Reklama

Reklama

Začínající herečka Sarah Walkerová je odhodlaná prorazit v Hollywoodu. Celé dny však tráví v zaměstnání bez jakékoli vyhlídky na postup, navíc pod přísným dohledem svého povýšeneckého šéfa Carla. Udržuje povrchní přátelské vztahy s ostatními neúspěšnými umělci a soupeřícími herci a účastní se bezpočtu konkurzů v naději, že se na ni jednou usměje štěstí. Po sérii podivných castingů vedených tajemnou dvojicí ze slavné produkční společnosti Astraeus Pictures je Sarah konečně obsazena do hlavní role jejich nejnovějšího filmu. Producent si myslí, že ji čeká zářivá budoucnost. Tato kýžená příležitost má však bizarní následky, které Saru promění jak po duševní, tak i tělesné stránce v cosi krásného... a naprosto děsivého. (Cinemax)

(více)

Recenze (77)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hororová alegória na prehnitosť ľudskej ambicióznosti cez mŕtvoly, pri ktorej človek prichádza o priateľov i seba samého. Trefne zasadená do hereckého prostredia v Los Angeles. "Cez mŕtvoly" v tomto prípade doslova, pretože po zaujímavej, tajuplnej, psychologickej prvej polovici sa z filmu stane krvavý slasher. Čím sa docela zhodí, a potom sa už iba s odretými ušami snaží zachrániť úmyselne rádoby artovým, ale predsa len originálnym záverem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Black Swan v doslovnějším a drastičtějším vydání. Balancuje to na pomezí snad vážně míněného podobenství a béčkové karikatury, přičemž se tyto dva přístupy mezi sebou dost bijou. Odvařenej z toho nejsem, ale pár působivých scén se tu najde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ SE NEMŮŽETE UVOLNIT SÁRO, JAK BY JSTE SE MOHLA PŘEMĚNIT V NĚCO JINÉHO?…" /// Jak si lze dobírat absurdní svět jménem Hollywood, kde hraje důležitou roli závist, kariérismus a zákulisní manipulace už ukázal ve svém Mulholland drive David Lynch. Tentokrát se ovšem připravte na béčkovej horor, který není děsivej, jen vobčas nechutnej. V poklidným tempu sledujeme mladou holku, která chce bejt herečkou. To poklidný tempo prodlužuje snímek a než nadejde čas ke scénáristicky divokým fantasiím, načekáte se. Klidně by to mohlo bejt psychologický drama, ve kterým se pozná většina těch, co se chtěj stát přes noc hvězdou. Nebýt toho slasherovýho konce. V závěrečný třetině pak Alex Essoe konečně může i nám předvýst, že hrát umí. A jestli tam na konci ležela ona, tak i to, že je to kus baby. Nečekejte zázraky. Mohla by to bejt satira. Kdyby v každým člověku nechrápal kousek z Démona, který ovládá jeho nejtemnější touhy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci bejt filmovou hvězdou a dědek od vedle mě láká na okultismus. 2.) Nebaví mě, když někdo jen hnije doma. Baví mě, když chodí ven. 3.) Thx za titule ,,LV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No, odkedy sa tá Rusalka začala vo vani rozkladať až do záverečných titulkov - tak to bolo presne to, čo v hororoch milujem nadovšetko. Keby sa celý film niesol v duchu záverečnej tretiny, tak by som ho asi pozeral veľmi často. Neskutočná pecka!!! Ale tá prvá hodina... čo ja viem? Pre mňa to bolo len také čakanie na to, čo príde, takže to tvorcovia mohli pokojne aspoň o 20 minút zostrihať. Našťastie som sa dočkal, a rozhodne neľutujem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ha, tak tohle je velmi slušné překvápko! ( Koment může obsahovat mini spoilery) Už od začátku si film udržuje mou pozornost díky půvabné a žádoucí hlavní hrdinky, která by se ráda stala herečkou v jednom filmu, ovšem "cásting" je zcela jiný, než očekávala. Už od začátku něco nepříjemného visí ve vzduchu a je jasné, že uvádějící nebudou zcela normální lidé. Co se zpočátku jeví jako artové drama se postupem času promění v bratříčka filmů( Thanatomorphose či Contracted) a na konci vyvrcholí v takovéj Masakr obsahující nejbrutálnější vraždu za poslední dva roky, že se poserete!! Perfektně natočené, extrémně násilné, znepokojivé, pomalejší, solidně vypointované, sleazy a sick! Paráda a nebýt pomalejšího rozjedu, tak plná palba! 80% Tohle v topce chybět nebude! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hlavná postava sympatická asi ako krvácajúci vred. K tomu príbeh nudný ako niekoľkohodinové pozorovanie schnúcej maľovky v obývačke (alebo na chodbe, vyberte si) a tempo pripomína v spomalenom zábere sa pohybujúceho slimáka po porážke. Nechutný, odporný film. Aspoň 30% dávam za finálny bitúnok, inak nič. Krv samozrejme dobrý horor nerobí, ale toto bolo nakrútené tak drsne a intenzívne, že ma to vytrhlo z letargie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak za mě asi nejvystížnější výraz "nezaujalo" ... Jo? Prostě na mne ten film působil od začátku blbě a pitomně a když si se mnou scénárista hrál a já fakt netušil vo co kurva gou, až pak přišel konec a já si řekl .." To byla hovadina ..." Film si hraje na něco odvážnýho, ale není ... Scény mimo kameru nebo vůbec, exploatace a násilí potlačené a neznázorněné ... Osud hrdinky mi pak byl už docela jedno a závěr ... ach ten závěr. Menší krvavý masakr nevyrovnal ty blbosti kolem a to, jak to tvůrci zakončili ... Hloupej film, docela nechutnej ... ale na mne to prostě nezafungovalo vůbec ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už první casting alarmoval něco zkaženého uvnitř "agentury". Další to jen potvrdil, aby v posledním kole... Nope, nic vám nevykecám. Snad jen to, že zdejší sympatická hrdinka si prožije nefalšované peklo, a to jen díky touze stát se hlavní hvězdou v připravovaném hororu. Po většinu času silně znepokojující psychologické drama se v závěrečné třetině promění v nečekaně brutální podívanou, v níž kamera nešetří krvavými detaily. Konec však zanechává štiplavou pachuť. A je to sakra škoda, protože ke čtvrté hvězdě to vskutku nemělo daleko. (65%) ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérská sračka bez atmosféry, napětí a základní logiky, s abnormálně nechutnou hlavní herečkou a dějem naprosto o hovně. Nehledě na to, že je to ubohá vykradačka obdobné sračky rok staré, která alespoň měla hlavu a patu. 0% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení - sugestivní atmosféra podpořená minimalistickým carpenterovským soundrackem, slibná holka v hlavní roli a zručná režie. Pak už nevadí ani nepříliš nápaditý příběh, protože to celé prostě funguje. Kecy o amatérismu jsou mimo. Stejně jako hodnocení 54%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak toto je horrorová odnož, ktorú tak svedomito vyhľadávam. EPX to prepísal z mojej klávesnice= súhlas (mimo toho posrání) , obsah bol tradične vyfutrovaný, hlbokú analýzu prenechám znalcom, ostáva mi tak už len zverejniť svedomité hodnotenie. P.S. Alex zabodovala! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Začínajúca herečka, zúfalo sa snažiaca preraziť, sa ocitne na castingu do hororového filmu vo veľkej spoločnosti. Tá je však záhadnejšia než by sa predpokladalo a hoci sa casting vyvíja podivne, nakoniec to pre ňu vyzerá nádejne. Netuší ale, že cena, ktorú bude musieť obetovať je veľmi vysoká. Vydarená a pomerne netradičná hororová novinka, ktorá pôsobí sviežo - napriek tomu, že ponúka z každého (videného) rožku trošku. Rozbieha sa ako psychologický drama horor, nabaľuje na seba hustnúcu atmosféru a znervózňujúce mystérium s nádychom Polanskeho, do čoho zamotáva sympatickú hlavnú hrdinku, ktorú postupne dotlačí na koľaj body-hororu v štýle Cronenberga, ktorého trochu pripomenie aj svojim tematickým podtextom filmárskeho priemyslu (ten zase Cronenbergovi nevyšiel v jeho kravine "Maps to the Stars"). No a na koniec čaká temné finále + krvavý kúpeľ, kde si na svoje prídu fanúšikovia gore, film dokoná svoj zámer a končí pôsobivým dojmom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V práci dala výpověď, protože měla za to, že tuhle roli má v kapse. Jenže cesta k ní ještě vede přes slizké ruce producenta v letech, kterého rudé šaty dosud neúspěšné herečky, respektive to, co je pod nimi, láká. Prostě další holka, která se honí za svým vzdáleným snem. Třeba to ovšem tentokrát za roztažení nohou stojí. Plané řeči, závist, sny, snaha naplnit očekávání, nepřešlapování na místě, kariérismus a zákulisní manipulace nám už v plné syrovosti představil třeba David Lynch (Mulholland Drive) nebo Darren Aronofsky (Černá labuť). Jenže Alex Essoe není Naomi Watts ani Natalie Portman, i tak přes mnohé nezáživné pasáže musím uznat, že závěrečná řežba je hodně znepokojivá a přímočará. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Sarah pracuje ako obsluha vo fast foode, jej jediným snom je byť herečkou. Jedného večera pri prezeraní ponúk na internete, zareaguje na konkurz vo filmovej spoločnosti "Astreus", kde sa ujíma o úlohu v doposiaľ neznámom horore "The Silent Scream". Napriek tomu, že samotný casting prebehne pomerne netradičným spôsobom, a má z neho zmiešané pocity, prechádza do užšieho výberu uchádzačov. Jej nadšenie z neočakávanej životnej príležitosti však čoskoro pominie. Pomerne originálne spracovaný príbeh, ktorý čerpá námet od rok starého "Contracted". Najmä vďaka odlišnému rozuzleniu zaujal dostatočne nato, aby dosiahol lepšie ako priemerné hodnotenie. Mrzí akurát fakt, že prvé dve tretiny sa dej rozbieha o niečo pomalšie, ako by si divák prial. Až záverečná polhodinka ponúka niekoľko pekných gore scén. Kto má chuť vzhliadnuť niečo "ostrejšie", bez mimoriadneho deja, odporúčam "Thanatomorphose" - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku líně se vlekoucí psychologické drama o dívce, která touží býti filmovou hvězdou, se postupně promění v bizarní noční můru. V určité chvíli jsem si nebyl jist, zda půjde o variaci na Thanatomorphose , Mouchu či Rosemary má děťátko.... naštěstí se film překlenul trochu jinam. Pěkná práce s nožem, ještě lepší s činkou. Z původních slabých 3* jsem skončil u pěkných třpytně zelených 4*. Pokud si chcete vychutnat slušivou krvavou lázeň, pak buďte trpěliví tak, jako hlavní hrdinka Sara... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Treťotriedna verzia Neon Demon. Má to moje viaceré obľúbené témy ako L.A., odvrátenú stránku showbiznisu, body-horror, či synťákový ponurný soundtrack. Prevedenie je ale nanajvýš amatérske. Postavy nemajú motivácie, násilie a absurdnosti sú samoúčelné, kulisy nedôveryhodné a na povolenie nakrúcať v exteriéroch L.A. nezostali peniaze. Skoro nič tu nefunguje. Navyše Alex Essoe čoby céčková Daisy Ridley je vskutku mizerná herečka. Veľké sklamanie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S vědomím toho, že se s filmy o plesnivějících roštěnkách roztrhl pytel, je nutné uznat, že v tomto podání se posouváme zase o kousek dál, což ve výsledku vítanou krvavou podívanou jest. Slušně vymyšlené, ze začátku znepokojivě tajemné, ke konci parádně vyhnané do otáček. Překvapení a spokojenost! 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dievčinka to evidentne chcela niekam dotiahnuť a niečo v živote dokázať. Na tom by samozrejme nebolo nič zlé, len keby to neobnášalo hnitie zaživa a pár mordíkov spolubývajúcich... Škoda tej hodinovej nudy, počas ktorej nám snímok ponúkne iba pohľad na ničím zaujímavý život pár flákačov a dievčinky, ktorá stále chodí po filmových konkurzoch. Posledná tretina ale našťastie už horor naozaj pripomína, veľmi pekná práca kamery a pár nechutných scén v spojitosti s hnitím zaživa. Mordov by som však uvítal viac, pričom mohlo byť aj lepšie a nápaditejšie gore. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Reklama