Reklama

Reklama

Katanga: Jednou do pekel a zpět

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Mercenaries (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Politická krize v šedesátých letech rozděluje Kongo na dva nesmiřitelné tábory. Žoldák Bruce Curry (Rod Taylor) se na žádost prezidenta Ubi vydává do nitra nebezpečné země, aby se z části ovládané rebely pokusil během třídenní mise dopravit skupinu civilistů a především diamanty v hodnotě padesáti milionů dolarů. Doprovázen rodilým Konžanem a blízkým přítelem seržantem Ruffem (Jim Brown) a čtyřiceti nejlepšími vojáky vedenými sadistickým nacistou Henleinem (Peter Carsten), kapitán Curry riskuje svůj život za pár tisícovek pro pochybné blaho země, jejíž osud mu může být zcela lhostejný. (dopitak)

(více)

Recenze (9)

adako 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často že považujem film za stratu času, v tomto prípade to ale tak je. Má všetko čo by mal mať priemerný akčňák tej doby, a aj tak je zúfalo slabý (a to filmy toho typu z tej doby mám rád). Najviac škrú všetky tie príležitosti na dokonalú akciu, napätie, alebo aspoň akúkoľvek emóciu, ktoré sa všade každú chvíľu objavujú, a všetky ostávajú nevyužité. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Uvodni titulky jsou zhulenecky sen,ale ani celkove nechybi temer nic: zoldaci, nacek, obrneny vlak, souboj s motorovkou, opily doktor, diamanty, rozrusena blondyna... pecka. Dve civilni valky za cenu jedne. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Hlavne dobre napísaná zápletka robí z tohoto filmu zaujímavé dielko, ktoré je tiež aj dobre obsadené- Taylor, Carsten, Moore,... Taylor v roli žoldniera, ktorý pracuje len a len kvôli prachom, je dostatočne vierohodný, jeho prerod na mysliaceho a cítiaceho človeka v závere už menej. Produkcia, hoc je britská, v mnohom pripomína tie americké. Vypichnúť možno hlavne dobre zvládnuté bojové scény a aj kúštik toho napätia, všetko atraktívne situované na gulometmi nadopovaný africký dopravný vlak. Škoda, že záver vyznieva trochu do prázdna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznal jsem to a o to větší bylo moje překvapení. Není to žádná velká pecka ani zapomenutý klenot, ale hodně slušný a drsný válečný film z neokoukaného prostředí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi největším překvapením tohohle filmu je to, že není z produkce americké, ale britské. Podle wikipedie se tahle filmová adaptace stejnojmenného románu (americký titul zní Dark of the Sun) Wilbura Smitha natáčela na jamajské železnici (a ovšem, také v britských ateliérech). Ještě i pohledem dnešní doby průměrný akčňák s výbornou akcí při přepadení hotelu obsazeného Simby. ()

Zajímavosti (5)

  • Exteriéry byly pořízeny na Jamajce v Karibiku. (Marek06)
  • Kenneth More (Wreid) ve své biografii uvedl, že režisér Jack Cardiff chodil na natáčení vždy pozdě, ne dříve než v 10 hodin. Uvedl také, že Rod Taylor (Curry) a Jim Brown (Ruffo) se neměli rádi a často vnášeli do natáčení napětí. (Marek06)

Reklama

Reklama