Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Recenze (169)

janahorova 

všechny recenze uživatele

Záběry úžasné a moc mě potěšilo, že vznikl tento typ filmu s dnešní kvalitní filmovou technikou, bohužel příběhově a herecky film moc nezaujal. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už od počátku jsem tušil, že sleduji něco výjimečného. Králové hor jsou totiž, když už nic jiného, dech beroucím vizuálním snímkem, který je pastvou pro oči. Nádherné záběry krajiny se střídají s fascinujícími záběry zvířat a to mnohdy doslova v akci. Natočit takový film muselo stát nepředstavitelné úsilí a na výsledku je to znát. Rozhodně těch 8 let stálo za to. Chvílemi jsem si říkal, zda sleduji hraný dokument nebo film. Gerardo Olivares natočil již dříve podobný snímek Mezi vlky a k tomuto filmu si přizval Otmara Penkera, který měl zkušenosti právě s dokumenty. Zvláštní na příběhu také je, že se pohybuje skoro na hranici něčeho fantaskního. Nevíme přesně, v kterém období se odehrává. Třeba chlapec nechodí po celou dobu do školy, otec zase do zaměstnání. Oni prostě jen příběhem proplouvají. Jako by se zrodili vy myslích těch, kteří dále ten příběh předávají mladším generacím a tak stále žije ve vyprávění. Mluvit o spojení zvířete a člověka je snad zbytečné, v případě dítěte tím víc. Takových filmů už bylo mnoho. Přeci jen se ale často jednalo o koně či psa. Orel je něco výjimečného. I díky němu, jeho rozhledu a způsobu pohybu máme jedinečnou šanci na tak úchvatné záběry a monumentální pohledy. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Úvodní snímky překrásných Alp jistě stojí za podívanou. To samé platí i o orlí rodince, která sídlí někde vysoko v horách. Od prvních minut tedy máme zaděláno na úspěšný dokument o tamním prostředí a zdejších zvířecích návštěvnících. Jenže tohle není dokument, ale příběh již několikrát odvyprávěný, akorát pokaždé jiným způsobem a na jiné téma. Zde máme zdatného chlapce, jenž vypadá až příliš idealisticky. Takový hoch z většího města, než typický lesník. To Jean Reno, to je jiná káva. Bohužel takto velký herec nemohl předvést žádný větší herecký um, jelikož zde nebylo místo ani prostor pro případný potenciál. Výsledkem je sice hezké horské drama, ale de facto bez žádné další myšlenky. Příliš ploché na můj vkus. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rakúske pomery vcelku slušne výpravný film o prírode, jej krásach, zvláštnych putách medzi ľuďmi a zvieratami. Celkovo je ale tento film hlavne oslavou prírody a tvorcom naozaj klobúk dole pred niektorými zábermi, ktoré kľudne môžu konkurovať BBC prírodopisným dokumentom. Pre milovníkov prírody je toto povinnosť, ale zmysluplný dej alebo niečo nové v tomto určite nehľadajte. 60 % ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší najviac asi priaznivcov dokumentárnych filmov. Zábery prírody, zvierat, scenérií, detaily sú naozaj úchvatné a až sa mi veriť nechcelo, že neboli robené počítačom. Boj orla s kamzíkom určite top. Príbeh je ale jednoduchší, poslabší. ()

JerryOnly 

všechny recenze uživatele

Nádherná príroda. A presne to je to, čo vás má chytiť za srdce. Nepotrebujete k tomu ani 3D ani pompézne zvuky, pretože to všetko si tie scenérie zastúpia sami. Príbeh samotný by si zaslúžil viac, ale už by sa tam vošlo menej prírody. Takže tí, čo dokážete ocenit náročnosť natáčania v prírode, čakanie, časozber... Choďte. Tí čo čakajú srdcervúcu drámu, choďte radšej na niečo iné. ()

Popinodan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh,nádherné záběry přírody,skvělá kamera, parádní J.Reno a užasný svět tak nádherných Orlů. Krásný filmový zážitek. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

JEDNODUCHÝ příběh , velmi slabý scénář , vlastně polodokument , , , ovšem nádherné záběry hor A zvířat to zcela jistě vyvažují . Z tohoto hlediska se mimořádné osmileté úsilí vyplatilo !! BRAVOOO ! ! ! ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Pěkná rodinná pohádka z překrásného prostředí rakouských Alp. Oceňuji především kameru - kouzelné pomalé záběry na drsnou přírodu a akční scény, kdy draví ptáci loví. Herecké výkony standart; vypravěč Jean Reno působí sice trochu komicky, takový dobrotivý Krakonoš, co vše ví, zná a umí poradit, ale je možné, že v těchto horách opravdu jemu podobní lidé sžití s koloběhem přírody a řádem věcí žijí. V hlavním příběhu Chlapec, co si nese v duši rodinné trauma, zahořklý otec, který není schopen odpustit, a jeden orel skalní s pohnutým osudem, který se nakonec vrací ke své přirozenosti, kterou ukáže cestu k usmíření mezi otcem a synem. Závěrečná tečka, kdy se Abel vrací do rodného místa na skále, aby odchoval další generaci, jemně připomíná neustálý koloběh života v tomto drsném a zároveň kouzelném prostředí. Pod poslední slova lovce Danzera by se dalo podepsat. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Pre mňa európsky Unikát! Už predtým som videl snímky postavené na vzťahu zviera - človek, no vždy to bola mimo európska produkcia, ale v tomto prípade tak pekne a prepracovane spracovať tému človek - dravec, to klobúk dole. Tým, že sa vo filme objavujú len 3 herecké postavy bolo podstatne vybrať charizmatických hercov. Vďaka preto za Tobiasa Morettiho a Jeana Rena. Aj samotné obsadenie chlapca padlo na úrodnú pôdu. Snímka, ktorá sa oplatí vidieť a nielen raz! ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Dlhoročná práca filmárov sa oplatila. Poetický príbeh o zákonitostiach prírody s úchvatnými scénami loviaceho orla. Škoda slabšieho príbehu zasadeného do danej tématiky. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok ako prírodovedný dokument je celkom fajn​, kamera je pôsobivá. Negatívom sú ľudskí herci a ich nejaký príbeh skoro o ničom, bez myšlienky iba so scénami na doplnenie celkovej minutáže. A plechový brat v tom vidí dobrodružstvo... asi má hrdzavé súčiastky v hlave. ()

Reklama

Reklama