Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambrose je starý veterán z Vietnamu, ktorý pred pár rokmi prišiel o zrak. Nakoľko potrebuje občasný dohľad, jeho syn William ho presťahuje do uzavretej štvrte pre seniorov. Hneď v prvú noc po nasťahovaní do nového domu je "svedkom" brutálnej vraždy svojej susedy i milovaného psa, bez ktorého neurobil ani krok. Od miestnych ľudí a polície sa následne dozvedá, že jedenkrát do mesiaca prichádza za nevysvetliteľných okolností o život nejeden dôchodca. Nakoľko je Ambrose bývalým vojakom, rozhodne sa, že danej záhade príde na koreň. V stávke je totiž jeho vlastný život. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (62)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu vás. Ten design monster a "rukodělné" triky byly právě naprosto parádní, mám dost CGI serepetiček. Nick Damici má zvláštní charizma a i když jsem si na něj musel zvykat, tak mě ke konci jeho "do it yourself" morous chytl za srdíčko. První útok vlkodlaka parádní. Film, který ve mně zpětně spíše roste. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD JEN ODSAJETE KREV, PŘENÁŠÍTE TU NEMOC. MĚNÍ SE S VÁMI…“ /// Po tom vcelku sympatickým úvodu jsem vočekával, že maj tvůrci jasno. Minimálně v tom, že na triky nejsou prachy, takže by se šiklo vrhnout maximum úsilí do příběhu. Ty triky mě neserou, je otázkou vkusu, jestli nažene hrůzu plyšová příšera. Spíš zamrzelo, že příběh je taková hororová šablona, kterou osvěžuje postava slepýho veterána a vcelku nic se v něm neděje. Takže jestli čekáte něco, co řeší vlkodlaky a nahání děs, doporučuju tohle vynechat a dát si radši nějakou vlkodlačí prdel. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád místa, kde nejlepším přítelem slepce je rýč. 2.) Vždycky jsem měl podezření že Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa a Po, něco skrejvaj! 3.) Thx za titule ,,Jemu, tedy IDžORovi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bogliano se nezdá. Příjde mi, že se režisér čas od času zlepšuje a snaží se pochodit i v jiných hororových subžánrech a slušně mu to vychází. Late Phases je solidní vlkodlačí žánrovkou se slušným gore. Hlavní hrdina je sympaťák spravný veterán z Vietnamu, zbraně ovládá špičkově i po slepu a celá měsíční příprava na vlkodlaka mě zaujala. Plusem je také netradiční a slušná transformace, mínusem však celkem vtipné masky vlkodlaka jakoby z 90 let, což mě lehce udivuje, ale stále fajn věc. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarená vec, ktorej veľa dal herecký výkon slepého bývalého vojaka a zaujímavý scenár. Vojnový veterán je rodinou odložený do dôchodcovského mestečka, nachádzajúceho sa v blízkosti lesov. Občas dôjde k útoku zvieraťa. Alebo to nerobí obyčajné zviera? Je to možno zbytočne dlhé a masky napriek snahe „urobiť to ručne“ a nie pomocou CGI (na čo ostatne zrejme ani neboli peniaze...) žiadny zázrak, ale ako celok to má niečo do seba. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bogliany jde dolů a dolů a dolů ... Technicky se sice zlepšuje evidentně díky vyšším rozpočtům. Na film se dívá moc pěkně, ale děje se v něm velký kulový ... nebo spíš malý kulový. Drama o slepém válečném veteránovi, kterýho na konci 95 minutové stopáže navštíví pár vlkodlaků ... Jo a ještě mu zabijou psa, to je hlavní první část filmu, hodně se tam chodí do kostela a vykecává se s farářem. Masky vlkodlaků jsou srandovnější a trapnější než bubáci v domu hrůzy na pouti, ale co je dobrý, tak nějaký ty proměny a trošička (!!) gore scén na konci, který jsou dělaný oldschoolově a příznivce jistě zaujmou. Jinak je to hrozná nuda a naprosto zbytečnej film ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení pramení hlavně z upřímné radosti, že už dlouho tu nebyl lepší "vlkodlačí" horor, minimálně od dob Dog Soldiers. Navíc pojatý takhle zajímavě a seriozně. Lehká spojitost by se tu však našla se Stříbrnou kulkou - s tím rozdílem, že klučinu na vozíku vystřídal slepý veterán. Tady však veškerá podobnost končí. Poté, co nevidomý hrdina přežije úvodní (imho parádně natočený) útok lykantropa, celý měsíc se připravuje na jeho návrat: v domě si propočítává kroky, klade pasti, nakupuje stříbrné náboje a brousí svůj rýč, který mu účinně nahrazuje slepeckou hůl. Skoro celou hodinu se tak divák musí obejít bez vlkodlaka, což sice jde na úkor akce, ale rozhodně ne napětí. Závěrečná patnáctiminutovka vám toto čekání ráda vykompenzuje, možná až měrou nečekanou. Pěkná hudba, skvěle zahráno, a co je nejdůležitější: masky a samotná transformace téměř fantastické. Jak jinak. Bogliano snad ani nedokáže zklamat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slepá zuřivost 2: Soumrak vlkodlaků.. Fanoušci hororů z toho asi nebudou výt na měsíc, ale to bude možná tím, že Late Phases zase až tak hororem úplně nejsou. Spíše černohumorné drama o vyděděnosti stáří (potažmo válečných veteránů), co si cílevědomě chystá půdu pro závěrečných dvacet minut poctivého oldschoolového gore. Navíc, esem v rukávu Bogliana je charisma Nicka Damiciho. Jakýsi kompilát Newmana, Krobota a zestárlého Toma Hardyho, co si svou vlídnou tvář nechal zalehnout zápasníkem sumo jménem Zahořklost a po okolí chodí s rýčem místo slepecké hole. Jeho postava dodává lykantropímu Od úplňku do úplňku parádní lidský rozměr.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slepý veterán sa po nasťahovaní do domova dôchodcov stane svedkom zvieracieho útoku, pri ktorom umiera jeho pes i suseda. Na rozdiel od ostatných obyvateľov si myslí, že je v tom niečo viac a keď sa dozvedá, že útoky údajných psov sa dejú raz za mesiac, rozhodne sa nečakať bezmocne kým príde na rad a na najbližší spln sa pripraviť... Bogliano je frajer. Až mám chuť napísať to, čím som ho chválil pred necelým rokom pri "Here Comes the Devil"; že sa mu kvalitatívne darí realizovať v rôznorodých subžánroch hororu a to sa mi "Late Phases" páčil ešte o trošku viac než jeho minulý počin. Takže bez dlhších obkecov – silné postavy, fajn príbeh, temná atmosféra, chytľavá gradácia, pôsobivé spracovanie, obstojné efekty a úspešná (v tomto subžánri nevyhnutná) werewolf transformácia sa Boglianovi vydarili, bez toho, aby pri tom stratil svoj štýl. Takže pre mňa je to jeden z najlepších novodobých vlkodlačích filmov a zároveň aj jeden z najpríjemnejších hororov roku 2014. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ambrose je starým veteránom z Vietnamu, ktorý pred pár rokmi prišiel o zrak. Nakoľko potrebuje občasný dohľad, jeho syn William ho presťahuje do uzavretej štvrte pre seniorov. Hneď v prvú noc po nasťahovaní do nového domu je "svedkom" brutálnej vraždy svojej susedy i milovaného psa, bez ktorého neurobil ani krok. Od miestnych ľudí či polície sa následne dozvedá, že jeden krát do mesiaca prichádza za nevysvetliteľných okolností o život nejeden dôchodca. Nakoľko je Ambrose bývalým vojakom, rozhodne sa že danej záhade príde na koreň. V sázke je totiž jeho vlastný život. Bogliano je bez pochýb talentovaným režisérom, ktorý vie spracovať horor v mnoha podobách subžánru. Bohužiaľ, napriek opätovne slušnému nápadu, svoj tieň neprekročil. V mojich očiach aj naďalej ostáva tvorcom priemerných snímkov, kde nie všetko funguje ako má. Po úvodnej, "polovičnej" (to už nám ozaj musia stačiť položené "jaternice" na bruchu?) gore scéne, nastáva doba "temna", kedy divák takmer hodinu čaká na niečo prekvapivé čo by ho mohlo zaujať (aj keď si treba samozrejme uvedomiť, že vtesnať mesiac do 50 minút nie je žiadna sranda ). Napriek tomu, že záverečná dvadsať minútovka vďaka pár zaujímavým gore záberom vynahrádza pomerne dosť, na viac ako 55% to nebude. A to zatváram obe oči pred schopnosťami aj keď zrelého, no predsa slepého 70-tnika. Kto vie či by to takto pekne zvládol aj môj otec, ktorý je "len" po výmene bedrového kĺbu - 55%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mupeti útočí. Pár osvěžujících prvků bohužel nemá šanci zachránit zdechlý celek. Konverzační scény svou úrovní občas připomínají dialogy z porna a triky jsou NE špatné, nýbrž naprosto směšné - zajímalo by mě, koho napadlo, že by z těch srandovně hopsajících maňásků mohl jít strach. Atmosféra instantně v hajzlu. Dějové zázemí je taky extra - v osadě dochází k brutálním útokům na lidi i zvířata, při nichž mj. cosi proběhne zavřenými dveřmi a rozfláká půl baráku. Policie: "LOL, normálka. Starouši se neuměj bránit, když jim do baráku vběhne dvoumetrová příšera. Dáš si kafe?" ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vskutku - na prvním místě především drama osleplého veterána, kterého přiváží syn do odlehlé uzavřené čtvrti plné starých lidí na dožití. Když přijde o svého psa a zjistí, že podobné útoky se opakují každý měsíc, rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou. Ba co víc, rozhodne se zemřít tak, jak se na vojáka patří... Raději bych si dal čistokrevnou vlkodlačí žánrovku, jenže jich moc není. Sympatické je, že tvůrci vsadili na mechanické efekty a masky (v přepixelované době to vždy ocením). Horší je, že vlkodlaci moc hrůzy nenaženou. Gore efekty vcelku jdou - vytrhané vnitřnosti, kusy masa z rukou i krku, efektní rozstřely a další. Poslední čtvrtina filmu je pěkně našlápnutá a z dramatu se stává horror. Příznivci klasického vlkodlačího horroru si ale nejspíš film moc neužijí... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní mix vlkodlačího hororu a dramatu o stárnutí a vyrovnávání se s minulostí. Mít to áčkové hollywoodské tvůrce a rozpočet, mohlo by jít o zásadní multižánrovku, takhle se spíše přešlapuje na místě a kvůli nedomrlým maskám nevzbuzují záporáci žádnou velkou hrůzu. Ale dá se u toho v pohodě vydržet, protože koncept měsíční přípravy na další vlkodlačí útok je neokoukaný a zajímavý a Nick Damici vtisknul své postavě drsného morouse neopakovatelné charisma. Pro jednou za slabší 3*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč museli tomu slepýmu zabít toho psa??? :D Ale jinak fajn vlkodlačí žánrovka. 60% Update: Po čase, kdy jsem zašťoural ve vlkodlacích, tohle zvedám na čtverku. V rámci subžánru nadprůměr. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Late Phases je mým pátým filmem od Bogliana. A musím uznat, že je taky zatím nejhorším filmem co jsem od něj viděl. Starej, slepej, nerudnej, vysloužilej, válečnej veterán versus banda směšnejch vlkodlaků. Samotnej děj stašně nudí a akce je prakticky na začátku a to jen zlehka a potom až na konci. Prostředek je vyplněn nudnou vatou a kostelníma kecama. Postavy mi bylynesympatický a to včetně slepýho veteréna, kterej mi nesedl vůbec. A vlkodlaci ? To je kapitola sama osobě. Ještě že Ambrose neviděl, protože by se nejspíš potrhal smíchy. Celej film na mě působil jako hodně špatná komedie. Za mě je tenhle kousek pouze ztráta času. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne že bych viděl všechny horory které letos vyšly ale tenhle s přehledem vyhrál nad všema ostatníma co jsem viděl, a málo jich nebylo. Možná je to moje obliba ve vlkodlacích ale tenhle film má i zajímavý námět a díky hendikapovanému hlavnímu hrdinovy lehce i připomíná Silver Bullet. Není to sice film pro každého, je tu hodně řečí, zvláště v polovině filmu ale jsou zatraceně dobře napsané a i herecké výkony jsou hodně slušné, hlavně hlavní hrdina je sakra dobře reálnej. Filmové gore je hodně slušné, není přehnané ale není ani malé, tvůrci si vyhrály. Maska vlkodlaka je parádní, žádné ubohé Twilight vlkodlaci ani žádné efekty ale staré dobré masky. Sice ze začátku je možné si těžké zvyknout na tu masku ale když ji člověk přijme tak si film dokonale užije. Chci dát 5* ale prostředek je možná lehce pomalý, ale co čekat film se opírá hlavně o mytologii vlkodlaků takže sledujeme jak se hrdina připravuje celý měsíc na další úplněk. Pomalé, silné, zábavné a hlavně je vidět že je film natočený s láskou. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nick Damici má sice charisma jako hrom a jeho nevrlý dědek je super, jenže 95 minut zoufalé nudy prostě neutáhne.První útok vlkodlaka je skvělej a já se tešil na pořádnou vlkodlačí řezničinu a on je to dramatický příběh válečného veterána, kde se 80 minut mluví a na konci se objeví skupnka mentálně retardovanejch něčeho, protože to se ani vlkodlakem nazvat nedá.Když už se film vlekl jako dvanáctka po kalbě v práci čekal jsem fakt nějakej nářez a ono přišlo mizerné vystřílení pěti plyšových hraček z Dráčika.Po vlkodlacích z Underworldu a dokonce i z komedie Lobos de Arga nemohl ty vyšklebený hyeny Bogliano snad myslet vážně.Nebudu skrývat obrovské, ale obrovské zklamání!30%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Námět slepého veterána bojujícího s vlkodlakem není špatný, bohužel něco co by se dalo nazvat hororem je pouze na začátku a na konci a minimální rozpočet je zde bohužel hodně znát. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film je to výbornej hlavně v momentech, která nejsou hororová a to díky sarkasmu amerického Krobota a celkem i solidní kameře a hudbě. Bohužel ale ten "hororový" závěr vůbec hororový nebyl a hodně ublížil celýmu filmu. Chtěl jsem dát 4 hvězdy, ale fakt to nejde. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Late Phases jsem si sliboval víc, když jsem si četl obsah o slepém veteránovi, který se rozhodne postavit vlkodlakům, nicméně film mě trochu zklamal. Přišel mi zbytečně upovídaný a vyjma prvního útoku a závěru i celkem okleštěný od akce. Líbilo se mi, že tvůrci při vizuálu vlkodlaků nesázeli na CGI efekty, nýbrž použili kostýmy a makeup, takže monstra vypadala celkem reálně, byť neohrabaně. S hlavním hrdinou Ambrosem jsem měl však celkem problém sympatizovat - jeho osud mi byl vesměs jedno. Kdyby člověk vynechal hororovou stránku, jednalo by se stále o vcelku plytké rodinné drama. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento vlkodlačí film mi byl doporučen a tak jsem si jej samozřejmě nesměl nechat ujít. Zvláště když jej má na svědomí Bogliano, o kterém jsem toho slyšel už víc než dost. Prozatím jsem měl od něj možnost vidět jen několik krátkometrážních snímků. No a tenhle chlapík mě přesvědčil, že točit celovečerní filmy určitě umí. Je sice pravda, že to nejlepší si pro nás schoval až úplně na závěr, ale Late Phases si získal mé sympatie hned od začátku. Především díky skvělému výběru představitele hlavního hrdiny (Nick Damici), který podal obdivuhodný a hlavně důvěryhodný výkon. Po úvodním mordu si však divák musí sakra dlouho počkat na další krvavou podívanou, protože příběh se spíše věnuje seznamování s jednotlivými vedlejšími postavami a atmosféra tak trochu stagnuje. Což někteří nemusí přijmout zrovna dobře. Zvláště když některé dialogy jsou trochu uspávající. Je však potřeba si uvědomit, že náš hrdina má jistý hendikep, kvůli kterému je velice důležité, aby se sžil se svým novým okolím. Navíc se krok za krokem připravuje na finální střet s neznámým útočníkem, kvůli kterému je nucen přijmout některá opatření a zvláště se pořádně vybavit. Tvůrci se tyto trošku nezáživné pasáže snažili alespoň obohatit o hudební vložku, která byla velmi dobře zvolená. Závěr nás však bohatě odmění za naší trpělivost a závěrečná řežba stojí za to čekání. Zvláště pak vlkodlačí proměna byla velmi dobře zpracována. Milovníci tohoto subžánru si jistě přijdou na své. Na druhou stranu je však potřeba i říct, že finální podoba vlkodlaka už tak zdařilá nebyla. Vlastně ani nevím, k čemu bych ty ksichty přirovnal, ale Lon Chaney Jr. se musel obracet v hrobě. 70% ()

Reklama

Reklama