Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (182)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Seriál o mistru bojových umění bez mistra bojových umění, konečně tu máme posledního člena do party a opět se nezadařilo. Jessica byla táhlá a pomalá, Luke byl nudnej a tohle je tak nějak od každého něco. Jak je možné, že seriál o bojových umění o mistru a bijci na mě působí tak, že i Daredevil by mu netrhnul prdel a to je špatně. Jak je možné, že proti Daredevilovi Hand pošle desítky ninjů je tam tuna pořádnýho souboje, ale tady není nic, tady na pseudo mistra pošlou jen pár blbů. Jak je možný, že proti nim jde komando po zuby ozbrojené a vystrojené a bez výstřelu je přemůže i Claire bez výcviku? Jak je možný, že Danny chytne madam Gao, sváže jí a Claire prostě nezavolá Daredevila, který proti Handu bojuje? Těch chyb je tam prostě jak když nasereš, logických kolapsů nespočet, no prostě hrozný, vždy když má přijít akce, začne se něco tupě vysvětlovat, vyprávět a nakonec nic......naštěstí seriál zachraňují vedlejší postavy sourozenecké duo opravdu seriál žene kupředu, Harold je správně podlý a dábelský a madam Gao konečně dostává větší roli no a Coleen, na tu se pěkně kouká....bohužel seriál mě zklamal a nejspíš si ho nikdy znovu nepustím, stejně jako Luka a Jessiku, velká škoda......bohužel tvůrci nám lžou už v úvodních titulkách, kde je více kung fu, než v celém seriálu. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

No tak pro mě asi taky nejslabší článek do mozaiky. Navíc ten herec je mi fakt nesympatický, ale dá se na to zvyknout. Zatím jsem viděl jen 2 epizody, tak uvidíme. Dodatek: Je to opravdu slabota. Jakýkoliv jiný fight je víc ultimátní než finále. Herec taky dost nesympatický a ten nástřel na další možné pokračování je taky dost mimo. Dvojku určitě sledovat nebudu a mé očekávání na Defenders je již střízlivější. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý MARVELácký seriál, který ukazuje dalšího parádního hrdinu. Tentokrát je vše zaměřené na bojová umění. Příběh je pěkně vymyšlený a člověk si postupem času najde k hlavním hrdinům cestu. Akční scény jsou pěkně natočené a také se zde nešetří krví. První série pěkně graduje a doufám, že bude další. Za mě 85% :-) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Počtvrté a zase jinak, tohle se Marvelu s Netflixem fakt daří. Nicméně ani tentokrát nemůžu říct, že bych skákal do stropu nadšením. Zaprvé, ten seriál je strašně blbej. Logika dostává tak strašně na zadek, až to fakt není hezký. Zadruhé, dialogy v první polovině série (hlavně tedy první a druhý díl) jsou vyloženě na pěst. Rozsvícenou. No ale největší problém jsou postavy - nejen, že jich je zbytečně moc, zároveň se ale konstantně střídá jejich nevyužitost, takže pokaždé když se vrátí do hry, rozbijí předchozí sled událostí. Atmosféra díky tomu vůbec nedrží pohromadě a s výjimkou závěrečných dvou epizod, jsem byl při sledování neustále vytrháván z děje. O náhodném střídání motivací u poloviny z nich pak už raději ani nemluvím. Plus, mohli bychom přestat dělat to, že v devátém díle vždycky hodíme zpátečku a na dva díly se to pauzne, všichni se někam zašijou a prakticky nic se nestane? Je to už hrozně průhledný, což je jinak škoda, protože příběh jako takovej nebyl vůbec marnej. Ubrat na twistech a přidat flashbacky z tréninku, byl by možná ještě lepší. Plus postava Colleen Wing je hned po Elektře a Punisherovi zatím nejlepším vedlejším charakterem tohohle rozpínajícího se miniverza. Kolem a kolem je to prostě "jenom" fajn žánrovka s povedenou akční stránkou, zato ale mizerně obsazeným hlavním hrdinou, který ještě navíc polovinu seriálu ani moc netáhne. Jako rozšíření světa nakousnutého v Daredevilovi je to OK, před Defenders asi i povinnost, řekl bych, přistoupit k tomu ale jako k samostatnému seriálu - hodnotil bych ještě o pár stupňů níž. Iron Fist - 7/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím jestli je to horší než Luke Cage... A řekl bych že ano. Luke Cage je jen nuda, není ale debilní. To se v případě Iron Dicka říct nedá. Chová se neustále jako debil a epizody jsou nacpané vatou a zbytečnostmi až to není hezké. Kung-fu souboje jsou lepší když v nich ten mamlas není (jeho Japonská kamarádka je bez chyby) a celkové kouzlo kung-fu seriálu jde pod zem díky naprosto selhávajícímu scénáři, který nemá šanci zaujmout ani omylem. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Finn Jones (Iron Fist) se na roli připravoval každodenním čtyřhodinovým tréninkem, z něhož dvě hodiny věnoval bojovým uměním a další dvě vzpírání. Sám Jones prohlásil, že chtěl postavit svůj fyzický vzhled jako více atletický, než jako „nabušená posilovnová krysa“. (buzzwoody)
  • V epizodě řekne Claire (Rosario Dawson) větu: „Trust me, our criminal justice system sucks.(„Věř mi, náš trestní systém nestojí za nic.). Tato věta je narážkou na předcházející seriál od Netflixu, Luke Cage (od r. 2016), kde byl hlavní hrdina neprávem odsouzen a kde hrála Claire Temple (Rosario Dawson) opět jednu z důležitých postav. (Koldyn)
  • V seriálu je hojně vidět americká značka sportovního oblečení a boxerských potřeb Everlast. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama