Reklama

Reklama

Iron Fist - Season 1

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Recenze (23)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj druhý nejvíce vyhlížený člen Defenders, Danny Rand, je konečně tady a já jsem byl nadšen. V době premiéry poslední týden facebook spamujou hateři s tím, že hlavní postava by měla být žluté pleti a že seriál je shit, jenže opak je pravdou. Navíc v kontrastu s trošku míň povedeným Lukem Cagem je kvalitativní posun hodně znát a já byl první čtyři díly naprosto vtažen do děje a naopak mě spíš otravovaly bitky (což se ke konci obrátilo). 28.4. : Protože Netflix nerozvážnost neodpouští a já jednoduše neměl čas, tak mi to trvalo již tradičně docela dlouho dokoukat, ale povedlo se a já jsem velice spokojen. Bylo to divoké, problémy s námětem se s Iron Fistem nesly dlouho, vážně jsem se jeden čas bál, že seriál vůbec nevznikne. Ovšem Marvel s Netflixem se s tím popasovali, obsadili dobrého Finna Jonese (jo herecky to neni elita, ale sedí tam) a hlavně silné dvě ženské hrdinky v podobě Coleen a Joy, které rozhodně chci vidět i nadále. Někde se to i nepovedlo (Davos, sensei), ale bavilo mě v příběhu pokračovat, jednotlivé zvraty taky semtam překvapily a velkých wtf tolik taky nebylo. Tak to i dál sypte do mě! A Big Stan samozřejmě dohlíží. Nejlepší momenty : 1) Danny Teaching Colleen, 2) : Prásk do země! 3) momentka s Gao...9/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 50%. Myslel som, že Marvelovky s Netlfixu si budu držať podobný ton a pokiaľ možno aj kvalitu Daredevila, ale mýlil som sa. Jessica Jones ešte ušla, Luke Cage bol slabý a Iron Fist je ešte horší. Prvá polka ma fakt nebavila a konečne sa niečo začalo diať až pred koncom. Príbeh ma nezaujal, tak som čakal, že ma vtiahne samotná postava Iron Fista, ale je to proste nesympatický obsadený pako. Nič proti Finnovi Jonesovi, ale fakt mal mizerne napísanú postavu. Až posledné diely tento nekonečne dlhy, kravatový a politický seriál vytiahol na lepšie svetlo. Nemal som to v pláne pozerať, ale kvôli Defenders som si to pozrel. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade tu z obrazovky kričí obrovský otáznik - Prečo sa práve tento babrák stal Železnou päsťou? A ono sa to tu takmer vôbec nerieši, len v jednom či dvoch náznakoch, s ktorými sa ale ďalej nepracuje. Od diváka sa skrátka chce, aby ho ako takého prijal bez otázok a tým pádom to celé vôbec nefunguje. A Claire, ako jeden z hlavných spojovacích článkov tohto seriálového univerza, akonáhle dostane väčší, než len epizódny priestor, rovnako okamžite stráca na prirodzenosti a uveriteľnosti, čo je zvŕšené nezmyselne podaným výletom do Číny. Stále sa to síce snaží pokračovať v línii "hrdina vo svete, ktorému nerozumie a ktorý o neho vôbec nestojí", čo je fajn, má to tiež príťažlivé momenty, ako napríklad ambivalentného Harolda Meachuma (nenápadný, ale presný David Wenham), ale už to skrátka nie je ono... už je to až pričasto brak, nie pohrávanie sa s ním. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti silnému příběhu Jessicy a po všech stránkách výborného temného Daredevila tu máme zase něco jiného. Iron Fist je lehce naivní seriál s mystickým nádechem, slušnou akcí a skvělým zábavným tempem. První série mě neskutečně bavila. Několik málo dílů bych možná trochu zkrátil. Ale naopak skvěle je vybudovaný celý ten svět kolem Ruky, načatý už v Daredevilovi a dokončený v Defenders. Danny Rand je slušný hovado. A celkově je první serie nášlápnutá, i když i ona má své chyby. Slabších 5 hvězd. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iron Fist me lakal svoji mysterioznosti a take tim, ze o nem jako o komiksovem hrdinovi nevim zas az tak moc, jako o nekterych jinych. Typek v komiksu se zelenym satkem pres oci ve stylu zelvich ninju, zarici pest a drak vlnici se na mohutnem hrudniku hrdiny z K'un-Lunu. Vysledek je nakonec pomerne ... strizlivejsi. Misto Filet Mignon perfektni konzistence jsme dostali kus uzenyho od sefkuchare Jirky Babici. Misto satku pres hlavu jsme dostali odbarvenyho kudrnace s pramalym charismatem, propadlym hrudnikem a umenim imitovat kung-fu hodnem me samotneho. Vyber teda nic moc. Vedlejsi postava Colleen Wingova byla lepsi, zaporaci Bakunda a Harold prinejlepsim prumerni. Naopak sourozenci Meachumove maji zajimavy vyvoj napric sezonou. Totez nemuzu rict o sestre Klare Templove, ktera ma sice jiz zabehnutou tradici se objevovat v beckovych marvelovskych serialech, ale jeji vyvoj z uplaseny zensky z Daredevila na dobrovolnici v doju mlady Wingovy, ktera roluje vytrenovany cleny komanda organizace Hand byla az moc krecovita. Celkove hodnoceni sezony se tady vpravo na CSFD mihota mezi 2-3 hvezdama a samotneho me nektere vytky oslovuji s tim, ze jim musim dat leckdy za pravdu. Presto vsechno ale nakonec pujdu proti proudu a dam Iron Fistakovi priblizne 70%, protoze me ve finale bavil vic, nez predchozi pociny Jessica Jones / Luke Cage a zapletka me zabavila az do konce, prestoze jsem tusil, kdo bude hlavni zaporak a jak to asi plus minus dopadne. Ano, hlavni herec je nesympatickej a jeho argumenty "lidi me hejtujou v roli IF protoze jim pripadam jako Trump - bily a bohaty" mozna muzou mit kousek pravdy v nalade americky spolecnosti, ale chybi mu jakakoliv sebereflexe ve stylu "co kdyz jsem vazne shit". Wingova je pro oko muzskeho divaka libiva a koneckoncu hraje alepson obstojne. Meachumove me bavili. Madam Gao je vtipna, ackoliv uz jeji postave pomalu dochazi dech, Davos prislib dalsiho zaporaka a Bakunda .. no ten byl slabsi. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 6/10 : No, je to fajn, ale čekal jsem přeci jen od toho víc. Premisa seriálu je byla zajímavá od začátku, ale jak si se to napříč 13 epizody rozpadlo. Na to, že je Iron Fist jeden z nejvíc mocných Kung Fu supráků v Marvelu tohle byla celkem slabota, absolutně nevykreslili například Dannyho minulost v klášteře, kde ho cvičili, že by tomu zasvětili jednu epizodu, ale ono ne, jeli v nudný dokonce v natáhlý příběhový lince v současnosti. Záporáci byly celkem nezajímavý, ten hlavní mi extra nesedl a byl hrozně psycho. Ale jinak herci jsou suprový, Finn Jones se mi zde líbil jako Iron Fist, další herci byly taky super, Rosario Dawson se mi taky dost líbila zde, že se ukázala její postavu mám rád takový tetka co vždy pomůže. Trinity z Matrixu haha taky super, že si zde střihla. Jessica Henwick jako Fistova láska taky si vedla dobře a zbytek taky obstál. Hudba v seriálu taky tomu dodává. Akční scény se mi líbili s kung fu si zde vyhráli a bylo pěkný se na to dívat. Je to Rko takže tu stříká více méně krev. Scénář za moc nestojí abych pravdu řekl ve srovnání s mým miláčekm Daredevilem se to srovnávat nedá, dokonce ani s Punisherem. Jakože nebylo to celý k zahození, ale opravdu sem čekal víc a nebavilo mě to potom ke konci i přes zajímavý začátek. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iron Fist se vůbec nerozebíhal špatně a do světa multimilionové korporace v područí Ruky nás (snad až prostoduše dobromyslný) Danny Rand uvedl patřičně. Roztáhlá zápletka však vybírala podivné zákruty a na povrch čím dál zřetelněji vyplouvaly dva největší nešvary: podfinancovanost (viz třeba idiotský výlet "do Číny", z níž jsme viděli zezadu jedno skladiště, nemluvě o nule záběrů z tajemného K'un Lunu) a především bídné přízemní fighty, definovatelné jen svou nemohoucností, dřevěností a nenápaditostí (ať už je snaživě simuloval Finn Jones, nebo jeho dublér v kapuci). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Další marvel seriál od Netflxu. Čistý priemer, ak to porovnám s Daredevilom alebo Punisherom tak ako bieda. Málo bojov a hlavné dlhé epizódy ktoré nudili. Ale určite chcem vidieť druhú sériu. 3* ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mytologie kolem Dannyho funguje, Meachumovci správně šáhlí a nevyzpytatelní, Colleen nádherná a tajemná Ruka dost zajímavá. Když Iron Fist vyšel, tak jsem četl hodně kritiky na slaboučké souboje..no myslím, že to je to poslední, co by mi tady vadilo. Snad jen ten soundtrack mi mnohem víc sedl u Luka Cage. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší s Defenderů a upřímně šílená nuda. Machinace uvnitř Randu mě bavily mnohem víc než rádoby akční příběh Dannyho, nesympatickýho Iron Fista, který mě svou naivitou vytáčel do nepříčetna. Není to dobrý, akce je zoufale nudná, občas i trapná a já těch 13 dílů z drtivý většiny vyloženě protrpěl. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde začať... Tento seriál bol všade opisovaný ako najhorší seriál aký kedy vznikol, kľudne ho skipnite, je to strata času a tak ďalej proste ľudia tento seriál nenávidia. Zapol som to. Pozrel som to. Užil som si to. Po šiestu epizódu je to fajn seriál s veľmi dobrou zápletkou. Od šiestej epizódy to začne mať zbytočne zložitý dej, zbytočné zvraty začnú sa tam objavovať plot holes a celé vám to dáva taký pocit, že nevedeli ako vyplniť 13 epizód. Seriál mohol byť kľudne kratší a vykašľať sa na celú linku s Bakutom. Iron Fist tú svoju Iron Fist vôbec nepoužíva. Kebyže ju používa častejšie tak polovica problémov by sa nestala. Naozaj tento seriál by bol oveľa lepší kebyže je kratší. Taktiež hudba mi niekedy prišla úplne odveci. V jednej z posledných epizód sa dve postavy myslím, že Coleen a Bakuto rozprávali a hrala do toho úplne akčná hudba. Iba sa rozprávali a tam je hudba ako keby sa tam Godzilla a King Kong mlátili. To je ale inak zo zlých vecí tak všetko. Tých pozitívnych je menej. Postavy sú fajn a veľa z nich som naozaj nenávidel takže herci odviedli asi dobrú prácu. Finn Jones ako Iron Fist je úplne v pohode a zase nechápem prečo ho niekto chce recastovať. Príbeh ma zo začiatku fakt bavil a pozrel som si nejak 7 epizód za deň čo je u mňa nezvyk. Preto mi bolo ľúto že odtiaľ má to vôbec nebavilo. Asi to je tým že tam chýbala väčšia záporná postava ale čo už. Seriál ma ale ako celok bavil a stále si myslím, že takýto seriál je oveľa lepší experiment ako Ms. Marvel čo zachvíľu výjde. Vidno že sa aspoň trochu snažili. Ale zase mohli ísť do extrému a spraviť z toho čínsky akčný seriál na štýl Jackie Chana. Proste over the top akciu ako bol Luke Cage šialený blaxploitation film tak toto mohla byť akčná blbosť s dobrým príbehom. Ale je to to čo to je. Úprimne to je na úplne istej úrovni ako Jessica Jones a Daredevil s Luke Cageom stále vedú. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Po nadpriemernej ožranici(detektívke) a priemernom boxerovi prichádza Fist. Hoci je o niečo slabší než Daredevil je to akčné, krvavé, je tu super záporák Faramir, Akcia skvelá i príbeh dobrý a koniec veľmi dobre spravený, normálne, že tak neistý a napätý vidieť druhú sériu som nebol už dávno. The hand vylepšená bola kus taká no nesadlo mi to ale to je asi jediná výtka. Za 5* ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série trpí příliš velkým počtem záporáků: Ward a Joy, Hamond, Gao a Bakuto se perou to o místo hlavního záporáka a podle toho to taky vypadá. Nikdo nedostane pořádný prostor nemluvě o tom, že většina z nich nemají žádnou agendu do chvíle než jim to protagonista umožní, speciálně Hamond je v tomhle hodně vtipný, který otočí o 180 stupňů poté, co se "zbaví" Ruky. Connie a Danny jsou nejhorší love story, jakou jsem kdy viděl. Chlap se chová na začátku jako zfetovaný stalker, neustále jí otravuje a dolýzá na ní a pak ve druhé půlce sériálu vřeští jak pavián, že mu lhala ačkoliv to byl on sám, co za ní dolézal i když ho posílala pryč. No a to že s tímhle tím exotem hupsne do postele ani ne po tejdnu tyvole tohle je fakt síla. No a nechtějte abych mluvil o celém tom "no kill rule". To co Batman a Daredevil dokázali udělat s Grácií to Iron FIst proměnil v největší utrpení, které se nedalo poslouchat. Poprvé v životě jsem na netflixu musel zapínat tlačítko na zrychlení. Nidko tady se nechová konzistentně, každá postava otáčí názor každý 30 vteřín a nejlepší, co ten seriál nabídl je napojení na zbytek Netflix MCU. Danny sám je nesympatické hovado, které se chová jako totální kretén bez ohledu na kohokoliv. Ta mentální zaostalost neodpovídá člověku, co je schopný udělat tolik věcí kolik dělá. Tenhle seriál si svoji špatnou pověst zaslouží. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do party dorazil čtvrtý a zároveň poslední člen Defenders, všemocný Iron Fist, a i tentokrát musím dát za pravdu většinovému názoru, první řada Iron Fista se totiž moc nepovedla. Rozhodně to není špatný seriál, má své kvality a některé části mě opravdu hodně bavily, na rozdíl od zbytku Netflixovského Marvelu ale nemá vůbec nic, čím by mohl oslnit. Zatímco Daredevil měl temný a drsný dospělý příběh, Jessica detektivní zápletku a charismatického padoucha a Luke Cage překvapoval zajímavou estetikou a skvělou jazzovou hudbou, Iron Fist prostě nemá nic, čím by upoutal vaši pozornost a díky čemu byste na něj vzpomínali jako na to lepší z MCU. Začněme ale od začátku, konkrétně příběhem. Děj první série je totiž hrozně zmatečný, chaotický, táhlý a celkem nezajímavý. Příběh se točí kolem Iron Fista, mistra kung-fu, který bojuje s prastarou organizací nindžů, the Hand. Dávalo by tedy smysl, aby se seriál zaměřoval na budování jakési mytologie, na představení samotného kláštera K'un-Lun, na celý řád Iron Fistů, Ruku a aby nám představil tuto mystičtější stránku MCU. Seriál se ale pro mě z naprosto nepochopitelných důvodů rozhodl, že místo toho, aby prozkoumal tyto zajímavé stránky, tak řeší dějové linky jako například to, že se roky pohřešovaný Danny Rand snaží právnicky dokázat, že je to skutečně on. Řeší se tu celá rodina Meachumových, Colleen s Claire, jakási podivná frakce Ruky a tohle všechno prostě není vůbec zajímavé. Navíc, když už je to zajímavé (např. celá ta linka kolem právního sporu ohledně Randovy identity mě celkem bavila), po pár dílech seriál tuto linku ukončí a přijde na řadu nová, nezajímavá linka. Když se nad tím zamýšlím, celá série je hrozně chaotická, má strašně moc postav, strašně moc témat, které chce vyřešit a strašně moc dějových linek. Je tady již zmíněný právní spor ohledně identity Dannyho, je tu rodina Meachumových, Harold, Ward, Joy a vztahy mezi nimi, je tady K'un-Lun, Dannyho starý kámoš Davos a celá linka kolem toho, jak se tam Danny musí vrátit, je tady Ruka, její frakce, její 2 vůdci a jejich vztah s hlavními postavami, řeší se tu vražda rodičů hlavního hrdiny, jeho vztah s asi 10 lidma a mnohem víc. A prostě a jednoduše, je toho strašně moc. Byl bych radši, kdyby seriál měl jenom pár témat, co by ale prozkoumal pořádně do hloubky. Navíc, to co teď řeknu bude znít hrozně divně vzhledem k tomu, co jsem právě napsal, ale tempo celé řady je hrozně pomalé. Pořádně se nic neděje, je tu hromada výplňkových momentů a i přes to, že je tu tuna zajímavých témat a nápadů, seriál plýtvá časem diváka a většinu času se nic neděje. Rozhodně by neuškodilo zkrátit počet epizod, naštěstí si to seriál uvědomil a druhá řada má pouze 10 dílů. Pojďme se podívat na postavy. Hlavního hrdinu Dannyho hraje Finn Jones a ten je upřímně fajn. Bohužel, postava, kterou hraje, zas tak fajn není. Danny je arogantní, nesympatický, má záchvaty vzteku, které se za celou sérii vůbec nezlepší a i když má své dobré momenty, v některých chvílích je strašlivě otravný. Colleen, řekl bych druhá hlavní postava, tak kromě toho, že je pro větší děj prakticky zbytečná, je ještě otravnější, arogantnější a nesympatičtější než Danny a jejich vzájemnou romanci jsem jim vůbec nevěřil. Opravdu nerozumím lidem, co tvrdí, že Colleen je nejlepší postavou seriálu, mě ukrutně nudila a otravovala. Následně tu máme rodinu Meachumů, kteří většinu času fungují jako primární záporáci. Je tu Joy, která je hrozně fajn tak do půlky série, než začne rapidně měnit strany a její finální rozhodnutí v poslední epizodě doteď nechápu. Absolutní opak je Ward, který je naprosto skvělá postava. Ze začátku je sice takový celkem průměrný, ale zhruba v půlce série se rozjede, jeho postava získá hloubku, motivace, cíle a nějaký smysl a po dokoukání první řady musím říct, že Ward podle mě tahá celý seriál, jelikož jeho postavu jsem si užíval asi nejvíce. A chci opravdu pochválit herecký výkon Toma Pelphreyho. Herce jsem doteď neznal, ale po dokoukání této řady budu po očku pozorovat jeho ostatní projekty, jelikož mě celkem zaujal a některé hlavně emocionální scény díky jeho výkonu skvěle fungují. Hlavní záporák celé série Harold se rozhodně nezapíše do dějin jako ten nejlepší záporák, ale když se nad tím tak celkově zamyslím, byl vlastně hrozně fajn. I přes to, že měl relativně málo prostoru tak byl charismatický, jeho postava mě zaujala a bavila mě každá jeho scéna a dodával celému seriálu takový šmrnc. Sice Iron Fist následuje takové to typické klišé, že záporák musí ke konci hrozně zešílet a zmagořit, ale vlastně mi to ani nevadilo a Harold byl prostě fajn, a jedna z těch lepších stránek seriálu. Alespoň jsem díky němu objevil herce Davida Wenhama, který mě taky tak trochu zaujal :D Jako vedlejší záporáci tady figuruje ještě samotná the Hand a musím uznat, že se mi líbila víc, než v Daredevilovi. Hodí se sem mnohem víc a i když její mytologie není vůbec tak rozvinutá, jak by mohla, nebyla špatná. Ještě si pojďme probrat další prvky série. Důležitým bodem jsou určitě akční scény. Notak, Iron Fist je jeden z nejlepších kung-fu mistrů světa, akční scény přece nemůžou být špatné... ach jo :D Bohužel, toto moje přání se nevyplnilo a akce tohohle seriálu fakt není moc dobrá. Je nepřehledná, je nezajímavá, špatně sestříhaná i natočená, v nezajímavých a nudných lokací, Danny rozhodně nebojuje jako někdo, kdo má ovládat kung-fu na světové úrovni a fakt, že seriál vůbec nevysvětlí, jak vlastně jeho schopnosti fungují, mě štval celou dobu. Je zde tuna momentů, kdy by mohl jednoduše povolat Iron Fista a zničit nepřítele na kousíčky, místo toho ale bojuje normálními pěstmi a svítící ruku používá až na poslední chvíli. Digitální triky taky nejsou nejlepší, některé momenty vypadají divně a hlavně se skrz celou řadu občas objevuje jistý CGI pták, co jen tak lítá kolem, který vypadá fakt příšerně :D Alespoň že hudba je super, hlavně takový ten motiv Iron Fista, co je i v samotném intru, tak zní hrozně dobře. Na závěr, co vlastně říct o Iron Fistovi. Chcete vidět zajímavý mytologický děj o mniších a o řádu mystických bojovníků? To tu nenajedete. No tak, samotný K'un-Lun je v celé sérii vidět na pár vteřin a máme z něj úplně minimum flashbacků. Chcete se dívat na Iron Fista kvůli skvělým bojovým scénám? Ty tu taky nejsou, třeba sesterský Daredevil má tisíckrát lépe vypadající akci. Proč vlastně na Iron Fista koukat? No, já vlastně nevím... Iron Fist je velmi průměrný seriál, který si rozhodně najde své fanoušky, kteří by mohli ocenit některé sympatické postavy, fajn chemii mezi některými z nich a celkem povedeného záporáka. Jenže, existuje miliarda seriálů, které tohle mají taky a jsou lepší. Ve finále, jediný důvod, který já vidím, proč se na Iron Fista dívat je ten, abyste měli plný přehled informací pokud se chystáte dívat na Defenders. A jenom ten fakt, že jsem nedokázal vymyslet lepší důvod, proč se dívat na tento seriál, je dost smutný... Iron Fist měl rozhodně na víc. Naprosto promarněný potenciál v příběhu, nesympatické postavy, poměrně tragická akce. Iron Fist patří k těm nejslabším seriálovým kouskům z Netflix Marvel produkce. Hodnocení: 54% () (méně) (více)

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Jisté dramatické chvilky to mělo...ale nějak se nedokážu dostat přes vyloženou trapnost soubojů. Samé naznačování, úplně bez energie. Není to špatné, ale už nějak nemám chuť pokračovat (4 díly jsem dal). Na to, že je to Marvell a Netflix, bych očekával nějakou kvalitu. A pak mi ještě vadilo, že se ten Iron Fist prostě choval jako hlupák. ()

Reklama

Reklama