Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (9)

Non Est Asylum (2014) (E01) 

I když se filmový Constantin rozcházel s komixem, pořád tam bylo hodně dobrých a zapamatovatelných momentů. A rozhodně jsem Keanovi věřil Johna víc, než seriálovému Mattovi. Ten sice odpovídá komixové předloze, ale ukřivděného a sobeckého parchanta, který sype fakt suchý hlášky, to zahrát neumí. Ale co, postavu Constantina filmaři trestuhodně opomíjejí, takže nezbývá než vzít za vděk touto soft verzí. Pokud se nic zásadního nestane, není moc pravděpodobné, že by vzniklo víc řad. ()

A Feast of Friends (2014) (E04) 

Myslel jsem si, že bude seriálový Constantine podobně softíčkový, jako Buffy, nebo Lucifer, ale dnešní epizoda na mě udělala dojem. Constantin je tady vcelku parchant, má to atmosféru, potvory mají solidní úroveň...jo, zatím mi chybí jen nějaká intrikánská linka. Je to všechno hodně přímočarý, nezamotaný. Ale to ještě může klidně přijít, takže bezva. ()

Danse Vaudou (2014) (E05) 

Přestože byl příběh o oživování mrtvých a jejich následná likvidace sotva průměrný, tak se konečně objevují kontury toho toho, co za příchodem temnoty stojí. Komixovou přelohu neznám, takže jsem měl tendence srovnávat seriál s filmem. Dnešní epizodou jsem se od toho oprostil a hodlám si to užít, protože tento Constantine je takový novodobý Van Helsing. Je trochu břídil a jeho duše je pěkně v pr..., ale přestože je to chlápek na zabití, není těžké mu fandit. Jen je trochu škoda, že všechna ta mystika působí tak nějak pouťově, že se málo vychází ze skutečné mytologie.Tak snad to příjde společně s pořádným záporákem, protože ten tady zatím chybí. ()

Rage of Caliban (2014) (E06) 

ANDĚL MANNY: Je ta tu vzrůstající temnota, Johne. Ty budeš ten, kdo se jí postaví. JOHN: A čím jsem já tak výjimečnej? ANDĚL MANNY: Naprosto ničím, Johne. Svatý Petr, Ignác z Antiochie, Johanka z Arku, ti byli výjímeční. Víš, ty jsi spíš...nouzové řešení. ... ... ... Epizoda scénáristicky průměrná, byť velmi dobře udělaná. Klučík (Max Charles ) se snažil vypadat jako superhajzlík a evidentně se mu to vyplatilo, protože mu to dopomohlo k pěkné roli megahajzlíka v The Strain (Agresivní virus). O posedlých dětech se toho od té doby natočilo hodně a byť je Johnův přístup sympatický (ten duch dělá bordel, ostatně tak jako všichni fakani), tak to bylo uspěchané...trochu jako epizoda Z Buffy otloukačky vampejrů. A samozřejmě se o temnotě která se blíží, zase jen mele. Vlk taky sliboval... . ()

Blessed Are the Damned (2014) (E07) 

Zprvu mi tato epizoda evokovala případ z Akt X. Jeden z těch nudnějších, protože v otázce zázračného uzdravování mám poměrně jasno; ak konstantinoval John, balíci z vidlákova uvěří všemu. Jenže naštěstí se nejednalo o odhalování podvodu a byť bych zápletku nenazval twistem, tak to pěkně zapadlo do scénáristického "utahování smyčky". Na koho se líčí past, kdo je návnada a jak to dopadne, se snad dozvíme...že na tuto řadu nenavazuje další, může znamenat cokoliv. Zatím mě Constantine vcelku baví, ale je fakt, že zajímavější jsou epizody, kde je i Zed. ()

The Saint of Last Resorts (2014) (E08) 

Konečně nějaké ty odkazy na Bibli, resp. ne tak úplně oficiální pověsti. Temnota má poměrně široký repertoár potvor a zlých sil, takže tentokrát se musí John vypořádat s něčím, co unáší děti. Jako bonus poznáme dalšího šlověka z doby, kdy "to" john podělal. A se svou minulostí se bude muset vypořádat i Zed... . Hezky se nám to rozjíždí, mám rád, když hrdinové dostávají nakládačku...tříbí jim to priority a utužuje charakter. ()

The Saint of Last Resorts: Part 2 (2015) (E09) 

Pokračování předchozí epizody, ve které Johny chytl menšího parazita. Řemeslně je to na solidní úrovni, stejně jako triky. Ale něco tomu chybělo. Ze stáje DC se mi líbí jen pár postav a Constantine je jednou z nich. Škoda, že Ryan nemá podobné charisma, jako Keanu Reeves. Ryanovi to polohajzlovství moc nevěřím. ()

Angels and Ministers of Grace (2015) (E12) 

O něco zajímavější epizoda než ta předchozí, ve které se objevil i jiný druh humoru, než jen Johnovo cynické pošťuchování. Osobně bych dal přednost temnějšímu zpracování. Navíc je to předposlední epizoda a děj se nikam neposunul...takže je jasné, že se rozuzlení nedočkáme. ()

Waiting for the Man (2015) (E13) 

Filmy o satanistech mě nebaví, takže polovina této epizody byla pro mě o ničem. Ta druhá polovina, která se týkala vztahů mezi postavami a vývojem a la temnota přichází, už byla malinko lepší. Nicméně přestože jsme se dozvěděli, kdo Johna zradil, konečné rozuzlení je minimálně pro tento seriál out. Je to škoda, ale chápu, že seriálu podrazil nohy velmi pozvolný rozjezd. Možná Constantine zapadl v konkurenci žánrově podobných seriálů, jako byl The Strain, Penny Dreadful, nebo Ash vs Evil Dead. Těžko říct. Celkově bych hodnotil 3 půl hvězdami. ()

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama