký Bruce Wayne už není to rozmazlené princátko, co se ani samo vysmrkat neumí. Je z něj nebojacný jinoch, který ví, co a jak. K tomu mu ale hlavně dopomáhá výborný Alfred a zde už i Lucious Fox. Fakt mě u Gothamu mrzí to, že tvůrci nastavenou laťku z prakticky celé série nedokázali udržet i do finalních 3 epizod, kde se tempo dost zpomalilo a hlavně návrat některých postav z minulosti mě moc nepotěšil (jejich superschopnosti už vůbec ne). Nicméně tolik náznaků a tolik pomrknutí na diváky s některým z komiksových motivů, kterými je každý díl doslova nacucaný, se jen tak nevidí a pro mě, jakožto pro fandu Batmanovi mytologie ta byla radost sledovat. Rozhodně jsem zvědavý na Soví tribunál, protože ten má sakra pořádný potenciál. Jen si tuto drsnou a temnou krimi záležitost nenechte moc zkazit zbytečnými sci-fi prvky, kterými se trochu narušila konzistence finálních epizod. Škoda, že se v Gothamu asi nedočkáme Temného rytíře (to leda tak v nějaké desáté sezóně). 85% ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada dost náhul, hlavně první polovina, Firefly - ač dost alternativná, tak super. Druhá půlka trošku ubere (ale i tak je pořád lepší než celá první série - například Freezův origin je zpracovanej super), jako by snad předznamenávala totální úpadek ve finále, který bylo divný, skoro až nechtěně groteskní a dost nesmyslný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě bavila o něco málo méně než první, hlavně kvůli postavě Thea Galavana/ Azraela. Na druhou stranu pokračoval vývoj všech postav (a že jich je), ale přibyla i řada povětšinou charismatických záporáků a v závěru i zmutovaných jedinců. Nejlepší na celém seriálu je určitě atmosféra, kombinace moderní doby a klasických amerických gangsterek mě fakt baví. Pevně doufám, že mě podobně potěší i třetí série, byla by škoda, kdyby seriál ztratil tah. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně horší než první řada. Dost časté střídání stran padouch-dobrák. Záporák Azrael i jako starosta mě příliš neoslnili a nebavili. Scéna s bazukou byla taky dost přes čáru. Zajímavý je tedy postupný vývoj Bruce a pár nových ikonických postav jako Freez. Závěr s mutanty nabídne je spoustu nepřátel na třetí řadu. ()

Galerie (298)

Zajímavosti (35)

  • Podchlazené kapalné hélium je jednou z nejúčinnějších látek na světě pro rychlé snížení teploty na rozdíl od kapalného dusíku, který by podle hmotnosti – a samozřejmě tělesného tuku – trval podstatně déle. (G....)
  • Barnesův příběh z války byl do celého příběhu zakomponován podobně jako vyprávění o barmském pralese v Temném rytíři (2008), tedy: Dění uvedlo hlavní postavy do složité situace, k jejímu vyřešení nabídla ta starší a moudřejší příběh z války, který sice nejdříve hrdinovi pomohl, ale o to více jej následně zlomil. (G....)

Reklama

Reklama