Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Viděno v kině. Po 7 letech se nám vrací smrtelně nebezpečné hry. Žít nebo zemřít, vyber si. Celá tahle sága je mou naprostou srdcovkou. Saw 1-6 – každý díl má svoje. Pouze finální, sedmý film nesoucí název Saw 3D mi přišel nejslabší, ale furt to tu nadprůměrnou kvalitu mělo, tudíž slabší 4*. Od tohoto pokračování, pokřtěném názvem Jigsaw jsem očekával minimum. Především za to mohl trailer, který působil, že to bude ještě slabší než Saw 3D. Bál jsem se pastí, myslel jsem, že to bude takové zbytečně naoko brutální bez pořádné zápletky. No, mýlil jsem se. Samotný snímek je naprosto jiný než má slabá očekávání. Jsem opravdu spokojen. Film má zajímavou a novou hereckou sestavu. Nechyběl ani Tobin Bell, který si tu krátce zahrál a propůjčil kazetám ve hrách opět svůj hlas. Rozhodně zde nebudu kritizovat skutečnost, že se tu neobjevili herci, které ztvárnili postavy detektiva Hoffmana nebo Dr.Gordona. V dalších dílech už možná budou, minimálně zmínky – v to věřím. Takže, hereckou sestavu jsem pochválil. Dále, zajímavě natočené pasti – mohli být ještě o něco lepší, ale vydařili se. Dokonce i v jedné scéně bylo pořádné napětí. Myslím v té, kdy je řetězy stahovali ke stropu. Brutalita se tentokrát držela trochu při zdi. Trošku mě to zklamalo, ale ne moc! Od Saw vždy očekávám pořádnou brutalitu, abych přivíral oči. No, snad se to napraví příště. Jinak má film spád a i po detektivní linii to není špatné, i když je to v tomto případě scénářem postavené dost průměrně, ale pro potřeby snímku to funguje bez nějakých děr. Na co jsem se nejvíc těšil, bylo finální rozuzlení. A ono to kurva dopadlo fantasticky. Má to 2 šokující pointa. Ta první mi přišla naprosto neuvěřitelná, ale fantastická. Málem jsem spadl ze sedačky, tak mi bušilo srdce, ale nebudu spoilerovat !!! Ta druhá už byla méně šokující (rovněž skvělá), která tu první dostatečně vysvětlila, takže logika stranou naštěstí najde. Trochu si člověk ke konci musel namáhat mozeček, ale po odchodu z kina jsem si vše dával dohromady a rozumného výsledku jsem se dopracoval na 100%. Hudba od Ch.Clousera je perfektní. Máme tu známé soundtracky z předchozích filmů, i pár nových a finální hudba ke konečnému rozuzlení ve mně vyvolala ohromnou nostalgii. Dyt já na této sérii vyrůstal, posílal jsem tátu do videopůjčovny, aby mu vydali, tuším tehdy DVD Saw 2 a 3. ;) Jsem rád, že si režiséři pohráli i se střihem scén. V jedné chvíli tu máme průběh děsivé hry, poté se to přepne do jiných scén a pak se to opět vrátí. Tím si hezky pohráli s napětím. No, nedá se to moc kritizovat, plný počet zatím nedám, ale je možné, že to časem po více shlédnutí změním. Ale jak říkám, ta brutalita mohla být větší, ale to není samozřejmě nejpodstatnější. Těším se na další díly! Snad budou vznikat co nejčastěji. PS: Tobin Bell je i po letech v 75 naprosto skvělý, prostě, on byl, je a vždy bude JIGSAW !!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sejdeme se na farmě, pozabíjíme se, bude nám fajn. Zbavíme se dluhových pastí, spadneme do Jigsawových pastí. A prosím tě, hlavně nezapomeň vzít ty kýble. Víš, že Jaruška strašně ráda uklízí s kýblem na hlavě. Sehnal jsem karbaníka, flašinetáře, svačinářku, brusiče nožů a svíčkovou bábu. Myslíš, že když je zabijeme, tak nebudou nikomu chybět? Pokud se filmem prosmějete, máte vyhráno. Tím chci sdělit, že film je jedna (nechtěná) komedie/parodie, absolutně se nedá brát vážně a zakrývat si oči před fuj scénami může pouze retardovaný pár středního věku, který omylem zavítal na tento film, sousedka je ale poslala na prequel Lásky nebeské. Nu, ona je to příjemná tortura, nicméně nemá hlavinku ni patinku. Každé zabití působí úsměvně, herci adekvátní, vůbec ale na jejich osudech nemůže nikomu záležet, jen maso na porážku. Závěr v lecčems čitelný, bylo jasné, že přijde zlomový zvrat, přebujele překombinovaný, kejkle s místem i časem konání udělají díru do palice. Od začátku se nasadilo vysoké tempo, pasti jsou vynalézavé, timeouty nejsou povoleny. Spierigové film režírovat nezvládají, často selhávají i v základních složkách filmu (napětí, načasování, moment překvapení), logika veškerá žádná. Dost se na film čekalo, scénář nemá potřebnou kvalitu, v podstatě stojí za exkrement. Závěrečný zvrat má velké Z. Pobavil jsem se nad rozpačitostí filmu, nad neúmyslným tragikomickým vyzněním. Tohle je Game Over, už nechte Jigsawa odpočívat v pokoji. Co dal, to dal, dál už nemá co nabídnout. Pro mě svižná krvavá komedie, horor se nedostavil. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od dvojky som preskočil hneď k Jigsawovi, takže moje hodnotenie nebude príliš objektívne. A to som prvé dva diely videl ešte v minulom desaťročí. Takže máme tu opäť fajn pasce, pekné baby, striekanice krvi, pekne naaranžované zohavené telá a samozrejme veľký twist na konci. Pre fanúšikov série možno významný, pre mňa taký normálny zvrat, akých som už videl v podobných thrilleroch desiatky. Ale ide stále o fajn polnočnú jednohubku. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších návštěv kina v mém životě. Tento snímek staví svůj sotva měřitelný úspěch výhradně na svém jménu, které mu vytvořily díly předchozí. Jinak to byla opravdu přehlídka zoufalosti. Postavy byly neskutečně nezajímavé a jejich osudy mi byly zcela lhostejné. Co se týče příběhu, tak za něco stály výhradně až poslední minuty, které přinesly nějaké to překvápko. V ději mě neskutečně sraly skoky, respektive výskoky ze hry, na kterou se dalo koukat alespoň po stránce příjemných herních atrakcí. To, co se dělo mimo zdi kůlny smrdělo snad céčkovým filmem. Extrémní nálož nudy. Obrovské zklamání a první debilní díl této úžasné série. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený John Kramer je zpět na scéně. Celá ta zápletka je hrozně skvělá a rozuzlení na konci je naprosto famózní. Vraždy jako vždy zábavné, ovšem nejpovedenější je ta poslední, kterou bych nazvala "chobotnička", ta mě vážně dostala. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Miluju tuhle sérii už od prvního dílu. Když se dostalo ven, že bude i 8. díl, nemohl jsem tomu uvěřit a těšil jsem se jak malej pičus. Po 7 letech tu tedy máme konečně další skládačku, ale po skončení cítím obrovské zklamání. Čekal jsem opět vraždy, při kterých budu zase přizavírat oči, pasti nejsou vůbec tak super, jako v předešlých dílech, Gore prostě slabé, postavy mi byly u prdele. Byl jsem si téměř jist, že po 7 dlouhých letech čekání, nám naservírují brutální podívanou a ono nic. NEJSLABŠÍ DÍL ZE SÉRIE. Škoda, tohle asi pro mě zůstane jako největší zklamání pro rok 2018 !!! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bude to asi znít divně, ale všechny díly Saw, mám v oblibě, i ty slabší. Na jednu stranu, je tu Jigsaw a jeho studenti, kteří šoupnou někam viníky/hráče a ti následně čelí pastím. Na straně druhé, jako by ve všech filmech, bylo něco/někdo víc, jako by i samotný Jigsaw, byl součástí nějaké hry, jakou by byl něčí loutka aniž by si to uvědomoval. Takový tajuplný nádech zla a hrůzy, které se nikdy neukáže, ale celou dobu nad vším má kontrolu. A tenhle návrat, po dlouhých sedmi letech, byl prostě geniální, takže pětka mi byla jasná, hned z toho vylepšeného úvodní songu. A hudba byla prostě úžasná, konečně film má dobře říznutý metal, který k tomu prostě pasuje. Pasti sou super a gore, které je prý je slabé, tak neni, je to pořádná darda, rozřezaných, rozpuštěných a totálně zníčených těl a ke konci kytička. Logicky finální rozuzlení, je zase pořádné psycho a hezky mně překvapila časová linka. Z postav, mi sedl nejvíc Ryan, jinak zbytek postav, sou sadistický zrůdičky, kterým sem to přál. Takže ano pět hvězdiček a právem, skládačka se nám pomalu plní a jdeme do finále. Bráchové Spierigové, sou už prostě zárukou kvality. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak dobre padlo vidieť po dlhej dobe logo "Twisted Pictures." Nevidel som ho už strašne dlho. A rovnako skvele padlo opäť mať možnosť vidieť nový film zo série "Saw." Nechcem ísť do detailov o mojich názoroch na predošlé filmy, tak len rýchla rekapitulácia mojich názorov, na predošlých 7 filmov... Saw - výborný, Saw II - dobrý, Saw III - okey, Saw IV - zlý, Saw V - okey, Saw VI - dobrý, Saw 3D - veľmi zlý. Teraz prejdime na ich nového brata "Jigsaw". ktorý vychádza 7 rokov po poslednom filme. Hneď na úvod však poviem, ak chcete vedieť, čo sa stalo s našimi hrdinami po konci posledného filmu - smola. Ak chcete vedieť či niekto bude vôbec riešiť minulé udalosti - smola. Film je viac menej skôr úplne novým príbehom, do ktorého sa dostávame a riešime, či je Jigsaw skutočne mŕtvy, alebo nie. Najmä po tom, čo sa začnú objavovať nové telá na scéne. Zo začiatku som mal pocit, že to nebude tak zaujímavé a film sa niekde rozsype, no nakoniec som mal pocit, že film by som zaradil do okey kategórie. Sú tu celkom dobré postavy, ktoré budeme chcieť sledovať, pasce sú v pohode, no nemám pocit, že by sme už nemali spracované aj nejaké lepšie a snažia sa obnoviť sériu pre nové filmy. Osobne si ale myslím, že ak to chceli, tak tomu nemali spracovať tak maximálne komplikovaný príbeh. Popravde som sa ku koncu už strácal aj ja. Lebo som nerozumel tomu cekovému vysvetleniu a čo to vlastne malo dokázať. Nemyslím si, že by to bolo až absolútne nepochopiteľné, no zase to musia celé domotať, zase to musí mať nejaké vysvetlenie a zase bude kopec bla bla bla, ktoré ku koncu dopadne úplne inak, než všetci čakáme. Lebo to tak nejako proste dopadnúť musí. Ale na druhú stranu sa na to pozerať dalo, malo to svoje dobré momentky, malo to svoje špatné momentky, no všetci, ktorí chceli vidieť veľa krvi a násilia budú spokojní. Prídu si na svoje a budú spokojní. Tí čo "Saw" sériu nepozerali a nemali záujem, tak ich to nezaujme ani tu, a ak filmy radi nemali, tento nebude ten revolučný film, ktorý ich nechá nasadnúť na vlak. Fanúšikovia ale budú spokojní. A to je hlavné. A tým by som tento komentár aj uzavrel. Je to film pre fanúšikov. Tak si ho bežte užiť ak máte radi sériu. Hodnotenie: C+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Nadace od Isaaca Asimova plesá blahem, předpověď všeho je totiž možná! Série Saw už po osmé na diváka vytahuje svou konstrukci třetího Newtonova zákona a zasazuje své hrdiny do světa předem připravených pozic. Pozornější Asimovův čtenář by si možná povšiml několika moc nesrovnalostí onoho zdánlivě puntičkářsky připraveného konstruktu založeného na etologii lidského jedince, nicméně na výsledek to v takto rozbujelé filmové sérii nemůže mít příliš velký vliv. V případě téhle mnohočetné monstrozity, jakou bezpochyby „pilkovaná“ je, se nelze vyhnout srovnání s podobnými rakovinnými počiny filmové historie. Za báječný příklad může posloužit třeba neverending story o mém milovaném Jasonu Voorheesovi. Ten už se vrátil dokonce dvanáctkrát, počítáme-li v to i kočkování s Freddym Kruegerem, a pokaždé to bylo především to samé. A nejinak je tomu i zde, osmý zářez prostě splývá se všemi ostatními v jeden obrovský nádor, který stravuje další a další tkáň jen za účelem svého bujení. Vzhledem k tomu, že se počítám k nemnoha zastáncům pokleslé recyklace a ždímání hadrů, byl jsem spokojen. Tři hvězdy by byly tak akorát, ale za nádherný exemplář rozvíjejícího se květnatce Archerova v závěru, přihazuji ještě jednu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle neni horor...horor bylo sledovat postavy, který se chovaly ÚPLNĚ dementne.. strasnej odvar Saw, kterej nic novyho do série nepřinesl a film je totální vyblitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už nech to konečne prestanú točiť. Od trojky to ide totálne do prdele, ale vtedy bol zámer jasný – namiesto kreatívneho hororu staviť na bezbrehé násilie. Tu sa tvorcom ani toto poriadne nedarí. Pasce sú nezaujímavé a postavy zabudnuteľné už počas sledovania samotného filmu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tuhle sérii miloval a na každém dílu byl v kině. Sedmička nám kromě perfektní pasti na začátku a návratu Carryho Elwese moc radosti neudělala tak tvůrci čekali jednu celou docházku základní školy aby nám mohli vrátit příběh legendárního Jigsawa. Dávám 4* ale čistě spíš zaokrouhluju nahoru, protože ve filmu není jediná výrazná past natož jediná výrazná herecká osobnost, jelikož v rozpočtu asi na nějaké lepší dvd jméno nezbylo. I přesto mě příběh bavil a to hlavně díky klasické ústřední melodii (která je prostě famózní) a díky finálnímu twistu, klasické pointě a krátkému návratu Tobina Bella, Je to lepší než třeba třetí, nebo čtvrtý díl, ale po tolika letech je jednoznačně vidět, že doba je jinde, filmy tohohle typu netáhnou a vedou buzeranti v pláštěnkách. Já bych si klidně devítku dal, jelikož ale to bylo asi finální zúčtování už se Jigsawa nikdy nedočkáme a proto měl být poslední díl jednoznačně významnější, herecky silnější a pasti velkolepější. Ale stejně bavilo.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se ještě z posledních sil pokusili něco vyždímat ze skoro mrtvé série a vznikl z toho úplně zbytečný kousek, který opět recykluje mnohokrát viděné a snaží se šokovat brutálními způsoby umírání. To všechno bavilo jednou, dvakrát, možná třikrát, ale nejde to pořád dokola. Závěrečná pointa neuvěřitelně trapná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Saw série pro mě skončila po 2. dílu, který byl ještě docela logický, ale hlavně měl dobré postavy a byl napínavý jak sviňa. Tohle je jen další přeplácané, nesmyslné, předimenzované a celkově trapné pokračování jednoho kultu, který si mě kdysi získal. Vlastně ani nevím, proč dávám 1 hvězdičku...možná ze sentimentu...nevím... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi děsně dlouho vrtalo hlavou. Já cítím mírné zklamání. Samozřejmě, když jsem znova slyšel tu znělku, která je s frančízou spojená, zahřálo mě to u srdce. Nicméně snímek nenabízí skoro vůbec nic nového a je to spíš průměrnější část z této série. Pasti nejsou vyšperkované. Po sedmi letech bych je čekal nějaké vymazlenější. Chybí mi postavy, se kterýma bych nějak souzněl. Viz. Amanda, Dr. Gordon. O hráče se divák vlastně skoro nebojí a je mu vlastně fuk, jak dopadnou, hlavně ať je něco semele nebo rozdrtí. To tu však taky nenajdeme, místo brutálních smťáků tu jsou jen pitevní záběry, které jsou popravdě dost povedené a mrtvá těla vypadají k sežrání. Pastem chybí důležitá rozhodnutí, konečné důsledky všech činů.Na druhou stranu, je to příjemná, nostalgická podívaná, která dokáže zabavit a uteče jako voda. Finální twist je samozřejmě boží a je to jen důkaz toho, že přesně tohle jsme chtěli. Jen jsme dostali o dost méně.Konec opět převrací celý příběh a možná nechává otevřeno na další díly. Bojím se však, že to nemusí vyjít ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jeden z dílů, který hraje spíše na dějovou linii a na flashbacky, než na samotné hry a pasti. Když se to tak veme, tak hra je zde jen jedna, která je už v traileru. Trochu škoda, že se neodpoví na otázky ohledně Gordona a tak podobně z dílu 7, ale věřím, že tvůrci si to nechávají na další díl(y). Za mě silné 4 hvězdy, protože děj fakt propracovaný, konec nepředvídatelný a dechberoucí, ostatně jako celý film, kdy vás drží už od začátku v napětí. Jde vidět, že tahle série má co nabídnout i nadále a lidi, co hodnotí pod 2/3 hvězdy, nejspíš netuší, o čem série saw je... Už jenom to, slyšet po tolika letech znělku SAWu a vidět další díl, je pecka pro všechny fanoušky. Jinak oproti předešlým dílům je tenhle natočený "novějším stylem", záběry kamer jsou prostě jiné, než byly v předchozích dílech, ale to je spíše větší plus. A flashbacky opět nezklamaly, za mě jednoznačně tip do kina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, tak to úmorné vedro které nás sužovalo řadu týdnů je snad už konečně za námi a tak i mně se vrátila chuť pustit se zase do „práce“, shlédnout nějaký ten filmeček, popřípadě napsat nějakou tu recenzi. Mám však ještě dost restů a tak moje první volba padla na Jigsawa, neboť skládačkového vraha není nikdy dost – tedy alespoň podle tvůrců toho filmu, kteří ho prostě nemohli nechat odpočívat v pokoji. Série SAW nikdy nepatřila k mým nejoblíbenějším, protože co si budeme nalhávat – opravdu se mi líbil jen první díl. Ostatní následovníci se plácali mezi průměrem a podprůměrem a ani tento není žádnou výjimkou… V tomto případě mě totiž bratři Michael a Peter Spierigové moc nepotěšili a následně je ani já moc nepotěším. Mlácení prázdné slámy je zbytečná ztráta času a tato série nám toho popravdě už nemá moc co nabídnout. Pokud tedy nejste milovníky brutální podívané a již značně vyčpělých tvůrčích nápadů. V tom prvním případě mi ještě udělali jakžtakž radost, protože je tu k vidění několik zajímavých a lehce brutálních scén, jenže jsem téměř po celou dobu postrádal alespoň trošku snesitelnou atmosféru. A popravdě u té postupné vybíjené pětičlenné skupinky nedobrovolných obětí jsem se místy i dost nudil (pokud teda zrovna některá z nich nezařvala…). A především tu dostala dost na prdel logika. Ano, tvůrci se nám snažili v závěru vše vysvětlit a přijít s šokujícím finišem, ovšem v tomhle podání se to zcela míjelo účinkem. Být fandou původní myšlenky totiž ještě nestačí na to, abyste nemohli dokurvit její odkaz, tak jak se to podařilo dvojici scénáristů. Především tam mají značné nesrovnalosti s časy (dobou) některých událostí z předešlých filmů a tím, co se nám snažili podstrčit v tomto případě (záměna rentgenových snímků – společná příprava pasti na hlavu Amandy – zkouška doktora a jeho návrat z války – pokud budete dávat pozor – prostě to nesedí) a podobných kiksů tam bylo hned několik…. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Už to není co dřív, určitě na vraždy se dobře koukalo ale někdy už to skončit musí, navazování spojování, vysvětlování už asi stačí ale třeba další díl překvapí o něco víc a uvidíme co nám nabídne a snad přinese i něco nečekaného. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl z filmu hodně rozpačitej dojem, popravdě jsem byl pořádně naštvanej a otrávenej, že u mý oblíbený série někdo takhle odfláknul scénář - totálně nesympatický a absolutně nezajímavý lidi ve 'Hře', hloupě zahraná a zkarikovaná pokérovaná sexbombastická patoložka, žádná pořádná předehra se seznámením se s postavami a jde se rovnou na věc, ale přitom tak nějak nemastně neslaně, nenápaditě, jakoby unaveně a ze setrvačnosti, žádnej filmařskej entuziasmus, jen rutina, řemeslo... No tak takhle na mě film hodně dlouho působil. Ani nečekaně zjevivší se Tobin Bell mě nějak moc nepřesvědčil. Ale je fakt, že v druhý půli se tempo stane trochu svižnějším a děj malinko nápaditějším a záživnějším, takže chvílema už jsem měl skoro pocit, že je to zase starý dobrý Saw, no a na konci je pak navíc jedna moc moc hezká scéna s rozlousknutou kedlubnou... Tak proč ve mně teda ale furt přetrvává takovej pocit, že tentokrát to jaksi nebylo ono? Že to byl vlastně úplně zbytečnej film? Možná mi to sedne líp při případný druhý projekci, bude-li ovšem někdy nějaká... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Série Saw je sice tématicky vyždímaná takřka do mrtě, ale Spierigům se přeci jen povedlo nalézt celkem inovativní řešení. Teď nemám na mysli vrahounovu vynalézavost, ačkoliv ani v tomhle ohledu nejsem zklamaný, ale spíš zápletku, která se zabývá hledáním identity Kramerova pokračovatele, potažmo nastoluje otázku, zda je Jigsaw skutečně mrtvý. Takřka do konce nebylo jasné, jak to vlastně je. Vysvětlení mi pak sice připadalo trošku přitažené za vlasy a dal bych přednost jinému, ale v zásadě mě nijak neuráželo. Pokud by se jednalo o zakončení celé série, tak by to bylo zakončení důstojné. 75% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama