Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ráčil jsem si počíst komentáře několika desítek kolegů diváků a jedna věc se tam nečekaně opakuje - vyzdvižení údajného charisma představitele hlavní role. Tedy - já sice nemám ňadra dmoucí ani pravidelný péemes, též očichávání mužských rektů nepatří mezi má hobby, takže se necítím úplně povolaný hodnotit, ovšem i tak mi nezbývá než napsat, že pan Rajen působí jako labilní metrouš na dojezdu, vyslizlo i křivohubec a normální by bylo jej zašlápnout, aby se tolik netrápil. Naštěstí to později vyrovnává Angélica Ceckaya, jejíž těleso se nachází na opačném konci sledovatelnosti. Seriál samotný je postaven na chaotickém počátku a postupném objasňování ,,reálií". Poměrně uzavřené epizody o bubání na libovolného bubáka za pomoci těžítka z pyramidy nebo dětského rozpočítávadla pojí jedna mapa, kterou slečna užila kvůli nedostatku hygienických potřeb netradičním způsobem (asi, občas klimbnu, holt nemládneme nikdo), jeden negr, co má ségru na tyči a stále nadšenější a nadšenější zmírání lumbersexuála. Když se to celé pokrátí, tak průměrem je naprostý průměr. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Příběhově to není úplné zlo a místy se drží i komixové předlohy. Výhrad bych k tomu ale měl několik. Především hlavní herec trochu přehrával, jeho ležérní outfit je mimo mísu a postava, která je původně slizký hajzlík a chronický kuřák a kterou bych si představoval v horor/fantasy seriálu by měla vypadat trochu jinak. Ale efekty nebyly na televizní produkci až tak mizerné a některé díly se mi i docela dost líbily. Dávám za tři plus jednu, že tu první sérii nezabili jako u Arrowa. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Oproti stejnojmennému filmu je John konečně blonďatý, ale za to si dal předsevzetí tolik nekouřit – neboť to škodí zdraví. Televize má svá vlastní pravidla, zvláště pokud se jedná o celostátní vysílání. A na to doplatí Constantine se svou poznávací značkou. Ale co, mě to nevadí, spíš mě více mrzí, že z projektu odešla Lucy Griffiths, kterou mám ráda od dob seriálového Robina Hooda. Jasnovidka Zed je ale docela slušnou záhadou a s Johnem mají skvělou chemii. Teď už jen nezbývá doufat, že epizodní příběhy budou více temnější a temnější a zrodí se z nich nějaký pořádný story arc. Celkově se mi seriál dosti zamlouvá, jelikož mi připomíná zlaté začátky Supernaturalu, kdy se skutečně řešili démonické příběhy... a není to náhoda, protože právě SN měl v příběhu Constantina přímou inspiraci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podle pilotu seriálová zívačka, která víc než Constantina (ať už toho s Reevesem, nebo toho od Moora), připomíná starou Buffy. Průměrná duchařina amerického teen stylu, na rozdíl od komiksu vyměklá díky televizním ratingovým restrikcím, a na které není punková režie Neila Marshalla vidět ani v nejmenším. 5/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pilot to rozjel zajímavě (přestože z toho malinko smrdí ona současná seriálová korektnost, Constantine hulí i chlastá tak jako střídměji, asi šel hoch konečně do sebe :-), Lucy Griffiths se docela podobá na svojí filmovou obdobu Rachel Weisz (což je jedno velké plus), naopak Matt Ryan je v porovnání s Reevesem poloviční. Ale démoni jsou fajní a dobrých hororových seriálů není nikdy dost. Sem s dalšími díly. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)
  • Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle. (Shadowspark)
  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama