Reklama

Reklama

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Rej nazarra som videl len Kansas Pacific, a to sa mividelo, a to tak, ze velmi! Sterling Hayden hraluz v spominamom Kansas Pacific, este mal aj Asfaltovou Dzungli, Karin Booth uz bola starsia a pozeram, ze mala z kvalitnych len tento film. Rod Krajcir /Ptaci, Oddelene Stoly, Zabriskie Point/ tiez na urovni, ani som nevedel, ze to bol tak kvalitny herec : 77 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na 50. léta minulého století svého vzniku se jedná o typický průměrný westernový snímek v televizní produkci. Je tedy nízkorozpočtový, čímž nelze, kromě pevného příběhu, nic výraznějšího očekávat. Když pomineme krátkou závěrečnou přestřelku, jak se na správný western sluší a patří, jedná se především o konverzační etudu, byť s neoriginálním, ale ne zase až tak špatným příběhem. Jenomže od westernu se, stejně jako u dobrodružného žánru, očekává především akce a právě v tom je dosti výrazný zádrhel. Na dnešní dobu, tedy spíše pro nenáročné diváky a náročné s okem shovívavým. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Spíš tv western než plnohodnotný film, a tak to také hodnotím. Pořád si nejsem jistý, jestli Sterling Hayden hrál tak dobře, Karin Booth tak špatně, nebo naopak. Každopádně jejich společné scény jsou zvláštní právě tím, jak odlišně oba k roli přistupují. Hayden svým civilním projevem by klidně mohl hrát skoro úplně stejně i dnes, Boothová zase dělá to, co všichni v 50. letech. Typická zápletka se společenským vyvrhelem, proti kterému stojí téměř celé město, povinná romantická linka propojená s příběhem. Hromada klišé, které je až lehce sebeparodické. Hayden je za nejrychlejšího pistolníka a zase se najde namyšlenej hošan, kterej si to nemyslí a neustále provokuje. Znáte to "He don't look so tough to me!" :-D ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když se Rick Martin (Sterling Hayden) vrací do svého rodného města Casper ve Wyomingu, chtějí ho rovnou pověsit, protože je považován za chladnokrevného vraha. Brzy se však ukáže, že je potřeba každého revolveru k ochránění města před nebezpečnou bandou.... Snad nejklastičtěji vystavěný western. Zjednodušeně něco mezi Pravým polednem a Sedmi statečnými s dobrými hereckými výkony a slušným scénářem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama