Reklama

Reklama

Legenda

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2015), 14 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Sean Bean, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta, Morris Chestnut, Rob Mayes, Billy Brown, Frank John Hughes, Blake Robbins, Keon Alexander, Linda Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tajný agent Martin Odum je mistr v převtělování do cizích identit. Díky tomu se dokáže infiltrovat do těch nejhorších zločineckých organizací. Jednoho dne však potká tajemného muže, který mu řekne, že není tím, kým si myslí... (TV Prima)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (21)

Legenda (2014) 

1. řada: Obrovsky nevyvážený 400 minut dlouhý film (rozsekaný do 45minut epizod). Pokud to někomu nevadí, bude mít jeden problém vyřešený. Druhý je ten, že scénáristé přeskakují z "epizodních případů" do hlavní linie, kde se rozkrývá jedno velké tajemství. A to otravuje. Mě nezajímají ty tanečky okolo. A díky tomu prostředek série neskutečně nudí. Je to sice natočené poutavě, ale pocitu vaty se nelze ubránit. Navíc po dodívání se na první řadu je jasné, že bez druhé řady to není úplné. 2 řada: Propad o dvě třídy. Zcela jiné pojetí (skákání v ději v čase a mezi lokacemi tucet-krát za epizodu) u (opět) 400 minut dlouhého nakrouhaného filmu zcela zabíjí kouzlo první řady. Události předchozí řady se prakticky ignorují (je to opravdu jen aby se neřeklo) a každá epizoda se věnuje jakože jiné postavě. Vůbec to nefunguje, protože nikdy se nic nevyřeší a jen se nabaluje nové a nové. Ze začátku je to matoucí, později už jen otravné. Zcela to ředí hlavní linku - kdo je Martin - což se dozvíme až v poslední epizodě (jediné která stojí za to). To bohužel nemění nic na tom, že rozuzlení celého seriálu je tak debilní, že popírá celou první řadu (nezapadá to do sebe ani omylem). ()

Pilot (2014) (S01E01) 

Slibný začátek série, která na konci nabídne i atraktivní třešinku na dortu. Perfektní práce! ()

Chemik (2014) (S01E02) 

Oproti první epizodě sešup jako prase. Prakticky nic se neuzavřelo, akorát se přidala další zápletka s chemikem (která se nevyřeší!!!!). Pokud TOHLE je Legenda, končím s ní... ()

Obchodníci se smrtí (2014) (S01E03) 

Bohužel se potvrzuje to co jsem se bál. Díváme se na rozkouskovaný film. Opět se nic nevyřešilo a jen jsme se posunuli dál v případu "nervový plyn VX". Ohledně "překvapení" z pilotní epizody se neděje nic (když nepočítám otravného agenta).Ach jo... ()

Zrada (2014) (S01E04) 

Asi už nemá smysl si stěžovat na strukturu. Jeden příběh se táhl přes tři epizody a to nejzajímavější se prakticky vůbec nerozvíjí. Takhle na mě působí série jen jako průměr. Je to škoda. ()

Na vlastní pěst (2014) (S01E05) 

Konečně se věnujeme tomu co mě zajímá - minulost hlavního hrdiny. Opět je to ale nedořešené (prostě jedeme dále v jedné nekonečné lince která je nakrouhaná na epizody seriálu) ()

Na útěku (2014) (S01E06) 

vypadalo to velmi slibně, dokonce se i držíme linie která je zajímavá a ne nějakého pseudo-problému. Bohužel to pohřbila ta debilita nakonec. Tenhle seriál je jedna velká promarněná příležitost. ()

Tekutý písek (2014) (S01E07) 

A máme tu opět "vycpávkový případ" který jak je dopředu jasné se stejně nerozštípne během jedné epizody. Minulost hlavní postavy je opět záhadně upozaděna (prostě jak mávnutím kouzelného proutku už po něm nikdo nejde) a díky tomu za mě nastává otravná nuda. ()

Obrazoborec (2014) (S01E08) 

Tak nějak záhadně se obě linie (vycpávko-případy a minulost) začínají propojovat - alespoň se to tak zdá. Série tedy konečně jde do finále, nebo se z toho klube největší debilita jakou jsme za poslední dobu viděl. Osmá epizoda zase tak moc nerozkryla a sama o sobě vůbec nefunguje. Ale jako celek rozhodně lépe než předchozí kousek. ()

Střípky pravdy (2014) (S01E09) 

Devět epizod trvalo než se seriál vrátil na vrchol. Devátá epizoda je přesně tím čím seriál měl být. Nebýt toho začátku bez začátku (přímo se pokračuje kde skončila minulá epizoda) bylo by to naprosto perfektní. Je tam vše. ˇPseudo drama ustupuje do pozadí a najednou přebírá roli zjišťování minulosti. Sice to působí vše jako divná náhoda (myslím to propojení), ale ničemu to zas tak moc nevadí. ()

Pravá identita (2014) (S01E10) 

Našlapaná epizoda která má jednu chybu... měla být PRVNÍ epizodou. Ne poslední. Spousta věc se tady vysvětlí a bohužel ještě více rozjede. Bez druhé řady tedy nemá série vůbec smysl. ()

Příběh Dmitrije Petroviče (2015) (S02E01) 

No hnus velebnosti... skákat v čase a mezi lokacemi 30x za epizodu je opravdu otravné. Zatím je vše spíš rušivé. Navíc nechápu kam zmizely některé postavy z první řady. Nedává to smysl. ()

Příběh Kate Crawfordové (2015) (S02E02) 

Přesně to co vadilo v první řadě zůstává (díváme se na 400 minut dlouhý film na části), díky tomu se něco "nakousne" a nedotáhne. Myslíte, že se s Kate (když už je to její příběh) něco dotáhne? Ani omylem. A mám pocit, že to takhle půjde dál. Budou se nabalovat další a další "příběhy", které nic nevyřeší. Jinak (samozřejmě) i dále hopsáme v čase a mezi lokacemi co pár minut. ()

Příběh Curtise Ballarda (2015) (S02E03) 

Pro velký úspěch přidáváme další časovou linku (a lokaci): Litva 1991. Tedy už čtvrtou (1975, 2001 a "současnost"). Samozřejmě linka "Kate" z minula pokračuje dál a také se neukončí... Nejde tedy o nic jiného než o laciné nabalování děje o flashbacky. Zadělává se na nový neduh. Co epizoda to nová dějová linka a rozředění hlavního motivu: Kdo je Martin a kam se poděly postavy z první řady. ()

Příběh Iljany Zakajevové (2015) (S02E04) 

Sesiál už němá čím překvapit. Vše co již bylo řečeno pokračuje. Co epizoda to jeden příběh který se neukončí, ale tahne dál. Díky tomu je jasné, že se děj akorát nabaluje a nabaluje... ()

Příběh Terrence Gravese (2015) (S02E05) 

Jednu hvězdičku navíc za sebevraždu (to otravné pako si nic jiného nezasloužilo). Jinak platí to samé jako minule... a před minule... ()

Příběh Tamira Zakayeva (2015) (S02E06) 

Nikdo se nám tu nezastřelil, styl vyprávění stejný, takže se vracíme k hodnocení ** ()

Druhý příběh Dmitrije Petroviče (2015) (S02E07) 

Dej nám malinko (krom toho co mě rozčiluje od první epizody této řady) začal trochu kulhat. Už to začíná být lehce moc. ()

Příběh Dokua Zakayeva (2015) (S02E08) 

Další linka (Čečna 1994)... a k čemu? Jak pomůže k dalším odpovědím? Nic než vatozní díl. Opravdu ten seriál už nemám vůbec rád. ()

Příběh Gabi Miškové (2015) (S02E09) 

snad nejzbytečnější epizoda. Nic se nikam nepohnulo. negativa prolínající se celou řadou přetrvávají ()

Reklama

Reklama