Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad, který má koule. Nekorektní skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí. Pečený sněhulák je původní skečová show plná nekorektního humoru, jejíž silnou devizou je sehraná parta talentovaných herců. Právě díky jejich společným improvizacím a správnému „jiskření" vzniká osobitá zábava, která nabízí svébytný pohled na život i situace kolem nás, které jsou i nám často povědomé.
Osou každého dílu Pečeného sněhuláka je fiktivní reportáž, která si pomocí mystifikace dělá legraci z nejrůznějších věcí kolem nás. Mezi „reportážními vstupy z terénu" se pak střídají jednotlivé skeče. Jejich témata jsou nadčasová, od satiry na současnou společnost a vyhraněné charaktery lidí, se kterými se občas v životě setkáváme, až po ryze absurdní situace.
Ambicí pořadu je navázat na tradice populárních zahraničních vzorů, jakými jsou např. Monty Pythoni, série Malá Velká Británie, Big Train a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokus o autorský humor se vždy cení - vždy, když je alespoň nějak vtipný. Bohužel, Pečený Sněhulák zaznamenal obdivuhodné prvenství, když propagační výstup jeho režiséra v už samu o sobě kultovním pořadu Sama Doma 1. 9. 2014 (Nech žije youtube!) překonal co do zábavnosti samotný "produkt" o několik tříd. Záhadou je, že sám Jakub Kohák v onom vystoupení realisticky prohlašoval, že vzory tvůrčího týmu byli Monty Pythoni, ale s Pečeným Sněhulákem se jim ani nepřiblížili. A že na papíře to všechno vypadalo vtipnější než ve střižně. Rozhodně nepřeháněl... scénky buď humor postrádají úplně, nebo ho tam jsou nějaké náznaky, v ojedinělých případech se daří, aby gag byl vtipný - ale do pointy se to (zatím) nikdy natáhnout nepodařilo. Třeba Svatý Václav na řehtajícím segwayi byl cool... do doby než začal krást párky a tlouct s nimi do nebe přicházející duši za zpěvu "Kdož sú boží bojovníci"... A jelikož jsem z dosavadních sedmi dílů viděl čtyři, žádné další šance už nebudou. Sorry, pánové, ale tohle se tragicky nepovedlo. Ztráta času antarktických rozměrů, ergo 20%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem nechápavě kroutil vším, čím se kroutit dalo, a marně se ptal přísedících, jestli už se mám smát nebo čekat na dělnickou klaku. A pak jsem na stránkách ČT uviděl fotky scenáristů. No, na první pohled krutohustí čtveráci!! Pečeného sněhuláka, pořad, který má prý koule a je plný nekorektního humoru, zmastili upocený medvídek Pů a suchopárný tělocvikář. A proto je z toho Zpičený bezkulák, podřad se stydkými pysky a slovo nekorektní zde jasně znamená „trapný až stojící za vyližprdel“. Humor budu rozebírat, až, nebo spíš pokud, se tam nějaký objeví. Je vidět, že Skurka urputně chtěl svou Malou velkou Ostravu a můžeme teď polemizovat, jestli musel držet fazónu v šosáckých mantinelech veřejnoprávní televize, nebo za tu Malou velkou ostudu opravdu můžou jen ti třeskutě vtipní bezďák s Hitlerem. Abych jim ale zase tolik nekřivdil, dvakrát jsem se za těch devadesát minut, co jsem viděl, decentně a nepříliš upřímně uchichtnul. No, škoda. Je to jinak docela příjemná, a teď nechci říct partička, abych je nedehonestoval na pražskou eskadru prkenných čuráků, takže sebranka sympatických herců s nesporným komediálním talentem, kteří se pro skývu vezdejšího holt museli trochu ztrapňovat. Kdyby kolem toho nedělali takové haló s velkohubými přísliby maligního tumoru, ani bych neměl potřebu se k tomu vyjadřovat. Akorát bych hlasitě říhl a prostě to přepnul na Midsomrské vraždy. V momentech, kdy u nich náhodou procitnu, je totiž s šéfinspektorem Bárnebym ukrutná lekrace! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době půjdu proti většině, pro mě je Pečený sněhulák typický pořad praštěných scének, po několikáté variující parodický styl zpravodajství a reportáží, s tu více, tu méně (ale spíš méně) vtipnými momenty. Začátek byl tragickej, pak se to ustálilo na nějakém průměru, zatím máme za sebou dvanáct dílů, kdo ví, jestli pořad stopli, nebo to byl záměr, pokud ano, uvidíme, jak na tom bude příští rok. 50%. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bohužel pár podařených scének nemůže zachránit chatrnou (ne)kvalitu převážné většiny tohoto pořadu. Od prvního dílu čekám zda se kvalita posune výrazně kupředu, ale po 5 pondělních pokusech už svůj čas věnuji radši něčemu smysluplnějšímu..... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svěrákovskej humor to není...to teda opravdu ne, on to totiž není humor žádný! Nechte zpívat Čtvrtníčka!!! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Totálně vykopírovaní Monty Pythoni, takže jsem byl trochu na vážkách jak to vlastně hodnotit. ALE má to velmi sympatické obsazení - mj. se tu průběžně objevují tři ze Tří tygrů (původně jsem myslel, že všichni čtyři, ale scénka se sebevrahem je odjinud) a zdejší přehnaně nízké hodnocení je poněkud šokézní, takže nakonec není moc co řešit. A pokud seriál a jeho scénáře vznikali opravdu tak narychlo, jak zde někteří uvádějí coby zápor, pak tím spíš a všechna čest! Abych jen nechválil - prosím vás, Skórka... Toho chlapa už nikdy nepouštějte před kameru. Ve své jediné, zato neustále se vracející roli, působí jako člověk, který se snaží předvést reportéra, ale zoufale mu to nejde. I můj děda by to zahrál líp. A to je mrtvý. Ostatní (skuteční) herci jsou už naštěstí jiná liga. Albert Čuba je tradičně výborný hlavně pohybově a jeho excelentní silly walk ve scénce "Operace Fíkus" by jistě pochválil i sám John Cleese. Roman Štabrňák je v rolích flegmatiků k sežrání (a skutečně občas připomíná šerifa ze Stranger Things, jak někdo trefně poznamenal na youtube), no a Josef Kaluža, to je učiněný poklad. K obsahu: Ano, jsou tu i nějaké trapnější a méně vkusné scénky, a taky většina zpravodajských reportáží, rámujících každý díl, není úplná výhra. ALE dokonce i tady se najdou klenoty. Konkrétně takové svěcení dálnice by podle mě brala všemi deseti i ta legendární parta, která to celé inspirovala. Takže zpět k hodnocení: Normálně asi za tři, ale těch 47% tady moc nepobírám. Proto dávám čtyři s malým zaváháním při vzpomínce na Skórku. Ten chlap to nějak financoval nebo co vlastně? Protože za námět "uděláme české Monty Pythony" by si mohl nárokovat autorství asi tak stejně jako za píseň Okolo Frýdku cestička. A jestli to teda nějakým způsobem finančně podpořil, tak dobře. Jenže když taková Drew Barrymore vrazila peníze do Donnieho Darka, tak v něm pak hrála, ne překážela. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem neměl žádný důvod ztrácet s Pečeným sněhulákem čas, protože pořadů je mnoho a volného času podstatně míň. Záplava kategoricky formulovaných odpadů a děsivě negativních komentářů ve mě vyvolala zvědavost, jestli je Pečený sněhulák opravdu tak špatný, jak tvrdí legendy. Po zhruba 20 minutách, které jsem se sněhulákem prožil, musím potvrdit, že čas od času se veřejné mínění ztotožní s realitou. Pokusy o situační gagy bych rozdělil do dvou kategorií - zhruba půl na půl: ty první se úplně míjí nejen s mou představou humoru, ale obávám se, že s představou humoru prakticky kohokoliv, protože je to zoufale trapné a nevtipné. Ta druhá polovina v sobě potenciál má, jenže ten je zabitý špatným herectvím, uspěchaností, nedotažeností, zkrátka umím si představit, že v podání někoho jiného by to fungovalo. Tady bohužel nikoliv. Shodou okolností právě sleduju britskou Ligu gentlemanů, kde jde opravdu o nekorektní humor často na hraně, ale tomu, co předvádí česká partička, je vzdálený ne snad jednu, ale hned několik galaxií. Nemůžu si nevzpomenout na vyprávění členů skupiny Monty Python, jak vznikaly jejich skeče. Trávili nad nimi spoustu hodin, dolaďovali, přetvářeli, upravovali, škrtali a zamítali. Tady se obávám dojí veřejnoprávní televize a české skeče vznikaly na koleně za dobu, kdy se Monty Pythoni nestačili ani nasvačit. Celkový dojem: 5 %. ()

choze

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár scének a i když náměty zněly slibně, vždycky to bylo tragicky zabité. Nevtipně napsané a ani herci to nedokážou prodat. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Už po pěti minutách jsem měl pocit, že jsem se dotknul nekonečna a u závěrečných titulků jsem vážně slyšel rajskou hudbu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na veřejnoprávní televizi docela šok. Víc zábavy poskytne libovolná ranní show průměrného komerčního rádia, víc improvizace nabídne divadelní kus nějakých amatérských ochotníků v Horních Kotěhůlkách, víc absurdna divákům věnuje chování některým fotbalových fanoušků, víc satiry obstará průměrná glosa nějakého tuzemského deníku. Kohák mě ještě před zhlédnutím jednoho z dílů bavil, můj smysl pro humor ovšem asi ještě není řádně vypečený. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Vcelku ubohá záležitost. Pár nápadů by se možná s přimhouřenýma očima našlo, ale ten zbylý amatérský hnůj je spolehlivě pohřbívá. Do prvního dílu se nedostala scénka únosu dopravního letadla, která coby upoutávka kolovala internetem a byla velmi podobná asi tisíckrát lepší scénce od Monty Pythonů, zato došlo na jinou uvnitř mužské hlavy, očividně inspirovanou Allenovým Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu... Humor se během 26 minut nedostavil. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže se během dvaceti šesti minut (subjektivně tak půl miriády hodin) objeví JEDINÁ scénka alespoň mikroskopickým náznakem něčeho, co by v jiném vesmíru mohl být humor, je něco hodně špatně. Dalo by se napsat víc, ale... Byla by to naprostá ztráta času. ()

liborek_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak jsem ty "nekorektnosti", "improvizace" a "nadčasovosti" za celých 26 minut nenašel. Jen namachrovanej primitivismus a ubohost. Akční leták Lidlu je vtipnější než toto... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Silně retardovanej humor, jehož bezelstná debilita napřed vlastně docela pobaví. Problém je, že po prvních minutách se z "ty vole, haha" začíná stávat "ty vole, už dost". ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celé je to nějaké podivné, ale o tom to je. Musíte se přeladit na jinou frekvenci a pak to půjde :-). Mimochodem, kdybych měl na vývojové stupnici komediálních seriálů složených z různých skečí udělat na historické ose nějaký mezník po dnes nevysílatelné České sodě, byl by to asi právě Pečený sněhulák. Rok 2014 byl ještě relativně normální dobou, kdy se humor nemusel uzpůsobovat různým pošahancům a ukřivděncům, kterým se dnes říká ,,zájmové skupiny''. Ještě se dalo dělat legraci z žen a dalších ožehavých témat za něž by dnes autorům hrozilo minimalě veřejné ukřižování na sociálních sítích a to takovým způsobem, že už by si už neškrtli, protože by stejně jako za komančů nikdo neměl odvahu je do své televize či tvůčí skupiny přijmout. Byli by to odporní jedinci, xenofobové, homofobové, rasisté, náckové.... Samozřejmě není všechno zlato co se třpytí a tak mezi skečemi jsou trapnější místa, jsou tam ale i místa naprosto geniální a tak stojí za to Pečeného sněhuláka řádně obrat až na mrkev a udělat si tak obrázek vlastní. Po dokoukání všech dílů zvedám na 4 hvězdičky už jen kvůli tak nízkému hodnocení ! * * * * ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama