Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film...rozhodně atmosférou, která vyšla na jedničku. Záporák super, kamera ostatní herci a některý scény byly skvělý. Zároveň si neodpustim, že je ve filmu prostě spousta kravin. Už ten vstup do domu, některý chování postav, až moc zvratů za mě a nakonec že policajti po určitě důkladný prohlídce usouděj, že chudák slepej se jen bránil...pěknejch 6/10 ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Myšlenka není zas úplně originální, ale zpracování ano, vždycky záleží na provedení a to se fakt povedlo. Mělo to spád, napětí až do konce a něco bylo i nechutný, celkem mazec. Nechtěl bych narazit na takového dědulu. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No pěkně vinšuju....to zas bylo veledílo. Jako já chápu, že každej jsme nějakej, každej máme nějakou úchylku, takže za mě jedna ušmudlaná hvězdička za scénu pokusu o inseminaci. Teda ani ne tak za ní, ale za ten úvaz Rocky v postroji, to mě zaujalo:). Je teda pravda, že by mě docela zajímalo, jak dlouho takovému průměrnému slepci může trvat, než by do něčeho takového člověka navlík (pochopitelně mimo jiné jeho heroické výkony). Ale patrně byl trénován, předpokládám, že základ postroje byl z armádního výprodeje, sekce parašutisti... No a jinak mi nějak není jasný, jakou úchylkou trpí všichni ti, kdož to poslali do červených čísel, t.č. 74%... ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

nu kde začít... snímkem se táhne logických nesrovnalostí asi tolik jako v samotné Bibli když to pominu je to velice dobře povedený thriller s děsivou komorní atmosferou kde skutečně tajíte dech a v tomto smyslu se to táhne celou dobu atmosféra je prostě užasná .. horrorem bych to uplně nenazval nicméně je to další snímek kde mi schází hodnocení půlhvězdou protože na 3 to neni ale na 4 taky ne.. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Dont Breathe má slušne vytvorenú atmosféru skľúčenosti v tme, tichu a dome, z ktorého zdanlivo niet úniku. Fungujú aj prekvapenia a nečakané zvraty. Vadil mi však zbytočne vrstevnaný záver a nekonečne hlúpe a nelogické rozhodnutia trojice zlodejíčkov (prenikať hlbšie do domu namiesto von, ukrývať sa ešte aj pred psom keď ho mohli proste niečím ovaliť po hlave apod.), pod vplyvom ktorých sa z nich stávala oveľa ľahšia korisť. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Poškozenýho válečnýho veterána byste za souseda rozhodně nikdo nechtěl! Z třičtvrtiny filmu je špičkový thriller. Horrorový nádech tomu taky nechybí. Plynulá a plovoucí kamera domem bez střihu je dechberoucí. KAŽDOPÁDNĚ ta zbylá čtvrtina je trochu přitažená za vlasy. Rocky schytá tucet ran jak v kleci, ale funguje dál. Film má sice momenty překvapení (sklep), ale situace v autě alá MacGyver je MRDKA. Tý je tam vlastně taky dost (po zhlédnutí pochopíte). Alex by umřel ve skutečnosti taky né jednou. Jinak jsem se příjemně bál. ()

Lukaso1 

všechny recenze uživatele

Už první trailer Vám napoví že se na plátně bude dít něco co stojí za to vidět v kině. Druhy trailer to ještě podtrhne a samotná projekce Vás prostě usadí do sedačky. Pokud chcete vtáhnout do děje tak že spolu s protagonisty nebudete v kině ani dutat, teplá sýrová omáčka Vám v kině bude stydnou a cola Vám bude naopak teplat, tak jste našli ten snímek, jo to je on! Nejlepší na tom celém je, že člověk vlastně neví, komu má fandit a o to víc, se Vás každý zvrat ve filmu dotkne. Povinná projekce pro milovníky hororu a na první rande taky dobrá volba, ta holka se od Vás fakt nehne:-). ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Konečně něco co je neokoukaného a zábavné, pokud vás někdy napadlo vykrádat baráky kde bydlí slepí váleční veteráni. Neznamená, že když je někdo slepej tak je i blbej, naopak například čich a sluch je na lepší úrovni. Pak se samozřejmě nevyplácí při krádeži domu moc funět a dýchat nahlas, jelikož se vám to může stát osudným. Energická a výjmečná napínavá podívaná a celková působivost atmosféry filmu funguje báječně. Originální thriller, který se hodí do nepohody. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Z tohodle filmu si beru jedno velký poučení a to: nelez tam, kam nemáš !!!. Parta zlodějíčků si myslí, že má vyhráno, když vleze vykrást starýho slepýho veterána a za chvíli jim dojde, že to byl kurevsky špatnej nápad. Ale patří jim to, nemají krást :-D Tenhle skorohoror je naprosto výborná a hlavně originální záležitost, takovýhle dusno ve filmu jsem už dlouho nezažil. Vážně jak se děj přesune do starýho baráku, dala by se to napětí krájet. Ze starýho slepce jde těžkej respekt a i když mi ty zloději byli ze začátku ukradený, postupně mi jich začalo bejt líto. Když jim nedával záhul stařec, tak ho zastoupil jeho brutální pes, kterýho bych taky potkat nechtěl. Alvarez mě nezklamal, originální a dusná pecka. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní moderní slasher udržující napětí většinu stopáže. Highligtem je zřejmě scéna ve sklepě v naprosté tmě. A to k tomu stačil jeden barák, pět herců a jeden pes. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Sám doma pro dospělé. Tentokrát však v hlavní roli pořádně vytočenej, s ničím se nemazlící a vlivem okolností dost ujetej senior. Hlášky typu „Harry jdu do baráku“ nebo rozházená autíčka v obýváku nečekejte. Tohle je opravdu ostrá jízda, která nedá svým napětím vydechnout po celou dobu stopáže. Jen by to chtělo trochu doladit detaily, třeba scénu, kdy jeden z těch kluků hledá cestu z pokoje, nemůže jí najít a nakonec tam vlétne pes a prohodí ho oknem ven. Ne úplně vždy bylo uvěřitelné, že se z domu nedá dostat. ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Konečně! A že Smrt ve tmě jich má hned několik. Konečně je tu thriller s neotřelým námětem. Konečně se neotřelý námět podařilo i úspěšně vytěžit. Konečně je tu survival horor, který si ve své podstatě vystačí s minimem a přesto dokáže přinést výbornou atmosféru. Určitě se nejedná o dokonalý film, ale například všemožným klišé se snaží vyhýbat, jak to jen jde. Možná jen ten závěr by mohl být o krapek víc dotažený. To nic nemění na faktu, že jde o dobrou podívanou a pro fanoušky žánru jde o svěží vítr do jinak okoukaných vod. Čtyři. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Je to tak akorát dlouhý, aby si to udrželo napětí po celou dobu. Lang je hrůzostřašně výbornej a děcka taky bodujou. K tomu slušnej zvuk, střih i kamera, Detroitský předměstí a průměrná zápletka. Nejsem nijak zvlášť velkej fanda hororů, ale v tomhle případě: klobouk dolů, pane Alvarez. Po hodně dlouhý době, zase zdařilej napínák. PS. Jestli vám smrděj nohy, zvolte radši jinou kariéru než tu zlodějskou. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Dost originální podívaná! Až jsem občas nevěděl komu fandit. Děda fakt borec největší! Scéna v zhasnutém sklepě kulervoucí! Konec už překombinovaný. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama