Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Překrásně kýčovitý film, jehož exteriéry a hudba uvedou filmového diváka do totálního klidu, klobouk dolů před režisérem, který točil film celých 8 let a údajně nepoužil jediného trikového záběru. Příjemný přírodopisný dokument s jednoduchým příběhem, který pohladí po duši................moje hodnocení = 8 z 10. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Krasny pribeh o priatelstve chlapca s orlom a komplikovanom vztahu s otcom na rozhrani prirodopisneho dokumentu a celovecerneho filmu. Famozne zabery nadhernej horskej prirody a divokeho zivota v nej, neuveritelne ake sceny sa tvorcom podarilo natocit (cital som tu v zaujimavostiach, ze ze cely film sa tocil 8 rokov bez pouzitia trikov). Vynimocny filmarsky pocin a skvely tip aj na navstevu kina pre rodicov s detmi, ovela lepsia volba ako mnoho animovanych rozpravok napr. Dobry dinosaurus z nedavnej doby... Pri kazdom filme je zazitok z kino pozretia urcite väcsi, pri tomto to plati viacnasobne, takze hor sa do kina, aj ked prave toto dielo je absolutne nezasluzene akosi v uzadi co je na skodu vsetkym divakom... ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Já to vidím takhle: trpělivému štábu z produkce původně zamýšleného superdokumentu o přírodě se podařilo dokonale zachytit naprosto nevídaný útok orla na kamzíka se vším tím těžko uvěřitelným, co se poté odehrálo. Musel jsem si tuto scénu pustit několikrát dokola, než jsem byl ochoten připustit, že se skutečně takto odehrála a nejde o žádné CGI... A zřejmě odtud vzešel nápad na onen pomyslný krůček od dokumentu k filmovému zpracování příběhu o dvou orlích bratrech. Příběh není nijak podstatný, koneckonců hlavní roli tu očividně hrají úchvatné záběry velehor a jejich (nejen okřídlených) obyvatel v proměnách ročních období. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo Krále hor rozstříhal na jednotlivé díly, mohl by z filmu být večerníček podobný těm od Václava Chaloupka. A mohl by se třeba jmenovat ,,Orlísek'' :-). Přesně tím způsobem je totiž točen a příběh prezentován. Zde však nejde jen o příběh ptáčete, ale i malého chlapce který přišel o matku a svým způsobem i o otce. Ta lidská stránka mi ve filmu zprvu dost vadila, ale chápu co chtěli tvůrci sdělit a jaký úkol Ábelovi určili. Přežití byla jen jeho část. Ten lidský příběh na rozdíl od orlího je leckdy dost jednoduchý a např. zápletka s vlkem už byla trochu na hraně filmu pro nejmenší děti. Ale naštěstí je tam i spousta silných momentů, kdy při pohledu na chlapce a velkého orla, kterak sedí vedle sebe jak bratři a hledí v podvečer z hory kamsi do nížin berou za srdce. Orlí příběh samotný je dechberoucí a já jen němě zíral na ty záběry vrcholu ptačí evoluce, když se vládce nebes hrdě a lehce nesl ovzduším či když jako dokonalý zabiják zahajoval přepadový a neslyšný útok z nebes... Milovníci přírody tenhle film nesmí vynechat! Shodou okolností právě čtu knihu Betty MacDonaldové J jako jestřáb, autobiografii, kde popisuje sokolnictví a soužití s jestřábem, takže jsem si film užil dvojnásob. Reno tam jen přicmrndava, ale krásně mi tam sedl. Dávám za 4 sviště! * * * * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejný snímek, který je vlastně jen o tom, že jeden kluk najde v divočině svého mazlíčka. Jenže ten mazlíček je orel a příběh je místy podán v podstatě dokumentárně, kdy některé nálety kamery nad horami jsou naprosto úchvatné. A pak musím zmínit ještě práci se zvířaty. Ta je na dnešní dobu neskutečná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)

Reklama

Reklama