Reklama

Reklama

The Legend of Barney Thomson

  • Velká Británie The Legend of Barney Thomson (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barney Thompson (Robert Carlyle) žije v Glasgow a je nudným, nezajímavým holičem. Jeho zoufalý život se ale otočí o sto osmdesát stupňů, když omylem zabije svého šéfa. Po této události se dostává do groteskně absurdního světa sériových vrahů, o kterém nemá ani ponětí. Musí rychle zahladit stopy, protože na jeho stopu se vydává Detektiv Inspektor Holdall (Ray Winstone). (hendrich6)

(více)

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uťápnutý fouňa, který se díky své nešikovnosti dostane do nesnází, tady už byl mnohokrát a všem těmhle smolařům i nadále vládne Springtownská bestie pan Camel. Tématicky tedy nic převratného, ale scénáři je třeba určitou nápaditost přiznat. Bavily mě především groteskně napsané postavičky, ačkoliv chápu, že někomu se to může zdát místy až přehnané. Líbili se mi i herci na čele s výborným Carlylem, ale úžasně namaskovaná Emma Thompson a policajt Ray Winstone za ním příliš nezaostávali. A nakonec byl přítomen i tradiční ostrovní humor v suchém i černém provedení, nicméně na můj vkus ho bylo příliš málo a sem směřuje moje jediná výraznější výtka. Jinak spokojenost. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(Ne)svatý Roberte, padám ti k nohám a volám třikrát sláva haleluja! Konečně! Konečně zase jednou totál neinfantilní nekreténská, no zkrátka komedie, u které se, wait for it, zasmějete, hahaha. Příběhově je to samozřejmě absurdní pakárna, ale zahraná s takovou láskou k černé komedii, až jedno oko nezůstane suché. Carlyle napoprvé jako rejžisér naznačil, že se s ním musí počítat i na režisérský sesli. Ovšem film, jak naznačuje i zdejší hodnocení, to není pro každýho, tři podmínky, aby jste si tuhle Legendu Barneyho Thomsona užili: 1) Máte rádi Roberta Carlylea, 2) Máte rádi komedie černé jak tér, 3) Máte dostatečně velkej mrazák... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer vyzeral tak zabavne, ale samotny film je strasna nuda. A naviac po par minutach ma ladenie filmu a skoro vsetky postavy strasne srali. Asi to chcel byt ciernohumorne zabavny film v ktorom sa vrsi jedna mrtvola za druhou a hlavny hrdina ani nevie ako. Ale film pôsobi dost otravne a napriek kratkej stopazi neznesitelne. Jedina postava, ktora ma bavila bola matka v podani neskutocne namaskovanej Emmy Thompson. Sem tam sa este vytiahne Ray Winstone ako totalne blby policajt. A to je tak vsetko. Robert Carlyle to podla mna rezijne vôbec nezvladol a vysledkom je divny film, ktory nie je vôbec zabavny. 4/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle stálo za to vidět už jen kvůli Emmě Thompson, která tu svou kreaci sockovní důchodkyně se zálibou v bingu a s poněkud netradiční zásobou masa v mrazáku, zahrála na výbornou. A ani Robert Carlyle,jako ztrápený holič, kterému se neustále lepí smůla na paty, za ní příliš nezaostával. Jen škoda, že ačkoliv je snímek skrz naskrz prošpikován černým humorem, těch skutečně vtipných situací je tam jen poskrovnu, za to absurdity a morbidnosti jsem si užila měrou vrchovatou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Postavy tady mě zaujaly hlavně tím, že se jednalo o celkem povedené karikatury. No a také tím, že je hráli herci, kteří jsou celkem známí. Emma Thompson mě tu hodně překvapila a musím uznat, že bych měl co dělat, abych ji poznal, kdybych nevěděl, že je to ona. Celkově má ale z filmu takové spíše rozporuplné pocity. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh sériového vraha. Kdo je ten vrah, to se tedy neví. Emma Thompson si střihla fantasticky Barneyho matku, to je asi to nejlepší ve filmu. Je prostě božská. Jinak to asi moc nevybočuje z průměru, když se to člověku trefí do nálady, tak se pobaví, jindy, jako třeba dnes mně, to jen tak prošumělo kolem. Ale Emma stála za to...70% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Mate li radi morbidni humor a bavi vas Robert Carlyle z Trainspottingu, plus misty vyrazna vizualni stylizace a to vcetne skotskeho akcentu, docela legrace... .) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Robert Carlyle poprvé na režisérské stoličce celovečerního filmu. Co z toho vzniklo? Divný skotský příběh odvyprávěný jejich zvláštním jazykem (doslova i v přeneseném významu). Zůstalo to někdy na půl cesty. Černý humor nebyl vyladěný, postavičkám něco chybělo, zápletka nevytěžila potenciál...inu Skotsko no :) . 59%. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku dost velká slabota. Za vše mluví fakt, že nejzábavnější složkou filmu pro mě byl skotský akcent ... ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Obrovské nadšení. Je to film pro milovníky britského černého humoru, skotské angličtiny, Roberta Carlyla a Emmy Thompson. Přirovnala bych ho k dánským komediím typu Řezníci, Adamovo jablko, O kuřatech a lidech. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ve stylu Jedna ruka netleská, se spoustou mrtvol rozsekaných na roztodivné kousky a spoustou skotského nářečí. Režijně nijak špatné, ačkoliv to místy připomíná spíš divadelní hru. Obsazení hodně fajn a stejně tak humor – když funguje, což je tedy spíš v první polovině. Blíž konci už začíná být scénář zbytečně vyhrocený a finále je příliš absurdní i na úmyslně absurdní charaktery. Celkově vzato ale příjemná podívaná, s jako vždy výborným Carlylem a netradiční Emmou Thompson. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

What?? Strašně mě zajímalo, jak bude Robert Carlyle vypadat v jiné roli než v roli Rampelníka. A jako dobrý no, už nikdy. Zlatý Rampelník! Tohle je taková blbost. Jakože ano, smáli jsme se, ale smáli jsme se té absurdnosti, protože to fakt nešlo. To je tak idiotské a nereálné :D no i když... :D No je to blbost, ale pokud vám tyhle filmy vyhovují, tak je to trefa do černého ;) a budete spokojení. Jedna hvězda za Roberta a druhá za smích. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší je nanešťastie škótsky (či aký) akcent. Šejt! Ic fokin šejt! Hiz did. Did? Wot did he? Hiz did. Ou, ju mín hiz ded....:D ()

axcris 

všechny recenze uživatele

Šikovná komédia ktorá sa na nič nehrá a ide si svoje tempo. Morbídnosť, vražda, napätie, humor. The Legend of Barney Thomson Vás bude unášať magickou britskou atmosférou a úžasným Robertom Carlyleom (od jeho mustážu, najväčšieho búrliváka v Škótsku). Veľa muziky za málo peňazí. Tento nenafúkaný nízkorozpočtovák sa veru oplatí vidieť. Už len kvôli tomu, kebyže by ste sa chceli raz stať masovým vrahom. Mám dať na rodinné gény alebo klzkú podlahu? Obe má svoje čierne čaro. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Filmy, v ktorých hrá Robert Carlyle sú vždy skvelé, práve pre herecké výkony tohto herca. V komédii B.T. dokázal, že poloha komického herca mu sedí rovnako dobre, ako úloha v dráme alebo v sci-fi. Scenár tohto filmu je poriadne pritiahnutý za vlasy, no spracovaním a režisérskym vedením postáv si zaslúži takmer absolutórium. Napriek tomu, že pri prvom vzhliadnutí filmu odhalíte zápletku, pri druhom sledovaní sa budete venovať hercom a ich mimike a budete si vychutnávať jednotlivé scény aj s dialógmi. Film pre dospelých. ()

failik 

všechny recenze uživatele

Modrá barva tomu vůbec nesluší, klidně bych to viděl v červených číslech. Carlyle je skvělý herec, posadil se i za kamera a mě to náramně sedlo. Černý humor, spoustu mrtvol a skotský přízvuk. Carlyle je jako herec úžasný, Winstone je správně svůj a Emma je tu k nepoznání. Vic takových filmů, od kterých moc nečekám a vzápětí mě příjemně překvapí. Fuck off! ()

Reklama

Reklama