Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

jh666 

všechny recenze uživatele

Constantine se podle mě povedl. Na jednotlivé díly jsem se těšil (je fakt, že pár horších se našlo, ale většina byla hodně dobrá). Rozhodně potěšila atmosféra, která byla opravdu temná. Navíc skvělé obsazení, alespoň co se mužské části osazenstva týče. Matt Ryan je jako John Constantine takřka dokonalý, ale neměéně skvělý je jeho "sidekick" Chas a anděl Manny. I některé vedlejší role jsou zapamatováníhodné. Vedle Papa Midnite předěvším Jim "Specter" Corrigan. Bohužel mi požitek z příběhu občas kazila Zed, nebo spíše Angélica Celaya, která i prostě nesedla. Lucy Griffiths mi byla o dost sympatičtější. První sérii hodnotím jako celek 80 % a pevně doufám v prodloužení. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

V tom našem svraštělém řiťáku Evropy vyšlo doposud jen šest alb Johna Constantine, což je jakožto výřez ze zasraného bžiliónu sešitů (přesně, tuším, 300), kterým se pyšní Amíci, kurva málo. Přesto je oněch šest knih makabrózní pýchou mé sbírky. Všechny leží pečlivě seřazené ve zmuchlané Tesco igelitce pod dvanácti vrstvami špinavého oblečení v mém pokoji. Aspoň na ně nesedá prach. Tak či onak, Constantinovy eskapády z pera mistra Azzarella považuji za jednu z největších genialit na poli komiksového média jako takového. O to větší je pro mě záhadou skutečnost, že mě tahle zlobotomizovaná rutinérská adaptace nikterak nenasrala, naopak jsem si ji pekelně užíval. Teď, s několikaměsíčním odstupem jsem tu blbou záhadu rozlouskl jedním plesknutím penisu. Může za to ta moje kokotská ješitnost - přeci vědomí, že se nad tím božským komiksovým Hellblazerem budu orgasmicky škrábat v nose jen já s nějakou zanedbatelnou skupinkou asociálů z Brna či Ostravy, je neskutečná úleva. Neboť jako každý ze zkušenosti vím, že požitek z geniálního díla rapidně upadá, když se stane globálním, viz Game of Thrones. Adaptace je každopádně přímočará, nepřílíš inteligentní, příjemně krvavá, vizuálně podmanivá zábava, která nebude žít navždy, ale nevidím důvod, proč se do ní srát, když mi s ní ty hodinky utíkaly příjemně. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, Neil Marshall je prostě šikulka a hlavně díky němu je pilot svižný, vcelku zábavný a comicsový hrdina zde dokonce utrousí i nějakou tu povedenou hlášku. Již z pilotu je ovšem cítit silná televizní lacinost a hlavně fakt, že NBC si chce zde spíš vytvořit druhé duchařské Grimm, než poctivou temnou podívanou pro comicsové fandy. Obzvláště když televizní Constantine Matta Ryana má toho s tím comicsovým společného tolik, jako já se Sylvestrem Stallonem. Na děle jak sezónu to nevidím. 60% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Oproti stejnojmennému filmu je John konečně blonďatý, ale za to si dal předsevzetí tolik nekouřit – neboť to škodí zdraví. Televize má svá vlastní pravidla, zvláště pokud se jedná o celostátní vysílání. A na to doplatí Constantine se svou poznávací značkou. Ale co, mě to nevadí, spíš mě více mrzí, že z projektu odešla Lucy Griffiths, kterou mám ráda od dob seriálového Robina Hooda. Jasnovidka Zed je ale docela slušnou záhadou a s Johnem mají skvělou chemii. Teď už jen nezbývá doufat, že epizodní příběhy budou více temnější a temnější a zrodí se z nich nějaký pořádný story arc. Celkově se mi seriál dosti zamlouvá, jelikož mi připomíná zlaté začátky Supernaturalu, kdy se skutečně řešili démonické příběhy... a není to náhoda, protože právě SN měl v příběhu Constantina přímou inspiraci. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Constantine je skrz naskrz prolezlý rozpory. Několikrát se blejskne vynikající atmosférou a povedeným zpracováním okultních nápadů, jenže na každý takový moment spadá nespočet křečovitých infodumpů, které jakoukoli atmosféru spolehlivě pošlou do kopru. Podobně tomu je se samotnými postavami. Každá z nich má něco do sebe, a dostane prostor zazářit, jenže stejně tak mnohem častěji otravuje buď přehráváním nebo ne úplně fungující chemií a celkovým charismatem. Platí to především o Constantinových pomocnících, jenže ani samotný Matt Ryan se nezdá být tou nejšťastnější volbou. Totožnými rozpory trpí snad všechny stránky seriálu, počínaje ústřední dějovou linií nebo epizodními příběhy, kvalitou vizuálních efektů konče. Ve výsledku tak celý seriál působí dojmem nedopečeného rychlokvašku, kterým se tvůrci snažím honem přiživit na současné vlně televizních adaptací komiksů. A zrovna tento by si jako jeden z mála zajímavých zasloužil mnohem rozvážnější a především kvalitnější zpracování. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Telefonní číslo uvedené na Constantinově vizitce (404) 248-7182 je funkční. Po vytočení se spojí s odchozí hlasovou zprávou od Constantina (Matt Ryan). 404 je také předvolba Atlanty, kde se seriál natáčel a odehrával. (LUKICKK)
  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama