Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film o krehkom vzťahu mladej Češky a Slováka odohrávajúci sa počas rekreácie ROH vo Vysokých Tatrách. (STV)

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Projekt českej a slovenskej televízie v rámci československej televízie mal v sebe silnú ambíciu. Lenže to by musel byť scenár na nejakej úrovni, s týmto mentorským prístupom a neustále živeným konfliktom medzi obomi národmi to Ján Jílek poriadne prehnal. Večná škoda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, ach, tak hloupé. 1) Mimořádně hloupé a prázdné dialogy 42letého scenáristy Jana Jílka jsem neskousl. Ostatně, jak jsem se díval na statistiky, viděl jsem od něho 6 děl a všem jsem dal jednotně po dvou hvězdičkách, tak co se divím._____ 2) Ovšem ty slovensko - české vzájemné kecy, kdo co jsme komu dali, v sobě obsahují kouzlo nechtěného. Plné propuknutí těchto komplexů jsme zažili po listopadu 1989._____ 3) Není marný ani obrázek rekreantů jako miniaturního maloměsta se svou tendencí strkat do všeho nos a neustále drbat. Opět tak trochu kouzlo nechtěného. Tehdy se totiž podobné chování považovalo za společensky žádoucí._____ 4) Zaujal mě sympatický 25letý Alfréd Swan (Jurko)._____ 5) Takže nakonec jsem v díle cosi zajímavého našel a to dvě hvězdičky to splichtí, i když po první půlhodině jsem spíš myslel na odpad._____ 6) Scenárista sám v nestřeženém okamžiku, kdy mu to asi myslelo jasněji, poradil, co si má divák počít s takovým autorem: Rúbať. Ráno rúbať, večer rúbať. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol neskutočný televízny film. Inteligentný človek mu musí dať buď plný počet alebo odpad. Ja nie som človek, ktorý by mal vysoko nadpriemerné IQ, tak som jednu hviezdu ubral. To je tak bizardný film, až je krásny. Tie dialógy...tak hlúpe, až úžasné. Pre tých, ktorí nepoznajú Starý Smokovec : Nedajte sa filmármi oblafnúť, autobus na začiatku filmu priváža rekreantov na Hrebienok, no ubytovaní sú v S.Smokovci, v dnes už "vďaka" finančnej skupine J&T schátranom hoteli MS 70. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Romeo a Júlia v čase budovateľského česko-slovenského nepriateľstva a podľa toho vyzerajú aj dialógy a monológy. Jednoducho sú blbé, škoda, že nie vo veršoch. Čím to je, že Pántik aj to vedel podať prirodzene, ostatní už menej. –––– Ani padáky nie sú v tom lietadle. Naspäť pôjdem vlakom! –––– Tlač sa! Všetci sa tlačia a ty len stojíš! ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER: Česko-slovenská varianta velké lásky Romea a Julie. Tentokrát ovšem v komediálním duchu a s dobrým koncem. Božsky krásná Jaroslava Schallerová (předabovaná Hanou Maciuchovou) a Alfred Swan představují bláznivě zamilovanou dvojici, která si už nedovede představit život jeden bez druhého. Celá komedie se odehrává ve Vysokých Tatrách, kam všichni přijeli na dovolenou nebo rekreaci. Až na Juraje (Swana), který sem utekl za svou láskou a (otce) Josefa Beka, který přijíždí „hasit požár“. Rodiny obou hrdinů vztahu nepřejí a vzájemně se obviňují. Spory se postupně vyhrocují, ale po setkání otců (Pántika a Beka), kteří se už dlouho znají, se situace nakonec uklidní. Láska dostává zelenou. Bez přemíry moralizování to ovšem nejde. (Kdo proboha napsal ten Bekův monolog.) Z dnešního pohledu, kdy se vztahy mezi lidmi často hroutí jako domino a nikdo se už nikoho na nic neptá, je láska doposud nepolíbeného páru zvlášť (trpce) úsměvná. Film je kuriózní rovněž častými hádkami mezi Čechy a Slováky. Vyčítají si všechno možné ve vztazích mezi oběma národy. Zazní argumenty tehdy obvykle veřejně nepublikované. Těmto hádkám dominuje Viktor Maurer a Jozef Čierny (předabovaný Otto Lackovičem). Drsnou babičku představuje Naďa Hejná. Nezbytným atributem těchto jednoduchých komedií 70. let bylo zvýraznění budovatelských úspěchů posledních 30 let a spolupráce mezi oběma národy. Této propagandstické úlohy se ochotně ujala vedoucí zájezdu. Z nostalgie a z úcty k režisérově odvaze hodnotím 60%. „Tak Valerie, zpátky do týdne divů. To ti sedělo líp.“ Po opětovném shlédnutí snižuji na 2 hvězdy - 40%. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Moje osobni bohyne Karolina ve strasne slatanine. Ale strasne...tohle je jen pro ty nejvetsi tvrdaky. :-) Nulovy dej, katastrofalni dialogy. Nastesti tam byla alepson dost pekna Eva Mária Chalupová. Dve hvezdy pro Karolinu. P.S.: jo a jeste je nutne zminit "zlobabu" v podani perfektni Nady Hejne. Ta je nekompromisni. ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Nadviazuc na uzivatela Gekacuk, ja sa pytam, kto napisal dany scenar ako taky???!!! To zanrovo okolo komedie ani neslo. Cele to bolo hrozne krcovite a tie postavy, dialogy a dej nemohli byt proste uveritelne ani pre tu dobu ... Jednu hviezdicku za Pántikov hlas, pri ktorom mi vzdy zarezonovali stare rozpravky, co mam este doma na platniach... Ak chcete starsiu komediu s budovatelskou tematikou, pustite si Dovolenú s Andělem... Ak chcete Romea a Juliu, to radsej chodte do divadla... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Super priklad toho, ako netreba brat prilis vazne na hodnotenia tuna 😁! Krasny filmik - o laske, krehky, ludsky, citlivy.. V tych dnesnych srackach, kibloch krvi a homouchylarnach je to fakt pohladanie na dusi. Kto bol paradne za mladi zamilovany az po usi a potom nebodaj prezil dalsie desiatky rokov krasneho manzelstva, musi sa usmievat popod fuz, i so svojou manzelkou, a spominat na vlastne randenie a ze ako dobre, ze si to clovek vtedy presadil! Prajem vsetkym cynikom, stratencom a i otrlym perverzakom, aby takyto cisty luc obcas zahrial ich primrznutu zumpu v oblasti srdca. Za mna 4.5* ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář napsal Jan Jílek a musel být v nějakém velmi zvlástním psychickém rozpoložení. Tak příšerné dialogy a monology jsem neviděl ani nepamatuji a že pamatuji dost. Oba milenci spolu mluví jako babička kněžny Hortenzie a jejich rodiče taky tak jako z Josefa Kajetána Tyla. Neděje se vůbec nic, mezi oběma mladými to nijak nejiskří, jejich rodiče plkají banality a Viktor Maurer kolem przní slovenštinu způsobem, který by jinak nezvládl ani velmi pitomý Čehún. Varuji varuji, nemá to ani půvab dobové blbosti, prostě je to celé špatné. Ano, Jaroslava Schallerová byla krásná dívka, ale tady neměla co. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Kdo proboha psal ty dialogy? Neustálé stupidní žvásty o česko-slovenské NEvzájemnosti. Ivanka s horoucím srdcem květnatě mluví o lásce, kterou cítí a v té samé větě najednou: "Mám chuť na zmrzlinu. Koupíš mi zmrzlinu? Koupíš mi vždycky všechno co budu chtít?" O mravoučném Bekově monologu raději ani nemluvě. Tahle hrůza měla patrně na objednávku podpořit bratrství a smíšená manželství. Těžko říct, jestli to tvůrci takhle zmastili z trucu schválně nebo jen díky své neschopnosti. ()

Reklama

Reklama