Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage styl mi nevadí, ale Alien Abduction je režijně i scénáristicky strašně nenápaditý. Krom toho, že až na pár lekaček ani moc neděsí, je story o únosu mimozemšťanů nezajímavá až běda a přitom by se s tak zajímavou látkou dal natočit hodně zajímavej film. Nejatmosféričtější scéna v tunelu přijde hned ze začátku, zbytek už je jen průměrná rozmazaná honička v lese. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov všetkých čias. Tá atmosféra! Tá kamera! Ten strach! Ten nápad! Len som sa pozrel na túto stránku, nehovoriac o recenziách a skutočne som pocítil potrebu napísať jednu pre tento film. Narazil som na tento film a som tak rád, že som mu dal šancu. Videl som veľa nájdených filmov a zriedka zachytávajú takú strašidelnú atmosféru, ako je táto. Vidím, že niektorí považujú tento film za hrozný a každý má právo na vlastný názor. Po scéne v tuneli by ste mali už vedieť, či sa vám bude snímok nakoniec páčiť alebo ho budete nenávidieť. Od vizuálnych efektov po zvukové efekty a hudbu, všetko robí skvelú prácu. Tiež sa mi veľmi páči úvodná a záverečná scéna, kde vidíte, čo sa robí s kamerou. To bolo jednoducho skvelé. Nezabudnite tiež sledovať až do konca titulkov. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Budiž udělena aspoň jedna hvězda za to, že už jsem viděl hodně ještě větších debilit, než kterou je Alijen Abdakšn - i tak je ale nutno konstatovat, že se i v tomto případě jedná o zcela zbytečný film s odpornými imbecily, vydávající se za herce................moje hodnocení = 2 z 10. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že dostanem málo, ale napriek tomu som do filmu išiel s tým, že pri takto jednoduchej premise na ňom vlastne niet čo výraznejšie posrať. A aj tak sklamanie. Skrátka je to nuda bez náboja, bez atmosféry. Film je plný scén pri ktorých si poviete niečo ako: „Hm, toto by malo byť napínavé!“ Ale... nie je. Neviem čím to bolo. Možno nudnou réžiou, pri ktorej som mal pocit, že autor robí film za trest a tak sa ho ani nepokúsil oživiť nejakým sviežejším nápadom a to dokonca ani v rámci jednotlivých scén. Všetko je tak priehľadné a jasne nalajnované, až to po pár minútach regulérne otravuje. Postavy sú mizerne zahraté a emócie, ktoré prejavujú sú tak strojené a neprirodzené až to mláti cez oči. Nehovoriac o ich správaní. Naozaj si predtým ako odídem s rodinou hlboko do hôr ani nenatankujem auto, aby mi mohlo krásne chcípnuť uprostred lesov, pretože sa to hodí do krámu? Fikané, páni tvorcovia! Naozaj sa nepokúsim vrátiť sa k autu, keď nájdem benzín, ale čakám ako ovečka, kým emzáci neprídu sami? A vôbec, celý ten koncept o zlých mimozemšťanoch, ktorí nás unášajú aby nám strčili do análu nejakú tú sondu je už tak ošúchaný a triviálny, že nemá už z princípu čím prekvapiť (každú ľakačku spoľahlivo odhadnete päť sekúnd vopred). Ale cez to by som sa preniesol. Avšak, že režisér nedokáže vytvoriť tiesnivú či nedajbože strašidelnú atmosféru aj z úplne jasných a tutových situácii (v ktorých by ju dokázalo vykúzliť aj decko) a že vôbec nevyužíva priestory, prácu s psychikou postáv, postupné gradovanie napätia... tak to už je na pováženou. Btw.: Tú kameru, čo preletí vesmírom a zemskou atmosférou a po dopade má len prasknutý objektív a ďalej normálne točí chcem tiež. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace found footage a mimozemšťani je pro mou maličkost doslova vražedná. Nejsem příznivcem ani jednoho z toho a tak jsem už dopředu tušil, že tohle prostě nebude film, u jehož sledování bych se nějak výrazně bavil. A nemýlil jsem se. Amatérský look roztřepané domácí kamery mi zas až tolik nevadil, alespoň to dalo takový „punc“ autentičnosti, ale poněkud mi lezli na nervy někteří členové naší rodinky. Jejich počáteční nadšení vystřídají hádky a následný zmatek alespoň trošku vylepšil jinak nějak záživnou atmosféru.    To si ale budeme muset počkat až k událostem u tunelu a opuštěná auta byli prvními signály, že se konečně začne dít něco zajímavého. Ty padající ptáky do toho moc nepočítám, protože tohle jsme už viděli tolikrát, že to nedokážu ani spočítat. Následovalo postupné snižování členů rodiny, objeví se buran ve své chatce a mimozemská bytost, pronásledující zbytek osazenstva. Vše pod taktovkou ne zrovna ostré kamery, takže dost často musíte tipovat, co že se zrovna odehrálo před vašima očima.    Lehce se přitvrdí, nastává zmatek, pobíhání z místa na místo, křik a další úprk. Navíc nemám rád happyendy, takže každá další postava která zmizela z děje, mi udělal jen radost. K po-titulkovým scénám se moc vyjadřovat nebudu, protože ony rozhovory s místními či experty šli úplně mimo mou pozornost a nějak závratně mě nezajímali. Tento film není vyložená katastrofa, ale ani žádné terno, které bych musel někomu doporučovat. Dle mého podprůměrná záležitost na jedno podívání. 30% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)
  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)

Reklama

Reklama