Reklama

Reklama

Stroj času

  • USA The Time Machine
Trailer 1

VOD (1)

George je vědec. Podaří se mu postavit stoj času se kterým chce prozkoumat vzdálenou budoucnost. Najde tam dvě různé rasy, jednu milou a jemnou a druhou kanibalistickou žijící v podzemí. Podzemní lidé mu ukradou stroj času a on se musí dostat zpět domů. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (75)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Další z možných adaptací díla H.G.Wellse, která mě okouzlila ze všech dosavadních shlédnutých nejvíce. Touha člověka dosáhnout za určitou hranici, kam ještě plno lidí nedospělo a být ten první, kdo se dostane dál :) Nejvíce se mi líbilo prvních sto let, které George projel ve svém stroji a dále po roce 1960, kdy ani sami členové filmového štábu netušili, jak to bude dá ;) po roce 2000 to byla spíš sranda, ale rozhodně chválím, že se "cestovatel" podíval až o několik tisíců let dále a tímpádem mi poskytl pohled, který jsem si nedokázala ani představit. Jediným negativem byla Yvette Mimieux, jejíž herecké "umění" bylo spíše děsem, ale přisuzuji to její filmové postavě, která se chovala zcela naivně a nevědoucně. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

S láskou a pečlivostí, zabalený dárek (i přes tu ´´naivitu´´ a tak) všem, kteří milují a obdivují dílo velkého H.G.Wellse a zvláště jeho prvotinu, kterou vlastně už nikdy.... nepřekonal. Ani Válka Světů není pro mě tak fascinující, jako toto. Jen velká škoda, že zde chybí zásadní věc a sice ta, že David Duncan ignoroval (předpokládám, že měl své důvody, nebo producenti s režisérem z finančních důvodů) onu předposlední kapitolu. Znalci vědí. Takto bychom dostali (jako že už nikdy nedostaneme a když tak, poutník v čase bude negr, nebo ženská, Morloci budou lesbičtí transvestité a Weena, militantní asiatka s dítětem na cestě...otec? Morlock. Jak jinak. A důvod sestrojení Stroje času bude zřejmě podobně stupidní, jako ve 2002, třeba že mu auto přejede morče, nebo tak. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poctivá adaptace absolutní sci-fi klasiky. Prvních 45 minut je naprosto fantastických, tam jsem o těch pěti hvězdách neměl nejmenších pochyb. Nádherné sci-fi vyprávění, které je sice dějově jednoduché, ale vizuálně ohromující. A s překvapivě skvělými dialogy. Po 45 minutách, kdy začíná hlavní zápletka, se sice trochu klesalo, ale rozhodně ne nijak výrazně, film do průměru rozhodně nespadne. Dějově je to věrné, takže s výslednou podobou převedení nemám sebemenší problém. Jistě, to co se tam děje, sice může působit naivně, ale to asi není dáno ničím jiným, než stářím filmu. Já tohle vůbec neřeším, takže označit Stroj času za jeden z nejlepších sci-fi filmů všech dob mi nečiní velké problémy. Film nenudí, je skvěle natočený, povedený, snad jen ty masky Morlocků jsou směšné, ale to je tehdejší klasika. Za mě spokojenost. Velmi silné 4*. 85%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady opravdu váhám. Na jednu stranu sci-fi s Verneovským nádechem, se kterým si tvůrci evidentně vyhráli, ale kterému jde i o víc, než být jen trikovou zábavou. Na druhou stranu vše ostatní co s trikovou stránkou nesouvisí, od herců po režii, je velmi průměrné, postrádající nějaký zajímavější nápad a s poněkud naivním scénářem, který navíc dodal Wellsově předloze velmi dobový nádech. Čili: Ten stroj času se jim opravdu povedl, ale DeLoraine je jen jedna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tyhle staré sci-fi filmy jsou prostě nádherné. Ano, jsou všechny hodně naivní, ale to, že byly točeny v barvě, to, že se tvůrci snažili o nějaký ten skutečně vědecký smysl, to je na tom krásné. Ano, mohl za to skvělou předlohou už Wells, ale tohle je provedení, které baví. Navíc, jakmile dojde na Morloky, je to podívaná vskutku děsivá. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Eloi znamená v jazyce Aramaic "Můj bůh" (jde o prastarý semitský jazyk). (Caszidy)
  • Tvar samotného stroje času byl inspirován jedním z nejoblíbenějších vozítek George Pala z dětství - sáňkami. To je pravý důvod konečného designu a proto stroj jakoby "klouzá" časem. (Caszidy)
  • Sluneční hodiny na Georgeově dvoře mění umístění a v závěrečné scéně chybí. (sator)

Reklama

Reklama