Reklama

Reklama

Divoká Havaj

(TV film)
  • Česko Havajské ostrovy - nespoutaná divočina (více)
USA, 2014, 2x44 min

Obsahy(1)

Od horkého roztaveného jádra až po obrovské vlny tříštící se o pobřeží je Havaj nezkrotný a velmi divoký kus ráje, který se sám neustále proměňuje. Nat Geo Wild vás vezme na nespoutanou cestu po Havaji, která se alchymií ohně, ledu a vody transformuje z vulkanické pustiny v ráj na Zemi. Před sedmi miliony lety se zrodila Havaj z vulkanické pustiny, která začala vystupovat z moře, a jak se toto souostroví přeměňuje v ráj, je příběh, který se vzpírá všem zvláštnostem a popírá naše očekávání.

1. Ohnivá země Před sedmi miliony lety se Havaj zvedla z moře jako vulkanická pustina. Jak se tyto ostrovy proměnily v bujný ráj?

2. Tajemství z hlubin Prozkoumejte s námi ohnivé srdce Havaje. V této zemi popírající veškerá očekávání chrlí sopečné erupce řeky rozžhavené lávy, pavouci se zde smějí, ryby umí šplhat a želvy skrývají tajemství. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, působivé záběry. Podmořský oheň, světélkující plankton. Pohled na albatrosí mláďata, učící se létat, je boží. Ovšem jen do chvíle, než si troufnou nad moře - pak to někdy končí drasticky. Pár podvodních záběrů pořídil i tuleň, a dokument se nebojí ukázat způsob, jakým byl k plnění funkce kameramana "přemluven". Doprovodný komentář je vlídně vtipný, a přitom příléhavý. Nenapadá mě nic, co by se mělo udělat lépe, tak dávám plný počet. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Opět fajn dokument s krásnými záběry. A části kde láva vytéká do oceánu jsou velmi zajímavé a pěkně natočené. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument o ráji na zemi. První díl, ve kterém se filmaři drželi povětšinou na souši a na pobřeží, byl ale o něco lepší. A navíc jsou tu i lidé a rozhovory s nimi, a to vždycky potěší. 90%. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama