Reklama

Reklama

Refuge

  • Austrálie Refuge
Trailer

Obsahy(1)

Prenasledovaný duchmi minulosti a neschopnosťou vyrovnať sa so stratou svojho brata sa Sam (Brian Geraghty) vykašle na prácu a ako prostý tulák prechádza štátmi Ameriky. Osud a jeho dodávka ho zavedú do jedného zapadnutého mestečka, kde v miestnom bare spozná Amy (Krysten Ritter), v spoločnosti ktorej lokál opustí. Prebudí sa až ráno u nej doma, kde zistí, že Amy žije spolu so svojimi dvoma mladšími súrodencami, o ktorých sa i stará. Po tom, čo jej brat Nat (Logan Huffman) priviedol oboch rodičov k šialenstvu, zdá sa, že jej osud sa spečatil a ona navždy zostane trčať v tejto diere starajúc sa o súrodencov. Avšak so Samovým nečakaným príchodom sa všetko zmení... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako zo života, postavený na seriálových hercoch, ktorí mu ale nerobia hanbu. Práve naopak. S obsadením som celkom spokojný, len zápletka nie je nič moc objavné, ani výnimočne dobre zvládnuté: značne neúplnej rodine naruší "pokojný" život cudzinec, bla bla. Je to pre nich ďalšia skúsenosť, hlavne teda pre jednu z nich. Nádej/sklamanie. Misky váhy, ktoré oscilujú ako o život. Žeby skôr to prvé? Ale keď si dvaja ľudia navzájom vedia niečo sľúbiť, malo by to byť viac než len nádej. No práve to sklamanie môže nadobudnúť úplne iné rozmery, ak sa s ním už neráta. Ďalej sa vyhnem spoilerom či vnucovaniu životných samozrejmostí, a radšej len odporučím. Na jedno pozretie, nie do každej nálady, ale aj tak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Jaká je láska? Je úžasná, ale nedělá všechno báječným." Celý film se nese v duchu křehkosti našich životů, v hledání malého místečka na zemi, kde by nám bylo alespoň trochu dobře. Velmi vhodně vybraný soundtrack přidává na síle a celé atmosféře Refuge. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Vážně nevím. Nevím co film chtěl říci, co jsem si z něj měla odnést, čím mě plánovali tvůrci dostat na kolena. Točí se to pořád dokola kolem toho, že tři sourozenci jsou nešťastní, protože jeden z nich přivedl rodiče k šílenství a oni jim frnkli a nechali je napospas jim samotným. Jejich život je stereotyp, nic od něj neočekávají, plácají se ve svých depresích... a náhle se objeví týpek. Najednou se zdá jako kdyby všichni tři byli se svou stereotypní depresí vlastně spokojení, protože jeho příchod je všechny totálně rozhodí místo toho, aby jim dodal nějakou naději. A hlavní hrdinka vlastně neví co chce, strašně jí její život nevyhovuje, ale zároveň nedělá absolutně nic pro to, aby se na něm cokoliv zlepšilo. A jejímu týpkovi vůbec nevadí v tom věčném dusnu a atmosféře jako v kryptě být s ní, protože on přece ztratil bratra. Nedává to smysl? Ano, nedává... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film s dobrým námetom, no tá komorná atmosféra bola podľa mňa v tomto prípade viac na škodu ako na úžitok. Príchod Sama do domu spôsobil "revolúciu" a vlastne napokon bol práve on tým hnacím motorom celého príbehu. Všetky štyri hlavné postavy pôsobili zaujímavým dojmom, ale tých 84 minút bolo asi napokon predsa len málo, aby odkryli svoj bohatý potenciál. Škoda. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem předevčírem koukala na The Final Girl, tak mě tam zaujal "axeboy" - Logan Huffman. Z nějakýho důvodu jsem si říkala, že ten kluk by mohl mít obrovský herecký potenciál, tak jsem samozřejmě musela omrknout jeho filmografii. A narazila jsem na tohle drama. Samozřejmě, že jako milovnice dramat jsem se na něj musela hned podívat a měla jsem pravdu - Huffman je super! Abych se dostala k filmu. Nepotěší, ale ani neurazí. Má to sice "jen" 84 minut, ale i tak mi to rychle uteklo. Navíc konec mě trochu překvapil. ()

Reklama

Reklama