Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická komedie s dramatickým přesahem vyprávějící o nepravděpodobném setkání mladého učitele filozofie a kadeřnice z maloměsta. Clément je poslán učit do malého města na severu, kde se záhy po příjezdu zamiluje do mladé, ale lehce hloupoučké kadeřnice Jennifer. Zápletka jak z tuctové červené knihovny si ovšem šikovně pohrává s žánrovými stereotypy a testuje, jestli i v dnešní době platí staré pořekadlo o tom, že protiklady se přitahují. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Aurorka 

všechny recenze uživatele

Nejde o klasickou romantickou komedii, ve které je už na začátku jasné, jak to všechno dopadne. Sledujeme pomalé sblížení dvou úplně rozdílných lidí, jak intelektuálně, tak povahově. Možná právě díky své vzájemné rozdílnosti je to k sobě tak táhne. Postava Jennifer byla celou dobu jasně čitelná, člověk si ji hned oblíbil a její beprostřednost a radost ze života byla až nakažlivá. Oproti ní Clément působil místy chladně, necitlivě, lhostejně a stále jako by si nebyl jistý svými city. Jejich společné chvíle, při kterých jí často předčítal nějakého klasika, působily kouzelně. Jak dlouho jsou schopny se dva protiklady přitahovat? Co když jeden miluje víc než ten druhý? A co když se člověk někdy ani v sám sobě a ve svých citech nevyzná? Life is life. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příliš ukecaný a odtažitý snímek drží herci. 1) Šťavnatý 40letý Loïc Corbery (profesor filosofie Clément) v sobě zahrnuje kluka i dospělého současně. 2) 33letá Émilie Dequenne (kadeřnice Jennifer) mě zaujala mj. jako interpretka krásné písně z repertoáru Edith Piaf: C'était une histoire d'amour. C'était comme un beau jour de fête, plein de soleil et de guinguettes, où le printemps m'faisait la cour - To byl příběh lásky. Jako krásný sváteční den plný slunce, hospůdek a tance, kde se mi samo jaro dvořilo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štvalo, že tak veselá, život milující ženská se zbláznila do takového suchara. Láska si holt nevybírá. Přijde, ani nevíme jak a bývá pak nesmírně frustrující si přiznat, že ten koho milujeme, náš cit neumí nebo nechce opětovat v takové míře, po které toužíme. Tahle ne úplně tradiční love story je plná radosti a fajn muziky, ale zároveň neodvratně spěje k trpkému a bolestnému konci. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

V poznámce mám :ne přísné hodnocení....Takže vše ocením jednou hvězdou a vynechám nepříznivý koment .jediná pozitivní chvilka byla ta kdy Clément sděluje adolescentům ,kteří by radši byli venku ,že s každou uplynulou vteřinou na hodinkách jsou blíž smrti.Že by se tedy měl život brát vážně.Asi hudba vybraná záměrně tak,aby vtrhla diváka z letargie do které upadne vzápětí po skončení tónů.Na mě ta přehršle filosofie působila depresivně. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama