Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka dvou dětí Jenny McLeanová, která pracuje jako dispečerka tísňové linky 911, se stále ještě vzpamatovává z rozvodu, Když dostane tísňové volání od hasiče Jeffa, kterého zná jen podle hlasu, začne s ním flirtovat. Později se ale dozvídá, že Jeff byl zraněn při požáru a je rozhodnuta konečně se s ním setkat tváří v tvář... Jenny je rozvedená matka dvou dětí (manžel se jednoho dne „vypařil“, jak říká), která pracuje jako dispečerka tísňové linky 911. Hasiče Jeffa zná jen podle hlasu – říká mu Kovboj, a on ji zná jako dispečerku „23“. Jednoho dne se ale setkají... Ještě před tím však Jenny stihne rána – šéf jí oznámí, že jí v rámci úsporných opatření musí zkrátit úvazek. Jenny, která se svým platem dosud vycházela jen taktak, se rozhodne, že bude pronajímat volný pokoj ve svém domku. A zájemcem je právě Jeff. Utrpěl totiž při hašení požáru úraz - má dislokovanou zlomeninu nohy a lékař mu kategoricky zakázal používat schody, dokud kost nesroste. Jeff bydlí ve 3. patře bez výtahu. Jenny je trochu v rozpacích, ale obě její děti Luke a Elsie jí nájemníka schválí: okamžitě si je získal svou bezprostřední povahou a taky svými triky, je totiž amatérský kouzelník. Luke a Elsie se rozhodnou pomoci své matce s penězi tím, že budou nabízet v nedalekém domě pro seniory čtenářskou službu. Senioři toto rozptýlení (v ceně 1 dolaru) vítají, Elsie čte slepé paní příběhy, které sama vymyslela, Jeff si zdokonaluje přednes při četbě Bílé velryby. Obě děti se velmi sbližují s Jeffem, vidí v něm náhradního otce a začnou plánovat, jak by ho s matkou daly dohromady. Jenny to znepokojuje. Mužům po trpké zkušenosti s manželem nevěří a bojí se vázat sebe a děti na člověka s tak nebezpečným povoláním. Přesto se s Jeffem, i když zpočátku neochotně, sbližuje... (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Když je všechno perfektní ... je na to radost se dívat. Kvůli tomuhle televizní formát vznikl. Únik z reality všedního bazarového dne a nechat se unášet krásným a čistým bytečkem, novým oblečením a všemi cinkrlátky a cukrblíky ověnčenými postavami. Nerealistické, ale krásně snové, ve srovnání s nekonečnými seriály a telenovelami. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Možná z úcty k nebezpečnému povolání a k matkám samoživitelkám tu dám tři hvězdy, protože hrdinové filmu jsou děti. Ačkoliv se zdá, že to má být o té "pravé lásce", tak je to hlavně o odpovědnosti a láska je tu součástí takového správného světa. Žádných 40 pohlaví, žádní ekoteroristé šířící zelený mor..pohodová podívaná, u které víte, jak skončí, ale na ten konec se těšíte. Také ten pohled na stáří ve světě, kde mládí má mít "životní prostor" je velmi pozitivním doplněním filmu a světa, který se chamtivostí už doslova zbláznil a jeho chamtivci se ocitají v prázdnotě vztahů i vlastní neužitečnosti. Díky za tyhle jednoduché, nenáročné filmy, které připomínají, že může být svět takový, jaký má být. ()

Reklama

Reklama