Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Recenze (189)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Uspěchaný, neosobní a vůbec tragicky napsaný úvod tedy zrovna moc neláká k dalšímu sledování, ale uvidíme. Matt Ryan není úplně marný, hlavní postavy se ale neuvěřitelně nešťastným způsobem setkávají ve chvílích, kdy se to zrovna scénáristům hodí a na kterých místech jim to z ničeho nic vyhovuje, a nad tím zejména kroutím hlavou ještě teď. Každý střih jakoby skákal po týdnech, ne po hodinách či dokonce minutách (vteřinách!). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na úvod trochu moc chaotické, což nezachrání ani slušná atmosféra. Naštěstí představitel Johna Constantina je celkem cool, ovšem s hlavní ženskou postavou je to kapku horší, což už je bohužel u seriálů od DC takřka pravidlem. Po dylině Barbaře z Gothamu tu máme otravnou hysterku Liv. Ta ale naštěstí v dalších dílech nebude a nezbývá než doufat, že její náhradnice bude méně otravná. Pilot - 60% Jak moc mě první díl v podstatě zklamal, o to víc jsem nadšená z následujících epizod. Rozjelo se to nakonec parádně, snad to vydrží... Ač ne všechny epizody byly vrcholně zábavné, z Constantina se vyklubala velmi příjemná záležitost, kterou táhl především charismatický Matt Ryan, jemuž titulní role perfektně sedla. Škoda, že další série se nejspíš nedočkáme, Constantine se mi dostal postupem času hodně pod kůži. 1. série - 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilot trochu složitý (a vzhledem k dalšímu vývoji seriálu nekonzistentní), ale zbytek sezony rozhodně zaímavý počin. S Johnem jsem četl několik komiksů, viděl film a jeho postava má pro mě kouzlo, které tvůrci správně využívají. Matt Ryan má potřebné charisma, už i barvu vlasů:), fantastický přízvuk a autoři mu občas napíší skvělou hlášku (mohly by být ještě odvážnější a černého humoru se nebát). Ve srovnání s filmem bude pravděpodobně hodně lidí zklamáno slabšímu vizuálnímu pojetí (filtry, design, hlavní dějová linie). Zatím se jedná o dobrý epizodický seriál, kterému schází lepší hlavní dějová linie a ucelenost, díly totiž působí jako by k sobě ani nepatřily... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// That's some nasty piece of work, if you ask me. S tímhle peklem by v televizi mohla být ještě celkem zábava. ()

choze

všechny recenze uživatele

Moc se mi do toho nechtělo, Constantine není zrovna můj kůň (byť mám v knihovně tři jeho komiksy a všechny jsou vynikající), ale pilot příjemně překvapil, měl nečekaný švih a titulní představitel byl se svým akcentem fajn. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech mám pocit, že tuhle nudnou, necharismatickou břečku by měl někdo co nejdřív nechat posvětit. Aby lidem náhodou nezačaly vytékat mozky z uší. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to úplně nezatracuju, ale nesedne mi ani hlavní představitel ani zbytečně trikama narvaná výprava. Scénář Johna zbytečně polidšťuje a kde je oblak cigaretového dýmu? Je vidět, že pilot pospíchá a chce toho stihnout co nejvíc, ale doslova to ničí tempo a vychutnávání hlášek je v tahu když se můžete přetrhnout abyste odhrkali svůj text. Dám tomu šanci, ale komiksovému protějšku a bohužel ani tomu filmovému to zatím nesahá ani po kotníky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pilot mě absolutně dostal. Seriál na to šel od lesa a casting se povedl na výbornou. Matt Ryan, ačkoliv bez charakteristické cigarety vždy přišel s fajn hláškou a zaujmul již od první minuty. Bohužel si však vyplýtvali to nejlepší na první díl a od té doby kvalita a zábavnost klesala a spolu s tím i hodnocení. Nelituji, že jsem dal těm 13. dílům šanci, ovšem nevím, jestli chci koukat i na sérii druhou, která teda nakonec asi fakt bude...70% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu jsem se s tímhle seriálem, jehož zpracování jsem, jakožto velký fanoušek originálního komiksu vyhlížel s nemalým očekávání, musel rozloučit. Samotný John Constantine je v podání Matta Ryana sice charismatický a patřičně černo-suše vtipný, prakticky všechno ostatní, počínaje průměrným psaním a konče na dnešní poměry chudou produkcí, mi ale přišlo nedotažené. Neživotné postavy, laciné triky a uspávající příběhy jednotlivých epizod... Není divu, že tenhle projekt NBC předčasně típla a neplánuje natáčení druhé řady. 50% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ráčil jsem si počíst komentáře několika desítek kolegů diváků a jedna věc se tam nečekaně opakuje - vyzdvižení údajného charisma představitele hlavní role. Tedy - já sice nemám ňadra dmoucí ani pravidelný péemes, též očichávání mužských rektů nepatří mezi má hobby, takže se necítím úplně povolaný hodnotit, ovšem i tak mi nezbývá než napsat, že pan Rajen působí jako labilní metrouš na dojezdu, vyslizlo i křivohubec a normální by bylo jej zašlápnout, aby se tolik netrápil. Naštěstí to později vyrovnává Angélica Ceckaya, jejíž těleso se nachází na opačném konci sledovatelnosti. Seriál samotný je postaven na chaotickém počátku a postupném objasňování ,,reálií". Poměrně uzavřené epizody o bubání na libovolného bubáka za pomoci těžítka z pyramidy nebo dětského rozpočítávadla pojí jedna mapa, kterou slečna užila kvůli nedostatku hygienických potřeb netradičním způsobem (asi, občas klimbnu, holt nemládneme nikdo), jeden negr, co má ségru na tyči a stále nadšenější a nadšenější zmírání lumbersexuála. Když se to celé pokrátí, tak průměrem je naprostý průměr. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, Neil Marshall je prostě šikulka a hlavně díky němu je pilot svižný, vcelku zábavný a comicsový hrdina zde dokonce utrousí i nějakou tu povedenou hlášku. Již z pilotu je ovšem cítit silná televizní lacinost a hlavně fakt, že NBC si chce zde spíš vytvořit druhé duchařské Grimm, než poctivou temnou podívanou pro comicsové fandy. Obzvláště když televizní Constantine Matta Ryana má toho s tím comicsovým společného tolik, jako já se Sylvestrem Stallonem. Na děle jak sezónu to nevidím. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tento způsob inkarnace hellblazera zdá se být... Poněkud.... Zvláštním, po velmi povedené pilotu přišlo nepříjemné vystřízlivění a vůbec nejde o to, že titulní mág/exorcista nekouří jednu za druhou (herci bych to fakt nepřál), ale problém je ve scénáři, kdy se kašle na nějakou velkou linku, která by se k mysterioznímu seriálu tak hodila a místo toho jsou tu epizodické příběhy s nepříliš zajímavejma podržtaškovejma postavama a první díly tak Constatine působí jako zjevelní vzešlé z konce devadesátek, kdy by by jistě skvělý, takhle ale není moc rozdílů mezi ním a povedenými díly z Vhedonovo upírobijecké Buffy, což rozhodně není pozitivní. Posledních pár dílů pak sice začne být docela dobrých a alesoň nahlodají potenciál, co se v téhle postavě skrývá, ale je to moc pozdě. A jak se ukazuje, je to moc pozdě i pro ty, kdož rozhodují o pokračování. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Konečně je Constantine blonďák - ovšem Keanu je jiná liga! Pilot slušný, uvidíme jak se mu posílaní démonů zpět do pekla bude dařit. Seriál naprosto postrádá atmosféru a šmrnc filmového zpracování. Každopádně budu sledovat dál. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála současných seriálů, který prozatím nemá kvalitu sestupnou, ale vzestupnou (resp. nejslabší díl byl zatím pilot). Doufám že to vydrží a hvězdičkové hodnocení budu moci nechat. První řada: 90% ... ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Největším plusem je určitě hlavní představitel, on sám dokáže utáhnout třetinu seriálu, ale co ten zbytek? Z pilotu je vidět, že tvůrci mají velké plány i nějaké ty peníze, otázka však je, jestli není lepší sáhnout na konkurenční Lovce duchů, uvidíme co přinesou další díly. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podle pilotu seriálová zívačka, která víc než Constantina (ať už toho s Reevesem, nebo toho od Moora), připomíná starou Buffy. Průměrná duchařina amerického teen stylu, na rozdíl od komiksu vyměklá díky televizním ratingovým restrikcím, a na které není punková režie Neila Marshalla vidět ani v nejmenším. 5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to sice trochu jiné, než jsem čekal, ale není to špatné. Film se mi ale líbil víc, přišel mi takový temnější. Plus Keanu Reeves taky udělá svoje. Seriálová podoba ale taky není k zahození. John Constantine je vymítač démonů. Po jednom neúspěšném rituálu se snaží zachránit dceru bývalého přítele. I když mu pomáhá anděl Manny, démoni mu hází klacky pod nohy. John je notorický kuřák. Časem se k němu přidává sympatická parťačka jménem Zed. :) A taky s ním drží jeho kámoš Chase, který je téměř nesmrtelný. V každém díle má proti sobě nového démona. Celou dobu se setkává s temnotou, která začíná vzrůstat. Jeho hlavní protivníci jsou Papa Midnite a démon zvaný Brujeria. V jednom díle ho dokonce posedne démon. Jeho vymítání je vážně síla. Končí to docela otevřeně zradou blízkého přítele. Seriál byl bohužel ukončen... "Věříš na osud?" ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Seriál Constantine zemřel dříve, než jeho stejnojmenný hrdina mohl dojít k rozhřešení. Přestože jsem jej sledoval a některé díly byly docela zábavné, jednalo se spíše o průměrnou zábavu s nehezkými triky a sympaticky britským Mattem Ryanem (který bohužel občas až moc přehrával). Jenže co naplat - většina dílů byla vlastně na chlup stejná (až na okolnosti zápletky), a kdyby se jednalo o bývalého policajta, tak by to docela sedělo na Lorenza Lamase a seriál Renegade... ()

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama