Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Now, the game's simple. Best ones are. You want mercy? Play by the rules. Musím říct, že za mě těch sedm let je znát. Zatímco já se považuji za fanouška celé série, tak musím říct, že Saw 6 a Saw Final Chapter přitlačili na pilu tak moc, že už to bylo za hranicí únosnosti. Strašně moc bych si přál, aby se celá série vrátila do počátků, kdy krev ještě netekla hektolitry a hravě si film poradil bez kyseliny a trhání kůže. Jigsaw naštěstí vzali jiný tvůrci trošku jinak a je kladen důraz víc na detektivní zápletku. První juhů! Dokonce tvůrci přišli s tím jak oživit Johna Kramera (Tobin Bell). Druhé juhů! Příběh má díkybohu i zajímavý a nečekaný twist na konci! Třetí juchů! A já se dokonce parádně bavil. Čtvrté a poslední juhů! Jigsaw rozehrál zajímavou hru a když pominu kyselinu, tak to naštěstí nepřepískl jako v posledních dílech hlavní řady. Za mě rozhodně solidní pokračování, které staví na pevných základech a pokouší se opět o mrazivou hru plnou hádanek. A to se mu daří až do posledního puzzlíku. Skvělý návrat do série. (80 %) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moja krvavá púť skončila u SAW 3, pretože veľká nekvalita ma odradila od ďalšej ždímačky. A že ich ešte bolo. Uplynulo teda viac ako 10 rokov od mojej poslednej skúsenosti, zároveň v rámci príbehového času viac ako 10 rokov od smrti muža menom Jigsaw. A tak som sa rozhodol toto neguľaté výročie osláviť štýlovo. Pozrel som si nepriznaný reštart série, prequel a sequel v jednom, či ako to nazvať. A urobil som dobre. Dostal som neblbý príbeh plný všetkého, čím prvý SAW očaril svet. Všetko v tej správnej podobne a s tým správnym dávkovaním. Na moje prekvapenie musím konštatovať, že JIGSAW je po prvom SAW najlepším dielom série (čo sa teda týka mnou videných, ale nepredpokladám, že by 4, 5, 6, 7 mali/mohli nejako zásadne miešať karty). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víte, že prasata jsou nesmírně soucitná ?!" Spierig brothers přichází s nesmírně zajímavým a platným příspěvkem sérii, jakkoli hrdě béčkovým.. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já prostě SAW filmy miluji. Ano, nemá to wow efekt jako jednička, člověk ví, co se tam bude dít (proto u téhle série na to asi i kouká), ale vždy ho tam dokáže něco překvapit a pořád je to hezky provázané s předchozími filmy. Opět jsem se velice bavil a těším se na SAW IX, tedy reboot celé série. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Návrat po letech a v rámci série docela i vydařený. Není to už tak trapně brutální a nemá to tak ušmudlaný look. Zato má film ambice zase trochu něco vyprávět a i když to ve finále není nic víc, než jen další překombinovaná sranda, cesta k rozuzlení je to k mému překvapení docela napjatá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemám pocit Déjà vu, mám skôr pocit, že to všetko vlastne už ani nemuselo byť. Priznám sa, že séria SAW bola pre mňa v minulosti skvelou franšízou ( teda aspoň prvé dve - tri časti ) a keď sa ohlásilo ďalšie pokračovanie ( na počudovanie nejde o dnes tak moderný reboot ), bol som zároveň natešený, ale aj skeptický. Mal som počúvnuť tú pesimistickú stránku mojej mysle. Takže, dej je asi taký, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie...atď atď atď. Nuda. Pointa? Poviem len to, že jedna podobná tu už v tejto kinosérii bola. Takže zase nuda. Comeback sa proste nevydaril. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Série Saw se se svým novým dílem musela vypořádat s problémem, do kterého se vlastní blbostí dostala - tedy nabídnout konečně skvělou kvalitu známou z jedničky, ale zároveň nenasrat diváky, kteří se těšili na další brutálně groteskní pasti a smrti. Bohužel, moc se s tím problémem nepoprali. Na to, že měli scénáristé celých sedm let vymyslet kvalitní scénář, jak tedy sami říkali, tak zase zabrouzdávají do vohrané písničky typu: ,,Pojďme udělat co nejoriginálnější pasti a nějaký ten "WTF" plot twist na konci, vono se to nějak podá." První díl byl především psychologický thriller. Nebyl složitý, ani zbytečně brutální. Jak je vidno, furt to není nikdo schopný pochopit. Má to klady? Ale jo. Ty pasti byly náhodou zábavný. Pokud vás Saw bavil kvůli té brutalitě, ze které ale "hrdinu" udělaly až ty další a mnohem slabší díly, jste na tu na správné adrese. Pokud doufáte ve znovuzrození jedničky, sněte dál. Lepší 2* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Raději už dost. Protože Saw už vaří z vody. Tvůrci čekali 7 let kvůli kvalitnímu scénáři. Ten mě ale moc neuspokojil. Pasti sice důmyslné, ale wow-efekt na konci na mě neplatil. 55% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Jigsaw nepřínáší nic extra nového, ale to by znalec problematiky této série snad ani nečekal. Zato se nám významným způsobem rozšiřuje pointa a odkaz, který John Kramer vybudoval. Někdo by moh namítat, že se jede až příliš v zajetých kolejích a 7 let od posledního dílu je dlouhá doba na to, aby autoři přišli s nějakou peckou. Je otázka, jestli série vůbec takové možnosti nabízí, protože já vždy chápal každý nový díl jako zaručeně poslední, protože snad už není možné takhle nápaditě další díly šroubovat a přitom elegantně odkrývat souvislosti z minulosti. Na druhou stranu osmý díl přináší zaručeně nejlepší produkci a z některých gore scén si sednete na prdel. Osobně považuji příběh skládačkového vraha za naprosto unikátní projekt, který si získal úspěch nejen svou šokující brutalitou a vynalézavostí, ale u mě boduje především za určitý morální přesah, který přináší. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V určitou chvíli ve mně Saw budilo rozpaky (když se holka plazí v prachu). Uf, další hra... Ale nakonec to do sebe zaklaplo jako vždycky a mně se to líbilo - jako vždycky. Teda spíš jako u prvních dílů. Jigsaw si pořád drží jakous takous myšlenku a klidně bych se na tenhle díl mrkla znovu. Ale asi to neudělám a počkám si na další, který by měl vzniknout letos. Ať žije Saw! ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Já mám sérii Saw strašně ráda. Jednička je naprosto geniální. Chytrá, vzurušující, děsivá. Každým filmem se to od chytrého a vzrušujícího přesouvalo k vycucanému a směšnému, ale i tak si užívám celou tu sérii. Z nového filmu jsem byla nadšená, orotože jsem se těšila na pokračování cliffhangeru ze Saw 3D. No a co se stalo? Oni to úplně vynechali Místo toho si vymysleli úplně novou dějovou linku, novou postavu, nové všechno. Byla představená postava, která teda jakože měla pomáhat Amandě? A Gordonovi? A kde byl Gordon teda? Na toho jsem se moc těšila. No... Šílené zklamání. Totální díry v ději, v logice, časových linkách. Havní "plot twist" se dá odhadnout ze začátku - jakože vážně? To jsme měli vážně věřit že je John naživu? Po tom co nám ukázali jeho smrt a pitvu? A taky to nebylo poprvé co jsme sledovali hru která se neodehrávala v reálném čase. Prostě šílené zklamání. Scénář špatný, postavy nesympatické. Snad jen ta hudba, kterou si užívám u Saw vždy, mě do toho trošku vtáhla. Opravdu jediná věc, co se mi líbila, byla past s klíči v kulce. To bylo hezké... 2* a hrozně mě to mrzí :/ ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mačkání už celkem vyčpělého tématu se podařilo i na (ehm podesáté???) a se závěrečným trochu překombinovaným mindfuckem se podařilo do hry vrátit i roztomilého a všemi ostrými strunami posedlého Jigsawa, pravda s mladičkým panicem, co se taktéž zamiloval do ostrých strun a strunek. Zamrzí naprosto zazděná postava úchylné laborantky, která se slibně rozvinutým příběhem naprosto odstřelila do vzduchoprázdna. 60% ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jako nudit se u toho nebudete, jen je to nenápaditá rutinérská nutnost, navíc vydlabaná jak halloweenská dýně. Chvílema mě bolely oči, jak se moje panenky snažily protočit o sto osmdesát. Více: v mojí recenzi ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Jigsaw“ si zaslouží pochvalu především za to, jak je zde provedeno gore. Sakra z toho místy čiší CGI, ale ty počítačové triky jsou tak dobré, že to tvůrcům klidně odpustím. Film je nechutný, film je hnusný a z pastí na vás padá ten správný pocit odporu. Jasně, není to to jediné, co od série očekáváte, ale na osmý díl tohle není špatné a já jsem rád, že to nedopadlo hůře. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Sériu Saw mám docela rád, väčšinou sú to efektné mixy krimi a hororu, s prekombinovaným dejom a zopár slušnými gore efektami. Čo by sa v pohode dalo vztiahnut aj na tento sequel po rokoch.  Zamrzí občasné CGI gore, aj keď je myslím prevažne praktické, film je až príliš, na milimetre, lapený vo svojej šablóne, nie a nie z nej vybočiť. Čo je asi najväčšia výtka, je to až príliš "bezpečné", ale inak pobaví, a nenudí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali a v Mountfieldu můžou roztočit kolo štěstí o slevy na nové motorové pily. V Jigsaw je hrozně moc pozitiv. Asi nejlepší je pochopitelně tvář Johna Kramera, kde tvůrci pochopili, že Kostěný Mandylor a zbytek party prostě to charisma nemá. Vše okolo Johna dokonce dává celkem smysl a na další díly je našlápnuto. Dalším plusem je scénář, kde scény na sebe rychle navazují, film běží svižně a nemá v podstatě hluchých míst. Než se nadějete, je tady květinka na rozloučenou. Horší je to se samotnýma pastičkama. Podle mě jsou lehce "nedotažené". Už to není špárání v dutině břišní a hledání klíčku, obětem stačí relativně málo, aby vyvázly. Je pravda, že pak je čeká většinou pastička další, což chudákům na klidu nepřidá, ale zase se lze "vykroutit" docela snadno. Jistě, nějaká ta končetina to odnese, ale furt je to málo. No a poslední, brokovnicová, zkouška je už docela průhledná. Ale když do toho nebudeme příliš "vrtat", je Jigsaw dobrý film a hlavně perfektní pokračování této, doufám, nesmrtelné série. Bavil jsem se od začátku do konce a už se těším na reprízu. A nebo rovnou za rok na Halloween. Tak zatím, Johne! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že ho tvůrci dokáží po těch průjmech před sedmi lety překvapit, ale kde že. Tohle je stále dle té samé šablony a ve finále si máte říkat asi "wow, tak to jsem fakt nečekal." Vysoká škola scénáristická po americku aneb po osmé stále to samé. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Celkově to ušlo, ale jinak je to nepřekvapivá recyklace, ono se toho už ani okolo týhle zápletky vymyslet nedá, a jestli ano, tak to bude o dost lacinější, ba možná i na úrovni odpadu. Když si tvůrci dali údajně "záležet" na scénáři, tak mohli hodit o hodně více materiálu, do 91 minut to zapadá skvěle, o tom není pochyb, rychle to odsejpá a dá se na to celkově dívat, ale rozhodně to není nic áčkovýho, jako byl první perfektní díl. Scénář je na úrovni jedno ročního odstupu mezi díly a rozhodně ne 7mi let... 60% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jeden z nejkvalitnějších dílů hororové série Saw. Sedmiletá pauza prospěla a tato série ukazuje, že by mohla opět získat zpátky zašlý lesk. Krvavé, ale hlavně velmi napínavé s dobrými hereckými výkony. Tobin Bell svým chladnokrevným, bezcitným vystupováním stále dokáže vyvolat člověku mrazení v zádech a ruku na srdce? Jeho oběti si žádné slitování nezaslouží. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama