Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambrose je starý veterán z Vietnamu, ktorý pred pár rokmi prišiel o zrak. Nakoľko potrebuje občasný dohľad, jeho syn William ho presťahuje do uzavretej štvrte pre seniorov. Hneď v prvú noc po nasťahovaní do nového domu je "svedkom" brutálnej vraždy svojej susedy i milovaného psa, bez ktorého neurobil ani krok. Od miestnych ľudí a polície sa následne dozvedá, že jedenkrát do mesiaca prichádza za nevysvetliteľných okolností o život nejeden dôchodca. Nakoľko je Ambrose bývalým vojakom, rozhodne sa, že danej záhade príde na koreň. V stávke je totiž jeho vlastný život. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slepý veterán sa po nasťahovaní do domova dôchodcov stane svedkom zvieracieho útoku, pri ktorom umiera jeho pes i suseda. Na rozdiel od ostatných obyvateľov si myslí, že je v tom niečo viac a keď sa dozvedá, že útoky údajných psov sa dejú raz za mesiac, rozhodne sa nečakať bezmocne kým príde na rad a na najbližší spln sa pripraviť... Bogliano je frajer. Až mám chuť napísať to, čím som ho chválil pred necelým rokom pri "Here Comes the Devil"; že sa mu kvalitatívne darí realizovať v rôznorodých subžánroch hororu a to sa mi "Late Phases" páčil ešte o trošku viac než jeho minulý počin. Takže bez dlhších obkecov – silné postavy, fajn príbeh, temná atmosféra, chytľavá gradácia, pôsobivé spracovanie, obstojné efekty a úspešná (v tomto subžánri nevyhnutná) werewolf transformácia sa Boglianovi vydarili, bez toho, aby pri tom stratil svoj štýl. Takže pre mňa je to jeden z najlepších novodobých vlkodlačích filmov a zároveň aj jeden z najpríjemnejších hororov roku 2014. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní mix vlkodlačího hororu a dramatu o stárnutí a vyrovnávání se s minulostí. Mít to áčkové hollywoodské tvůrce a rozpočet, mohlo by jít o zásadní multižánrovku, takhle se spíše přešlapuje na místě a kvůli nedomrlým maskám nevzbuzují záporáci žádnou velkou hrůzu. Ale dá se u toho v pohodě vydržet, protože koncept měsíční přípravy na další vlkodlačí útok je neokoukaný a zajímavý a Nick Damici vtisknul své postavě drsného morouse neopakovatelné charisma. Pro jednou za slabší 3*. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarená vec, ktorej veľa dal herecký výkon slepého bývalého vojaka a zaujímavý scenár. Vojnový veterán je rodinou odložený do dôchodcovského mestečka, nachádzajúceho sa v blízkosti lesov. Občas dôjde k útoku zvieraťa. Alebo to nerobí obyčajné zviera? Je to možno zbytočne dlhé a masky napriek snahe „urobiť to ručne“ a nie pomocou CGI (na čo ostatne zrejme ani neboli peniaze...) žiadny zázrak, ale ako celok to má niečo do seba. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne že bych viděl všechny horory které letos vyšly ale tenhle s přehledem vyhrál nad všema ostatníma co jsem viděl, a málo jich nebylo. Možná je to moje obliba ve vlkodlacích ale tenhle film má i zajímavý námět a díky hendikapovanému hlavnímu hrdinovy lehce i připomíná Silver Bullet. Není to sice film pro každého, je tu hodně řečí, zvláště v polovině filmu ale jsou zatraceně dobře napsané a i herecké výkony jsou hodně slušné, hlavně hlavní hrdina je sakra dobře reálnej. Filmové gore je hodně slušné, není přehnané ale není ani malé, tvůrci si vyhrály. Maska vlkodlaka je parádní, žádné ubohé Twilight vlkodlaci ani žádné efekty ale staré dobré masky. Sice ze začátku je možné si těžké zvyknout na tu masku ale když ji člověk přijme tak si film dokonale užije. Chci dát 5* ale prostředek je možná lehce pomalý, ale co čekat film se opírá hlavně o mytologii vlkodlaků takže sledujeme jak se hrdina připravuje celý měsíc na další úplněk. Pomalé, silné, zábavné a hlavně je vidět že je film natočený s láskou. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu vás. Ten design monster a "rukodělné" triky byly právě naprosto parádní, mám dost CGI serepetiček. Nick Damici má zvláštní charizma a i když jsem si na něj musel zvykat, tak mě ke konci jeho "do it yourself" morous chytl za srdíčko. První útok vlkodlaka parádní. Film, který ve mně zpětně spíše roste. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama