Reklama

Reklama

Stanice číslo 76

Trailer

VOD (1)

Skupina lidí a několika robotů žije na vesmírné stanici v budoucnosti ve stylu sedmdesátých let. Když na palubu dorazí nová pomocná kapitánka (Liv Tylerová), bezděky vyvolá mezi členy posádky napětí tím, že je vybídne, aby se postavili tváří v tvář svým nejtemnějším tajemstvím. Na povrch tak začíná prosakovat chtíč, žárlivost a vztek, což je stejně nebezpečné jako asteroid řítící se přímo proti nim. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Vesmírná stanice 76 není ani sci-fi, ani komedie, ba ani drama. V konečném výsledku je to jen neuvěřitelná nuda a naprosté producentské selhání. Styl 70. let měl projektu především ušetřit peníze, jiný účel to fakticky nemá. Je to zoufale studiové, zoufale impotentní. Herci vlastně nemají co hrát. Není to ani tak špatné, aby to bylo svým způsobem přitažlivé. Ztráta času. Celkový dojem: 10 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

ďalší čudesný projekt ktorý sa akosi míňa akýmkoľvek účinkom, ani dobrá dráma ani komédia, film do prázdna, mimózny /30%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příliš nerozumím filmům, které začnou tak, že se nic nestane, postupně se nic neděje a nakonec se samovolně ukončí, aniž by k čemukoli došlo. Takže místo úpěnlivých proseb, aby poslední křeček přežil, jsem se zabýval dumáním o tom, proč tohle někdo natočil, proč někdo projevil touhu v tom hrát a jestli by producent neudělal lépe, kdyby mi sehnané peníze poslal na účet. Přesto jsem to z nějakého záhadného důvodu dokoukal a za to si snímek rozhodně jednu poctivě svítící hvězdu zaslouží. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Problém nízkeho hodnotenia som pochopila už v úvodných titulkoch. Občas ich človek ignoruje, ale tentokrát som sa na ne dívala a všimla som si grupu scenáristov, ktorí adaptovali scenár na motívy divadelnej hry, ktorú sami aj napísali. Potom sa začínal odvíjať film, v ktorom som prekvapivo rýchlo pochopila (a prijala), že číslo 76 nie je náhodné a znamená rok 1976, ktorému bol príbeh evidentne ušitý na mieru, a že sci-fi je to len vďaka kulisám vesmíru, vesmírnej lode a zopár futuristickým detailom - a že inak je to vlastne spoločenská melodráma... Áno, z hľadiska žánrov je to taký mišmaš, ktorý naozaj veľmi pripomína divadelnú hru, lebo ňou pôvodne bol. A divadelné hry dokážu byť čudné aj mimózne, a takto spracované ľahko vyvolajú nedorozumenie či rozpaky. No keď som si to všetko zrátala a bola ochotná sledovať spoločenské i medziľudské vzťahy a osobné problémy ľudí, ktorí neustále fajčia, sú malicherní, obmedzení a priznanie neplodnosti považujú sa rovnaký problém ako homosexualitu (rok 1976, ja som to vravela!), tak bolo vlastne všetko OK. Všímala som si dobré herecké výkony a psychologizáciu postáv a v pohode som dopozerala. Hoci dodnes netuším, prečo som si na základe traileru kedysi zafixovala, že je to bláznivá sci-fi komédia so Sigourney Weaver (avizovaná ako nový Galaxy Quest)... muselo sa mi to s niečím pomiešať :-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Patrick Wilson a Liv Tyler sa po The Ledge opäť stretávajú v parádne uvoľnenej retro sci-fi komédii na ktorú si treba nájsť náladu a nečakať nejaký sofistikovaný dej kde sa bude riešiť prežitie náletu meteoritov ale skôr nálet frustrovaných slov na vianočnom večierku ktoré asi najviac prekvapia utajovaného nervózneho gay kapitána Patricka Wilsona ktorého milovaného kolegu príde vystriedať Liv Tyler. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Divné a originální, chtělo by to ale ještě trochu více doladit technikálie filmu a mohl to být daleko výraznější kusanec.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

I přes nízké hodnocení jsem vesmírné stanici dal šanci, jenže jako spousta jiných uživatelů čsfd nebavila, mě také ne. Děj se hodně táhne, nic zajimavého se tu neděje, zasazení do roku 1976 tomu nepomohlo. Síce některé prvky měly být vtipné, stejně tak hudba, ale mě to dost vytáčelo a byl jsem rád, když jsem uviděl titulky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupý pokus o parodii na telenovely... ve vesmíru. Odehrávat se to na zemi, je to úplně stejně špatné. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja by som povedal, že film sleduje osudy postáv, ktorej každej prepína inak z nekonečne dlhej a uzavretej izolácie vo vesmíre za doprovodu pokojných a ukľudňujúcich tónov muzičky, ktorú v dnešnej dobe možno počuť hrať tiež z reprákov pri šťaní na hajzli v obchodných domoch. Humor je geniálny- moja parketa, takže ja ani nad hodnotením moc nepremýšľam... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celková neujasněnost sráží celý film. Téma samoty, osamocení, a různé způsoby vyrovnávání se s ní, z toho kouká docela jasně, ale k čemu jsou zajímavé kulisy a nápad, nevadí mi ani divadelnost celého projektu, i herci hrají skoro skvěle, když celkově se to rozpadá na pár scének jako ze Zoufalých manželek nebo Sexu ve městě, jež nemají jinak celkovou soudružnost ani vyznění. Liv Tyler je skutečně k nakousnutí, pokud tedy nezabírají její boky, a hraje zde White Collar, ale to je pro mne málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem moc nepochopil. Máme tu lidi na vesmírné stanici, kteří tam prostě jen jsou. Jo, jasně že tam něco dělaj, ale je to jako by vám někdo nabídnul sestřih náhledů do bytů jedoho paneláku. A to by možná bylo zábavnější. Nemělo to začátek, prostředek, ani konec. Liv Tyler fakt nemá poslední dobou šťastnou ruku, když si vybírá projekty. Alespoň za ní dám ubohých 5%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najhorsie co môze existovat je nevtipna komedia. Toto je ukazkovy pripad. Po cely cas som nepochopil comu sa mam smiat. Nepostrehol som ani ziadne pokusy o vtipy. Proste nic. Jednu hviezdicku davam za zasadenie pribehu do sci-fi kulis. 1/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu to vypadalo na dobrou komedii nebo parodii. A celkem slušně to podpořila povedená hudba. Scéna se zapalovačem mě rozesmála. CITÁT - Dveře přechodové komory se otevírají. Dveře přechodové komory se zavírají......... Ale to bylo tak vše. Po deseti minutách se trochu mění scénář a stává se z toho snůška trapných situací a blbých keců. Po chvilce jsem si myslel, že sleduju nějakou telenovelu. CITÁT - Počkej, počkej, nebuď tak depresivní........ Je to otřes, nuda a hrůza. Blondýna s velkejma kozama tomu ubrala další hvězdu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V očakávaní akejsi komédie/paródie na sci-fi snímky druhej polovice 20. storočia, som namiesto toho zhliadol akúsi nesúrodú zmes drámy a sci-fi. Komických prvkov tu nieje toľko, aby sa to dalo označiť za vtipný žáner a dráma je tu pritiahnutá riadne za vlasy. Aspoň technická stránka zaujme a trochu aj pritiahne pozornosť pre tento snímok. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vitajte na palube najabsurdnejšej vesmírnej stanici v širokej ďalekej galaxii osídlenú tými najčudesnejšími pozemskými indivíduami. Poznáte ten pocit, keď vidíte upútavku na nejaký úplne neznámy indie film, prevrátite nad ňou oči a očakávate úplnú hlúposť? A nakoniec sa z tej hlúposti stane jeden z najpríjemnejších zážitkov za poslednú dobu. Presne taký je Space Station 76. Ako sci-fi fanúšik som sa k filmu dostal vyslovene len kvôli jeho názvu a označeniu „sci-fi“ v kolónke žáner. Pravdou však je, že týmto si u mnohých podobných získa skôr negatívne hodnotenia. Space Station 76 totiž vôbec nie je sci-fi v pravom slova zmysle, takže kto očakávam potrhlú komédiu v štýle Galaxy Questu a podobných bude zákonite odchádzať sklamaný, ak nie až vyslovene naštvaný. Zasadenie filmu do budúcnosti na vesmírnu stanicu v štýle 70. rokov, kde ľudia síce žijú v mohutnom vesmírnom komplexe, ale iné technické vychytávky ako roboti, robotické ruky nedosahujú ani len dnešnú úroveň, podtrhuje absurdnosť celého diania. Zároveň tým ukazuje, že sociálne problémy ľudí sa od 70. rokov výrazne nezmenili. Síce sa dnes v roku 2014 vysmievame tomu naivnému „oldschool“ obdobiu, ale sami sme pritom v dnešnej dobe ešte naivnejší. Rozhodne to nie je film pre všetkých a ocení ho len veľmi malý okruh divákov. Povedal by som, že skôr si prídu na svoje práve fanúšikovia Wesa Andersona, keďže film je veľmi podobne plný absurdných situácií na hrane trápnosti, to všetko je však jeho zámerom. Uťahuje si zo žánrových klišé (Dr. Bot!) a v jadre sa sústredí na hlbšie (dá sa povedať až „temnejšie“) stránky ľudskej osobnosti ako je sexuálna frustrácia, homofóbia, prehnané ambície, žiarlivosť alebo samota. Je zámerne podradný, či už „lacným“ vizuálom alebo na prvý pohľad absurdným príbehom, ale všetko to podáva s neskutočnou eleganciou. Chémia medzi postavami funguje a je vidieť, že všetci si natáčanie užívali. Navyše Liv Tyler je aj pred štyridsiatkou roztomilejšia než ktorákoľvek pätnástka! V časoch, keď Hollywood ponúka prestrelené, preafektované, vulgárne komédie typu Neighbours, Other Woman, Sex Tape a iné je Space Station 76 doslovne zjavením. Má hĺbku a dokázal efektne skĺbiť jemný inteligentný humor so zaujímavým, takmer až psychologickým rozborom charakterov. Pre hipsterov ako stvorené. Ostatní budú len nechápavo krútiť hlavou, to garantujem. Mne to však sadlo ako uliate. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to úplně skvělé sci-fi, ale rozhodně má velmi dobře naběhnuto. Skvěle jsem se u něj bavil a musím říct, že mě překvapilo, jak moc zajímavé herce se podařilo sehnat. Patrick Wilson mi opět dokazuje, jak zajímavým je a co všechno dovede zahrát. Nesedne každému, to je jasné, ale já už si ho pomalu řadím mezi oblíbence. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Taky jste dostali k vánocům zmrazeného pejska? 1) Asi je to parodie na 70. léta nebo na (nejen) americké maloměsto či na scifické filmy, anebo bůhví na co. 2) Ten elektronický psychiatr byl dobrý. Máte jedno dítě. Jak se má to jedno dítě? ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Koho napadne v týhle době natočit něco podobnýho.Vydržel sem třicet minut,a děj se pohnul asi tak o dva posraný centimetry.Sice by asi mělo bejt polehčující okolností,že to je podle(údajně)divadelní hry,ale ani to mě nepřiměje dát něco jinýho než nulu.Takovýhle hovno si strč zpátky víš kam pjetníku.Ani ten bych ti za to nedal jako honorář.Bliju.0%. ()

Reklama

Reklama