Reklama

Reklama

Divoká Havaj

(TV film)
  • Česko Havajské ostrovy - nespoutaná divočina (více)
USA, 2014, 2x44 min

Obsahy(1)

Od horkého roztaveného jádra až po obrovské vlny tříštící se o pobřeží je Havaj nezkrotný a velmi divoký kus ráje, který se sám neustále proměňuje. Nat Geo Wild vás vezme na nespoutanou cestu po Havaji, která se alchymií ohně, ledu a vody transformuje z vulkanické pustiny v ráj na Zemi. Před sedmi miliony lety se zrodila Havaj z vulkanické pustiny, která začala vystupovat z moře, a jak se toto souostroví přeměňuje v ráj, je příběh, který se vzpírá všem zvláštnostem a popírá naše očekávání.

1. Ohnivá země Před sedmi miliony lety se Havaj zvedla z moře jako vulkanická pustina. Jak se tyto ostrovy proměnily v bujný ráj?

2. Tajemství z hlubin Prozkoumejte s námi ohnivé srdce Havaje. V této zemi popírající veškerá očekávání chrlí sopečné erupce řeky rozžhavené lávy, pavouci se zde smějí, ryby umí šplhat a želvy skrývají tajemství. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument o ráji na zemi. První díl, ve kterém se filmaři drželi povětšinou na souši a na pobřeží, byl ale o něco lepší. A navíc jsou tu i lidé a rozhovory s nimi, a to vždycky potěší. 90%. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, působivé záběry. Podmořský oheň, světélkující plankton. Pohled na albatrosí mláďata, učící se létat, je boží. Ovšem jen do chvíle, než si troufnou nad moře - pak to někdy končí drasticky. Pár podvodních záběrů pořídil i tuleň, a dokument se nebojí ukázat způsob, jakým byl k plnění funkce kameramana "přemluven". Doprovodný komentář je vlídně vtipný, a přitom příléhavý. Nenapadá mě nic, co by se mělo udělat lépe, tak dávám plný počet. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Opět fajn dokument s krásnými záběry. A části kde láva vytéká do oceánu jsou velmi zajímavé a pěkně natočené. ()

Reklama

Reklama