Reklama

Reklama

Iron Fist - Season 1

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade tu z obrazovky kričí obrovský otáznik - Prečo sa práve tento babrák stal Železnou päsťou? A ono sa to tu takmer vôbec nerieši, len v jednom či dvoch náznakoch, s ktorými sa ale ďalej nepracuje. Od diváka sa skrátka chce, aby ho ako takého prijal bez otázok a tým pádom to celé vôbec nefunguje. A Claire, ako jeden z hlavných spojovacích článkov tohto seriálového univerza, akonáhle dostane väčší, než len epizódny priestor, rovnako okamžite stráca na prirodzenosti a uveriteľnosti, čo je zvŕšené nezmyselne podaným výletom do Číny. Stále sa to síce snaží pokračovať v línii "hrdina vo svete, ktorému nerozumie a ktorý o neho vôbec nestojí", čo je fajn, má to tiež príťažlivé momenty, ako napríklad ambivalentného Harolda Meachuma (nenápadný, ale presný David Wenham), ale už to skrátka nie je ono... už je to až pričasto brak, nie pohrávanie sa s ním. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iron Fist se vůbec nerozebíhal špatně a do světa multimilionové korporace v područí Ruky nás (snad až prostoduše dobromyslný) Danny Rand uvedl patřičně. Roztáhlá zápletka však vybírala podivné zákruty a na povrch čím dál zřetelněji vyplouvaly dva největší nešvary: podfinancovanost (viz třeba idiotský výlet "do Číny", z níž jsme viděli zezadu jedno skladiště, nemluvě o nule záběrů z tajemného K'un Lunu) a především bídné přízemní fighty, definovatelné jen svou nemohoucností, dřevěností a nenápaditostí (ať už je snaživě simuloval Finn Jones, nebo jeho dublér v kapuci). ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 6/10 : No, je to fajn, ale čekal jsem přeci jen od toho víc. Premisa seriálu je byla zajímavá od začátku, ale jak si se to napříč 13 epizody rozpadlo. Na to, že je Iron Fist jeden z nejvíc mocných Kung Fu supráků v Marvelu tohle byla celkem slabota, absolutně nevykreslili například Dannyho minulost v klášteře, kde ho cvičili, že by tomu zasvětili jednu epizodu, ale ono ne, jeli v nudný dokonce v natáhlý příběhový lince v současnosti. Záporáci byly celkem nezajímavý, ten hlavní mi extra nesedl a byl hrozně psycho. Ale jinak herci jsou suprový, Finn Jones se mi zde líbil jako Iron Fist, další herci byly taky super, Rosario Dawson se mi taky dost líbila zde, že se ukázala její postavu mám rád takový tetka co vždy pomůže. Trinity z Matrixu haha taky super, že si zde střihla. Jessica Henwick jako Fistova láska taky si vedla dobře a zbytek taky obstál. Hudba v seriálu taky tomu dodává. Akční scény se mi líbili s kung fu si zde vyhráli a bylo pěkný se na to dívat. Je to Rko takže tu stříká více méně krev. Scénář za moc nestojí abych pravdu řekl ve srovnání s mým miláčekm Daredevilem se to srovnávat nedá, dokonce ani s Punisherem. Jakože nebylo to celý k zahození, ale opravdu sem čekal víc a nebavilo mě to potom ke konci i přes zajímavý začátek. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší s Defenderů a upřímně šílená nuda. Machinace uvnitř Randu mě bavily mnohem víc než rádoby akční příběh Dannyho, nesympatickýho Iron Fista, který mě svou naivitou vytáčel do nepříčetna. Není to dobrý, akce je zoufale nudná, občas i trapná a já těch 13 dílů z drtivý většiny vyloženě protrpěl. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti silnému příběhu Jessicy a po všech stránkách výborného temného Daredevila tu máme zase něco jiného. Iron Fist je lehce naivní seriál s mystickým nádechem, slušnou akcí a skvělým zábavným tempem. První série mě neskutečně bavila. Několik málo dílů bych možná trochu zkrátil. Ale naopak skvěle je vybudovaný celý ten svět kolem Ruky, načatý už v Daredevilovi a dokončený v Defenders. Danny Rand je slušný hovado. A celkově je první serie nášlápnutá, i když i ona má své chyby. Slabších 5 hvězd. ()

Galerie (189)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě řekne Claire (Rosario Dawson) větu: „Trust me, our criminal justice system sucks.(„Věř mi, náš trestní systém nestojí za nic.). Tato věta je narážkou na předcházející seriál od Netflixu, Luke Cage (od r. 2016), kde byl hlavní hrdina neprávem odsouzen a kde hrála Claire Temple (Rosario Dawson) opět jednu z důležitých postav. (Koldyn)
  • Ve scéně, kde Joy (Jessica Stroup) ukazuje svému bratrovi Wardovi (Tom Pelphrey) kompromitující fotografie členů rady společnosti Rand, se Joy mimo jiné zmíní i o tom, že si na členy rady najala soukromou detektivku, která když byla zrovna střízlivá, tak stála za každý cent. Z toho můžeme usoudit, že onou detektivkou byla Jessica Jones, která je hlavní hrdinkou stejnojmenného seriálu Jessica Jones (od r. 2015) taktéž od Netflixu. (Koldyn)
  • V epizodě dojde opět k malému propojení seriálu Iron Fist s Lukem Cagem (od r. 2016). Když Claire (Rosario Dawson) půjčuje Dannymu (Finn Jones) tričko, řekne: „A friend of mine left it here“ („Nechal ho tady kamarád“). O chvíli později si Danny všimne, že jsou v tričku díry po kulkách a zeptá se, zda je kamarád v pořádku, načež mu Claire odpoví, že se má nejspíš líp jak on. Z toho můžeme usoudit, že tričko patří Luku Cageovi, kterému obyčejné kulky neprocházely kůží a nemohly ho tak zabít. (Koldyn)

Reklama

Reklama