Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Recenze (72)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka čeliaca útoku mimozemšťanov. To tu už bolo niekoľkokrát, a keď si to porovnám s "konkurenciou", tento pokus za veľa nestojí. Do polovice nuda, potom sa rodina ukrýva v domčeku, potom pobehujú kade tade po lese, ale keď už má ísť do tuhého a má sa niečo konečne začať diať, tak nie je tradične nič vidieť. Akurát toho pobehovania po tme, bieleho svetla, kriku, roztrasenej kamery a všetkého okolo si divák užije dostatok. Žiaľ, podpriemerný sci-fi found footage, taký Skinwalker Ranch bol minimálne o triedu (možno aj triedu a pol) lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další nenápaditý found footage, já už fakt nechci :-( Teoreticky to místy je celkem funkční, ale už toho prostě bylo moc ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Taková celovečerní verze segmentu Slumber Party Alien Abduction z V/H/S 2. Jen psa nahradil autistický chlapec, kterému před očima/čočkou kamery postupně mizí celá rodina. A klučina je očividně bez pudu sebezáchovy, protože nepouští svůj nástroj ani když... ne, spoilerovat nehodlám, ale jsem nasrán. Opravdu krásně tajemná a v "tunelové" části děsivá úvodní třetina je totiž hodně rychle degradována na řadovou FF naháněčku, v níž toho jde vidět míň a míň, jelikož v blízkosti vetřelců zkrátka přestává fungovat technika. A je to sakra škoda, protože trailer navnadil na lepší, "high level" podívanou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dovolenkujúca rodinka na vlastné oči zažije tajomný (reálny) jav „Brown Mountain Lights“, keď sa cestou zatúlajú v prírodnej oblasti a narazia až na miesto, kde pravdepodobne prebiehajú mimozemské únosy. Found footage horor "Alien Abduction" si podľa mňa trochu sám podrezáva nohy tým, že od začiatku odhaľuje svoje karty. Predsa len tá prvá tretina je dosť zaujímavo, napínavo a mysteriózne natočená, takže mimozemská prítomnosť mohla kľudne slúžiť ako prekvapenie. A tiež je škoda, že približne v polovici sa film zmení z dobre gradovanej naháňačky na obyčajný spomalený FF, kedy sa rodinka ukryje do domu miestneho burana. A hoci tu bolo cítiť snahu o atmosférickejšiu časť, už to akosi nefungovalo a radšej som bol keď sa v závere veci zase trochu rozbehli, aj keď žiadne zázraky už neprišli. Silné 2*, resp. slabé 3*, I don't give a fuck. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že existují tři skupiny diváků, co se týče vztahu k "Found Footage" hororům. Těm, kterým už tato nekonečná záplava filmů leze krkem a odmítají uznat byť sebemenší kvality jakéhokoliv dalšího díla natočeného tímto stylem. Pak ti, kterým tak nějak nevadí, se na tyto filmy dívat, ale už jim nedokáží přinést nic nového a fungují na stále stejném principu stále dokola. A pak ti, kteří i přesto, že vnímají fakt z předchozího bodu, zbystří téměř pokaždé, když se objeví ve světě filmu nový titul, v němž figuruje "keyword" "Hand Cam" či "Found Footage." Do poslední skupiny patřím já. Co na tom, že jsou tyto filmy už stokrát omleté a fungují stále stejně, mě to pořád bere:) A Alien Abduction mají i patřičnou dávku kvality a dobře fungující atmosféry. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

11 ročný Riley odchádza s rodičmi a súrodencami na rodinný kempovací výlet do "Brown Mountain" v severnej Caroline. O danej oblasti tradujú neuveriteľné historky. V odľahlom mieste uprostred hôr malo za nevysvetliteľných okolností zmiznúť 27 ľudí. Zakaždým keď sa tak stalo, boli na oblohe očitými svedkami spozorované záhadné, svetelné úkazy. Už čoskoro si všetci uvedomia, že toto miesto nebolo najlepšou voľbou na relax. Vôbec nie najmizernejší "found footage" snímok s "alien" tématikou. Celkom ma prekvapila pomerne slušná atmosféra, obohatená o niekoľko vydarených lakačiek. Škoda len toho útlmu, niekde v polovici filmu a pár nepodarených efektov. Každopádne, očakával som omnoho väčšiu katastrofu. Nebyť, zrejme poriadne okresaného rozpočtu, z tohto námetu sa dalo vyťažiť omnoho viac! - 45%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První film mého hororového týdne a hned příjemná podívaná. Byl jsem až mile překvapen, co se nakonec z toho filmu vyklubalo. Herci vůbec nevadili, i když nebyli nikterak zajimaví, sem se naprosto hodili. Slušný průběh, který mě dokázal držet v napětí, FF byl uvěřitelnej a naštěstí se to nezvrhlo v hepyjend. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov všetkých čias. Tá atmosféra! Tá kamera! Ten strach! Ten nápad! Len som sa pozrel na túto stránku, nehovoriac o recenziách a skutočne som pocítil potrebu napísať jednu pre tento film. Narazil som na tento film a som tak rád, že som mu dal šancu. Videl som veľa nájdených filmov a zriedka zachytávajú takú strašidelnú atmosféru, ako je táto. Vidím, že niektorí považujú tento film za hrozný a každý má právo na vlastný názor. Po scéne v tuneli by ste mali už vedieť, či sa vám bude snímok nakoniec páčiť alebo ho budete nenávidieť. Od vizuálnych efektov po zvukové efekty a hudbu, všetko robí skvelú prácu. Tiež sa mi veľmi páči úvodná a záverečná scéna, kde vidíte, čo sa robí s kamerou. To bolo jednoducho skvelé. Nezabudnite tiež sledovať až do konca titulkov. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Projekt Modrá Kniha......... a je to jasný!Mark Zuckerberg je mimozemšťan! Film natočený desetiletým autistou, napsaný osmiletým autistou a zrežírovaný....prostě debilem.Found footage žánr šel za poslední tři roky strašlivě dolu.Originální náměty jsou pryč a těch vysokorozpočtovějších FF už se moc nedělá a na tyhle levný se nedá skoro dívat.V celym filmu jsou asi dvě působivý scény a to především začátek v tunelu, lekačka v chatě a únos matky, jak ji to louplo vejpůl to byla celkem švanda.Možná bych dal 2*, jenže Alien Abduction je vlastně pouze prach sprostá vykrádačka Extraterrestrial a to z 80%.Extraterrestrial sem vyčítal odlehčený scény s ujetým samotářem a pubertální vyjadřování hlavních postav a jasnou zaměřenost na mladší publikum, no tak Alien Abduction se zase bere smrtelně vážně, bohužel místy je to nechtěná parodie.V tomhle ohledu teda vede Kanada.Penetrování šedivými mužíčky je poslední dobou v módě, ale tenhle film nešahá Extraterrestrial ani po kotníky a navíc ho brutálně vykrádá a takové Temné Nebe nedostižně vede.Neusnul sem u toho a jak řikám, možná bych v hodnocení přitlačil, ale plagiátorství režiséra mi v tom prostě brání.Kdyby to byl aspoň lepší plagiát, tak možná, ale takhle.....20%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo sa niekto po dvoch desaťročiach púšťa do kamerových filmov alá Blair Witch a myslí si, že tým uspeje. Príšerná hudba, hnusne ukričané herečky, to je jediná hrôza v tomto snímku, ktorý sa chce dokonca prezentovať za skutočný. Takýto film si sám natočím na mobil, hrozná úroveň. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace found footage a mimozemšťani je pro mou maličkost doslova vražedná. Nejsem příznivcem ani jednoho z toho a tak jsem už dopředu tušil, že tohle prostě nebude film, u jehož sledování bych se nějak výrazně bavil. A nemýlil jsem se. Amatérský look roztřepané domácí kamery mi zas až tolik nevadil, alespoň to dalo takový „punc“ autentičnosti, ale poněkud mi lezli na nervy někteří členové naší rodinky. Jejich počáteční nadšení vystřídají hádky a následný zmatek alespoň trošku vylepšil jinak nějak záživnou atmosféru.    To si ale budeme muset počkat až k událostem u tunelu a opuštěná auta byli prvními signály, že se konečně začne dít něco zajímavého. Ty padající ptáky do toho moc nepočítám, protože tohle jsme už viděli tolikrát, že to nedokážu ani spočítat. Následovalo postupné snižování členů rodiny, objeví se buran ve své chatce a mimozemská bytost, pronásledující zbytek osazenstva. Vše pod taktovkou ne zrovna ostré kamery, takže dost často musíte tipovat, co že se zrovna odehrálo před vašima očima.    Lehce se přitvrdí, nastává zmatek, pobíhání z místa na místo, křik a další úprk. Navíc nemám rád happyendy, takže každá další postava která zmizela z děje, mi udělal jen radost. K po-titulkovým scénám se moc vyjadřovat nebudu, protože ony rozhovory s místními či experty šli úplně mimo mou pozornost a nějak závratně mě nezajímali. Tento film není vyložená katastrofa, ale ani žádné terno, které bych musel někomu doporučovat. Dle mého podprůměrná záležitost na jedno podívání. 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Unavují, ba otravují mě už filmy, jejichž scénář je na úrovni nejapného pokusu náctiletého mentála a ve kterých je z nedostatku talentu, fantazie a peněz dosahováno rádoby "napínavosti" a "akčnosti" tím, že se v nich co nejvíc zmateně pobíhá a křičí, bliká světly a třese kamerou. Takže možná dávám o jednu míň, než by si (aspoň za snahu) tahle poloamatérská blbůstka zasloužila. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage styl mi nevadí, ale Alien Abduction je režijně i scénáristicky strašně nenápaditý. Krom toho, že až na pár lekaček ani moc neděsí, je story o únosu mimozemšťanů nezajímavá až běda a přitom by se s tak zajímavou látkou dal natočit hodně zajímavej film. Nejatmosféričtější scéna v tunelu přijde hned ze začátku, zbytek už je jen průměrná rozmazaná honička v lese. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

S přivřeným očkem dávám nakonec průměrný střed. I přes svá žánrová "found footage" úskalí v podobě epileptické kamery a obrazové nepřehlednosti (zde obzvlášť) se dle mě nejedná o vyloženě špatný film. Atmosféra mi vůbec nechyběla, naopak dokázala docela pocuchat nervy. I děsivost nabývala "mimozemských" rozměrů - inu, není divu, když jde o emzáky. Sice šla občas logika stranou, ale já se chtěl popravdě pouze bavit. Jak bylo trefně řečeno, Alien Abduction je v podstatě nepřímo celovečerák povídky Slumber Party Alien Abduction z povedeného kompletu V/H/S/2. Těžko říct, co je "zmatené" víc, ale jako povídka tahle "šedivácká podívaná" funguje lépe. I když, možná by stačilo, kdyby se jen dané téma v žánru "found footage" podařilo zvárnit o něco líp. Potenciál je obrovský a téma neskutečně působivé. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to uvrieskane, nezaujímavé a i dosť fádne. Vidíme rodinku, ktorá mi už od začiatku bola nesympatická a po príbehovej stránke, to malo od originality, veľmi ďaleko. Jedna schopná scéna je v tom tuneli, kde sú porozhadzovane veci a odstavené autá. Tam to malo takú slušnú dusnu atmosféru, no ako sa zjavili tí mimozemskí fušeri, tak už bolo aj po atmosfére. Cele mi to prišlo, len tak narýchlo zbuchnutý FF projekt, ktorý sa snaží o niečo, na čo vobec nemá. Slabé 2*. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Film, který naznačuje, že found footage škatule začíná jít pomalu, ale jistě do kytek, pokud už tam nějakou dobu není. Téma mimozemských únosů nicméně nějaký čas ještě vzrušující bude, takže proč by se i na tomto poli nedalo ždímat, dokud to půjde - ostatně "autentické" záběry obsahuje film Čtvrtý druh a celkem přísně bylo téma nakousnuto v poslední epizodě V/H/S/ 2 a to i s děsivým zvukovým doprovodem. Alien Abduction je ale takový slabý odvar toho, s čím by se dalo pracovat - strašně plochý a nenápaditý děj, spousta nelogického chování a pro found footage degradujicí aspekty jako moc čistý obraz a kvalitní kamera, vizuální efekty, takže film začíná být spiš obtěžujicí než zábavný a uvěřitelný. Až na pár povedených lekaček je to spíš bída s nouzí... ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Mali sme tu už množstvo found footage hororov s duchmi, so zombies, s mimozemšťanmi, s démonmi, s masovými vrahmi, s trolmi, s Yetim atď. a teraz prichádzajú na rad, áno opäť raz mimozemšťania a trápna hra na efekt, ktorá sa diváka snaží presvedčiť, že opäť sleduje „reálnu“ udalosť akýchsi Brown Mountain Lights (to si vážne niekto v dnešnej dobe myslí, že na to diváci skočia?!). Ako by toho už nebolo dosť. Alien Abduction má síce celkom rýchly rozbeh a tak divák nemusí pretrpieť pre found footage takmer až povinnú prvú pol hodinu, kde sa postavy len rozprávajú o ničom. Mimozemšťania nastúpia na scénu takmer hneď v úvode, resp. po nejakých 10 minútach (dianie v tunely), ale ďalej sa vo filme už vôbec nič nedeje a rodina len sedí ukrytá v dome jedného burana (klišé zobrazenie amerického redneck-a: vulgárneho, špinavého, ryšavého poľnohospodára) alebo sa prechádza po lese. Najväčším kameňom úrazu tu je však kamera (akože v rukách autistického chlapca), kde je nie absolútne nič vidieť. Je to len jeden chaotický sled nadmieru roztrasených, rozmazaných záberov do tmy alebo žiarivého bieleho svetla. Vyslovene tu nie je vidieť, čo sa vlastne na scéne deje a nebojím sa povedať, že Alien Abduction je jeden z tých NAJNEPREHĽADNEJŠÍCH found footage horor aké som videl. To už aj zábery v Slumber Party zo série V/H/S/2, kde mal kameru prichytenú na chrbte pes boli tisíc krát prehľadnejšie, čo o mnohom vypovedá. Takže pokiaľ si chcete užiť „epileptické záchvaty“, pri ktorých budete 85 minút rozoznávať, či je v zábere rozmazaný strom, balvan alebo ksicht E.T.-ho, smelo do toho. Za mňa teda nie, takto rozhodne nie! Preto je aj to hodnotenie také aké je. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Po otrasnom Paranormal Activity: The Marked Ones a Devil's Due prichádza ešte väčší brak,po ktorom skutočne zvažujem,že s FoundFootage naozaj nadobro končím.Keď som videl trailer ,povedal som si,že by to mohlo byť celkom zaujímave,no podľa môjho hodnotenia je jasné,že to bola len ďalšia strata času.Beznádejný prepadák od začiatku až do konca. ()

Reklama

Reklama