Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Film, který naznačuje, že found footage škatule začíná jít pomalu, ale jistě do kytek, pokud už tam nějakou dobu není. Téma mimozemských únosů nicméně nějaký čas ještě vzrušující bude, takže proč by se i na tomto poli nedalo ždímat, dokud to půjde - ostatně "autentické" záběry obsahuje film Čtvrtý druh a celkem přísně bylo téma nakousnuto v poslední epizodě V/H/S/ 2 a to i s děsivým zvukovým doprovodem. Alien Abduction je ale takový slabý odvar toho, s čím by se dalo pracovat - strašně plochý a nenápaditý děj, spousta nelogického chování a pro found footage degradujicí aspekty jako moc čistý obraz a kvalitní kamera, vizuální efekty, takže film začíná být spiš obtěžujicí než zábavný a uvěřitelný. Až na pár povedených lekaček je to spíš bída s nouzí... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to uvrieskane, nezaujímavé a i dosť fádne. Vidíme rodinku, ktorá mi už od začiatku bola nesympatická a po príbehovej stránke, to malo od originality, veľmi ďaleko. Jedna schopná scéna je v tom tuneli, kde sú porozhadzovane veci a odstavené autá. Tam to malo takú slušnú dusnu atmosféru, no ako sa zjavili tí mimozemskí fušeri, tak už bolo aj po atmosfére. Cele mi to prišlo, len tak narýchlo zbuchnutý FF projekt, ktorý sa snaží o niečo, na čo vobec nemá. Slabé 2*. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

První film mého hororového týdne a hned příjemná podívaná. Byl jsem až mile překvapen, co se nakonec z toho filmu vyklubalo. Herci vůbec nevadili, i když nebyli nikterak zajimaví, sem se naprosto hodili. Slušný průběh, který mě dokázal držet v napětí, FF byl uvěřitelnej a naštěstí se to nezvrhlo v hepyjend. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

S přivřeným očkem dávám nakonec průměrný střed. I přes svá žánrová "found footage" úskalí v podobě epileptické kamery a obrazové nepřehlednosti (zde obzvlášť) se dle mě nejedná o vyloženě špatný film. Atmosféra mi vůbec nechyběla, naopak dokázala docela pocuchat nervy. I děsivost nabývala "mimozemských" rozměrů - inu, není divu, když jde o emzáky. Sice šla občas logika stranou, ale já se chtěl popravdě pouze bavit. Jak bylo trefně řečeno, Alien Abduction je v podstatě nepřímo celovečerák povídky Slumber Party Alien Abduction z povedeného kompletu V/H/S/2. Těžko říct, co je "zmatené" víc, ale jako povídka tahle "šedivácká podívaná" funguje lépe. I když, možná by stačilo, kdyby se jen dané téma v žánru "found footage" podařilo zvárnit o něco líp. Potenciál je obrovský a téma neskutečně působivé. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Taková celovečerní verze segmentu Slumber Party Alien Abduction z V/H/S 2. Jen psa nahradil autistický chlapec, kterému před očima/čočkou kamery postupně mizí celá rodina. A klučina je očividně bez pudu sebezáchovy, protože nepouští svůj nástroj ani když... ne, spoilerovat nehodlám, ale jsem nasrán. Opravdu krásně tajemná a v "tunelové" části děsivá úvodní třetina je totiž hodně rychle degradována na řadovou FF naháněčku, v níž toho jde vidět míň a míň, jelikož v blízkosti vetřelců zkrátka přestává fungovat technika. A je to sakra škoda, protože trailer navnadil na lepší, "high level" podívanou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)

Reklama

Reklama