Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý som bol zvedavý hneď po tom, ako som sa o ňom dozvedel. Čo bolo niekedy až minulý mesiac. No napriek tomu som sa konečne vrátil s kina, ktoré sme mali s manželkou len pre seba a obaja sme ostali skutočne nadšení. Nádherné vizuálne spracovanie, nádherná hudba a veľmi dobre stvárnené priateľstvo medzi chlapcom a orlom. Plus si myslím, že Jean Reno je vo svojej role absolútne fantastický. A rovnako aj Tobias Moretti. Užijeme si tu obrovské množstvo krásnej prírody a záberov na všetky možné zvieratá od lasičiek a líštičky až po divé kozy a vlky. A funguje to skvele. Veľa sa toho ani vo filme nenarozpráva a tým pádom môže človek nechať film dýchať jeho vlastnou atmosférou a funguje to skvele. Ak máte možnosť vidieť, tak "Brothers Of The Wind" určite v kine nevynechajte. Na veľkom plátne bude zážitok ešte o to väčší. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory ostatních uživatelů, tohle je dokumentární snímek s nádhernými a kouzelnými záběry Alp a života orlů v nich. Příběh je vedlejší, celé velmi komorní osazenstvo (přesně tři herci) jej ale odehráli zcela věrohodně a přesně, jak jim to jen ten jednoduchý scénář dovoloval. Narace příběhu byla zábavně melodramatická a snažila se o nějaké hlubší myšlenky a paralely, to naneštěstí moc nefungovalo, protože jsem si nemohl vytvořit k na hrubo načrtnutému dramatu otce a syna pouto a paralela mezi synem a orlem fungovala jen ve velmi základní rovině. Nicméně příběh přesto nebyl úplný nesmysl, příroda byla opravdu nádherná a některé dokumentární sekvence vyrážely dech. ()

Reklama

Mara97 

všechny recenze uživatele

Příběh je hezký, ale průměrný, jedná se spíše o takový polodokument. Plně musím ale Rakušanům smeknout za to, jak si vyhráli s jednotlivými záběry orlů a ostatních zvířat, na konci filmu jsem opravdu nevěděl, zda to bylo real, nebo dodatečně upravené počítačem. Všechny záběry ale byly skutečné a jejich natočení trvalo mnoho let, orli byli i vycvičení na to, aby vedle nich mohl letět vrtulník a snímat je rovnou za letu hned vedle. Tleskám! ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mega krásný film o tak trochu "jiném" chlapci, který umí lépe komunikovat s přírodou než s lidmi, což zase uprostřed Alp není tak překvapivé. Nádherně graficky zpracované, v podstatě už jen ty malebné výškové záběry hor/zvířat na mě udělaly pozitivní dojem, nicméně snímek je o něčem víc - je o trpělivosti, lásce, obětavosti, naději...všem, co člověk zná z mezilidských vztahů. Rozhodně doporučuji, ideální pro klidné páteční večery pro ty, kteří jsou jako já už přesyceny přeakčněným Hollywoodem. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Jean Reno a Tobias Moretti sú hrdinami môjho detstva a preto som si Kráľov hôr nemohol nechať ujsť. Lákavé bolo aj vysoké hodnotenie na ČSFD. Po pravde však tento film potreboval práve Jeana Rena, aby od začiatku pripravil diváka na to, že ašpiruje na snímku top európskeho formátu a nie je len štandardným rakúskym počinom (a priznajme si, rakúska kinematografia nie je o nič lákavejšia ako nemecká). Obzvlásť vo vianočnom období, keď bol film u nás premiérovaný, by vďaka svojmu situovaniu do prírody zanikol medzi rozprávkami.A hoc sú v titulkoch uvedení len traja herci, hlavnú úlohu hrá orol príznačne nazvaný Ábel a v podstate celá živá a neživá príroda. Krásne obrázky, detailné a autentické zábery na zvieratá v akcii posúvajú tento počin do želaných výšin. Trojica dobre hrajúcich hercov dobrý pocit z filmu len umocňuje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama