Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 6

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Týpek ve stodole přijde k traktoru, vytáhne z něj diktafon s klasickým popiskem "play me", ujde pár metrů, zastaví se a spustí ho. V tu chvíli ho na zemi chytne smyčka a lano ho za nohy vytáhne nahoru. To je prostě neskutečná bomba, jak Jigsaw věděl, že tu kazetu pustí v konkrétním místě, co kdyby ji pustil hned u toho traktoru? Takových volovin je tam hromada, ale tak nějak jsem se u toho zlomyslně bavil. Samozřejmě to stále vyvařuje z dávno vyvařené vody, ale oproti takovým Vřískotům to vždycky nabídne nějakou novotu alespoň ve formě pastí, když už nic jiného. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

50%.. Čo k tomu dodať. Rozhadzane, neuveriteľný ZVRATok ... Ktorý ma vôbec nechytil nakoľko som postavy akosi nepoznal... Pasce úplne nelogicky poskladané. Kto by išiel strmhlav do ďalšej miestnosti keď už nema okovy okolo krku ... Ach -.- ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Nové hádanky? Džon rip? Kys? Pořád stejná kazeta PLEJ MI,ale nás už nebaví koukat skoro evry jír na tu samou kazetu, střídáte režiséry, jak ponožky a stejně vás nic nenapadne.. Džon nám furt nechce chcípnout, stejně mu furt někdo čoruje tu hru s pastičkami, nemusí se bát, že by jeho spravedlnost se zahrabala, jako krtek a vylezla v minulosti dírou v nějaké retro sbírce, může si dát klidně holydej na hřbitově a tam zůstat. Avšak nejvíc mě rozjebává ta jeho postavička na vozíčku, jak mile uvidím tuhle malou kurvičku, jak si jede k vám, všichni jsou z toho prcka posraní, tak dostávám záchvaty smíchu, bojz Spierig vážně moc nepracovali, písek kde padají vidličky? To jako vážně?? Tak aspoň jste nám tam dali novinku, v podobě velký fanynky, co si musela sestavit všechny ty pastičky, aby mohla doma onanovat a strkat si možná i nějakej ten přístroj do pičky. Holt bylo to o hovně... Jen tak bajdwej (starší díly) nejezte při sledování čikn nebo něco podobného, může vám být trochu nevolno, navíc když je trochu krvavější masíčko a okusujete celé kosti, zatím co si řežou ruce, nemusí se to vašemu žaludku líbit. :) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Reštart série ktorý neponúka nič nové. Rovnaká kadencia zvratov a nečakaných odhalení, rovnaké pasce a smiešne súhry náhod len to všetko pôsobí trochu modernejšie. Už som z toho unavený, no stále nie podráždený. A oproti ukončeniu v Saw 7 mi aspoň sedelo tempo a nepozeral som sa znova na ohrané ksichty. Prvá polovica bola žalostne neoriginálna, vraha som tipoval správne už v polovici a záver bol typický Sawovsky supertwist akých sme už videli mnoho. Ak si raz napíšem poradie od najlepších dielov k najhorším, toto bude niekde v strede. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jig “fucking” saw je po letité odmlce zpátky a zase vyvolené hříšníky nenechá spát. S návratem nesmrtelného Johna Kramera s tváří charismatického Tobina Bella se otevírá další krvavé vykoupení z tíživých situací z minulosti. Napětí je opět setsakra husté a sofistikovaný kriminální podtext ani po letech neutichl, čehož se zajisté mnozí báli. Jen je návrat skládačkového vraha a všech jeho spojitostí, které vás matou až do samotného konce, moc obyčejný na to, aby se stal oslavovaným. Sérii opravdu obdivuju a uvítám další nesoucitné soudy plné krve, ale už z řady filmů pod značkou Saw nebudu nikdy tak odvařený jako při mém únorovém maratonu původních dílů. [viděno v Kino Šumava Klatovy 27.10.2017] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd já nedávám proto, že by Jigsaw byl nějaké přelomové filmové dílo hodné přepsání historie a spousty cen, to doufám každý chápe. Pět hvězd dávám proto, že Jigsaw je druhý nejlepší díl série (po prvním, samozřejmě) a byl fakt super, ta pauza sérii rozhodně prospěla. Pointa samozřejmě byla velmi nepřekvapivá a jen asi málokdo jí nečekal, ale to je ve výsledku úplně fuk, protože Hello Zepp je pořád neskutečně fantastická melodie a v kombinaci se závěrečnou vysvětlovačkou je pořád neskutečně mocná. Osmý díl ale přesto několik povedených překvapení přeci jen dodal, hlavně co se týče přítomnosti samotného velkého Johna Kramera, to bylo fakt dobrý. Co se týče pastí a samotné hry, vůbec bych se nebránil sůvku geniální, a ani nebudu. Geniální. Nejlepší hraní od prvního dílu, a možná ještě lepší. Navíc je celý film naprosto skvěle prostříhaný a i proto, že má jen hodinu a půl (tzn. trvá úplně akorát) to ani jedinkrát nestihne nudit a uteče to jak Jigsawova hlasová nahrávka. A já bych se další hře vůbec nebránil. Saw je jedna ze sérií, pro kterou mám slabost a pokud by další díl byl stejně dobrý, bylo by to super. Tobin Bell vládne. 90%, po "spáčilovsku" samozřejmě mnohem, mnohem méně, ale na to neberte ohledy. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Opět dokoukáno s pocitem nasrání - další přidané postavy, hry ze kterých není úniku, flashbacky, které cucají z prstu... Už se na to prosím vyserte... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mindfuckové? Ano! Celý čas vám tam niečo nesedí? Ano! Všade samá krv a nikto sa nepýta? Ano! Môj prvý Saw ktorého som videl. Neviem preto ako vyzerajú ostatné diely, či je to tiež také tápanie v dejových líniách, hľadanie vraha, potrestanie zlých a snaha oslobodiť sa, ale toto ma bavilo. Vraha som nehľadal, ich hriechy ma nezaujímali, skôr aké ešte pasce si na ne pripravil. 4 z 5 ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz, že celá série je v rámci svých osobních možností docela dobře promyšlený celek (škoda krve a uříznutý nohy v každé scéně) se Jigsaw dosti ztrácí. Až moc často na mě po dobu sledování vyskakovala vizitka !Peníze! Neviděl jsem žádnou snahu přiblížení atmosféry předešlým dílům. Možná to byl příběh odehrávající se ve stejném světě, ale s úplně jiným tońem. Ten byl zatraceně nudnej. Chtěl jsem to několikrát vypnout, rád se mučim, takže jsem vytrval a dokoukal to až do konce! Což je vlastně fajn, protože jen díky němu dám místo odpadu jednu hvězdu. Prostě moderní stupidní horor s bandou kreténů uvnitř. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mě něco chybí film totiž nezodpoví ani jedna otázku z předešlého dílu (ani jednou zde nezazní třeba Gordon a ani ten chlápek co vraždil před ním). Navíc pokud jsem to pochopil dobře film se odehrává v dvou rovinách minulosti (5 mrtvých co se nikdy nenašlo) a přítomnosti (3 mrtví pod novým Jigsawem). Další věc co mě třeba vadí je kampaň ve stylu jeho následníků a nějakého jako by kultu Jigsawa,která je zde jen zmíněna a pak vyšumí do prázdna (to šlo uchopit lépe). Navíc nyní mám v tom slušný hokej kdo je teda Jigsaw jestliže jakože bude vraždit Gordon + tento z tadyka potažmo ta ženská. P.s. závěrečná smrt mě připomněla Resident Evil :-) a ty parazity z Las Plagas.. P.S. 2 Když se nad tím zamyslím tak ten nápad s tím,že se vrátil Kramer a znova vraždí je totální blbost však ho ve trojce pitvaly a to by asi těžko přežil nemluvě o tom,že ho ve dvojce podřízl řetězovou pilou. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(4/2018) / Vcelku úbohý pokus znovu priniesť niečo z kvalít prvého Saw. Bohužiaľ jediné čo tieto dva filmy spája je hudobný motív. Novému (Jig)Saw absolútne chýba napätie. Je jasné, že chceli, ale ako to už býva, nestačí len chcieť, treba aj vedieť ako na to. Tobin Bell je v podstate to jediné čo spája JigSawa s prvým dielom. (4/10) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Saw sedem rokov dozadu bola pre mňa séria, na ktorú som nedal dopustiť. Od absolútne skvostného prvého dielu vzplanula moja láska pre túto sériu, a aj napriek iným klasickým hororovým sériám, práve Saw bola mojou najobľúbenejšou. Priznám sa, že ako čas plynul, pozabudol som na túto sériu. S pokračovaní si nepamätám všetko, a uvedomil si, že by bolo na čase pozrieť si všetky diely znovu ... a asi im aj dať férovejšie hodnotenie, než tých pompéznych päť hviezd, ktoré by som teraz asi s takou radosťou nerozdával. Prečo si to myslím? Lebo Jigsaw. Počas sledovania filmu som sa nevedel zbaviť pocitu, či aj tie predošlé pokračovania boli tak nudné, jemné na diváka a niekedy len véééééľmi ťažko logicky uchopiteľné. Sedem rokov dozadu, som si nevšímal diery v scenári, kadejaké nezmysli ktoré mi tvorcovia odprezentovali. Teraz je ma omnoho ťažšie potešiť, a Jigsaw je toho dôkazom. Toto však nebolo vyslovene hrozné či zlé pokračovanie. Áno, tona nelogických vecí nad ktorými som márne zalamoval rukami. Nie tak ukážkové a nápadité pasce s litrami krvi. No, Jigsaw si zachoval charakter, ktoré pokračovania zaviedli a úprimne asi som si ani viac priať nemohol. Som trochu sentimentálny čo sa tejto série týka, a keď zaznel ten nádherný theme song od Charlie Clousera (obzvlášť pri rozuzlení), je veľmi zložité mať na tento film ťažké srdce. Fanúšikovia série si tento diel užijú, a dovolím si tvrdiť, že nejedno srdca vzplanie pre jednu krásnu červenovlásku. Priemerná spokojnosť, od priemerného filmu, ktorý mal na viac vzhľadom na tú dlhočíznu pauzu. ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Už je to štrnásť rokov čo sa nás John Kramer snaží naučiť vážiť si života. A darilo sa mu to výborne. Vďaka skvelým scenáristom, režisérom, maskérom a špeciálnym efektom sme videli scény, ktoré dovtedy nikdy na filmovom plátne zrealizované neboli. Saw si vytvoril vlastný kult a udržiaval si stabilnú úroveň kvality počas všetkých predošlých dielov. Až doteraz. Zaujímalo by ma, čo sa stalo? Prečo tvorcovia zverili pokračovanie kultovej série do rúk človeka, ktorý dovtedy písal scenáre k prepadákom ako Piraňa 3D a Želvy Ninja? Ako je možné, že za sedem rokov od posledného dielu neboli schopní vymyslieť žiadnu zmysluplnú pointu a nadviazať na pôvodný príbeh? Veď mali toľko možností. Mohli využiť osvedčený systém flashbackov a vysvetliť veci z minulosti. Nadviazať na ne a pokračovať tak v príbehu. Prečo vynechali postavu Dr. Gordona, jediného preživšieho z celého osadenstva Saw? Na ňom mohli postaviť nový dej. Pôvodné hlavné postavy, typovo veľmi výrazné a charakterové, ako Amanda a detektív Hoffman, dávali celému príbehu náznak uveriteľnosti. Dnes bohužial ich pozíciu nahradili nové a vcelku nesympatické postavy. Z dôvodu potreby hlavného záporáka sa objavil rádoby zlý detektív, ktorému pravdepodobne z antidiskriminačných dôvodov celkom zbytočne sekunduje detektív čiernej pleti. Zo zdravotníckeho personálu sa nám predstaví úchylná sestrička, ktorá po nociach absolvuje zváračské kurzy v snahe priblížiť sa svojmu idolu. A nakoniec je tu úloha prehliadnuteľného a ničím zaujímavého patológa, ktorému by pasovala maximálne tak úloha komparzistu. Skrátka nikto, s kým by si divák mohol vytvoriť akýkoľvek vzťah a všetky nové postavy aj ich budúca existencia sú mu teda úplne ukradnuté. Ďalším kameňom úrazu sú pasce. Doteraz boli vždy prepracované, originálne a niektoré sú dnes aj legendárne. Vďaka nim si Saw vybudoval svoje renomé. Ja si uvedomujem, že tvorcovia nám v priebehu rokov naservírovali slušnú porciu jatočnej krvi a spôsobov ako narovnať u človeka linku EKG už nie je veľa. Ale aj tak. Keby naozaj chceli, určite by sa dalo vymyslieť niečo originálnejšie než toľko krát opakované rezné kotúče a oprátka. Celý film je nevydarený, od obsadenia, cez dej, scenár, odfláknuté pasce a čo bolo najväčším sklamaním aj finále. Prvý krát sa vo finále nič výnimočné nekonalo. Žiadny zvrat, prekvapivé rozuzlenie a už vôbec nie dychvyrážajúci zážitok. Film hodnotím jedinou hviezdou, ktorá patrí jedinej významnej postave z celého osadenstva a to pánovi menom Tobin Bell, ktorému úprimne ďakujem za účasť aj napriek pokročilému veku. Predpokladám, že 70% hodnotenie pôjde s pribúdajúcim počtom divákov rapídne smerom nadol. Sebadeštrukčné sklony dua nových režisérov boli dúfam naplno ukojené a nebudú ani len uvažovať o ďalšom pokračovaní. Čo sa mňa týka, považujem predošlý siedmy diel za posledný, ktorý spĺňal atribúty dôstojného ukončenia série. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Je pekné, že štúdio dáva voľnú ruku novým tvorcom písať si non-canon fanfikciu. Len škoda, že ochudobnenú nielen o myšlienku, ale aj o premyslené atrakcie, ktoré tomu vždy dávali ten "so bad it´s good" feeling a odvádzali pozornosť od tých neznesiteľných dialógov a rozhodnutí. Čo viac, ani tá stupídna záverečná pointa nefunguje ako by mala. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Žádná Saw nebyla vyložený průser, i když ne všechny díly byly dobré. Tenhle není průser a je celkem dobrý. Pokud ale někdo nevymyslí něco obzvlášť nového, už bych Johna Kramera nechal spát. ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že SAW je už vyčerpané téma, které už nemá čím překvapit. Mýlila jsem se, sice se zase vše točí kolem Johna Kramera, ale zápletka je poměrně originální. Nemám ráda filmy, u kterých lze snadno předvídat jak se děj bude vyvíjet. Já jsem se bavila. ()

Good Luck 

všechny recenze uživatele

Film o mrzačení a zabíjení lidí, kteří udělali ve svém životě špatné věci... Nechutné... filmy tohoto typu se mi zkrátka nelíbí... ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že s ohledem na pauzu, kterou si tahle série dala po Final Chapter (dobrej vtip) a převzetí kormidla bratry Spierigovi dojde k znovu zrození a dodání čerstvého větru do plachet. Jigsaw je ale pořád to stejné co už bylo několikrát viděno a stěží zapadá do průměru všech předešlých dílů. Bratři Spierigovi a jejich poslední počin Predestination přeci jen vyhlíželi nadějně, jako duo, které by mohlo sérii zrestartovat jako jí kdysi nastartoval James Wan. Skvadra producentů jim ale nejspíš přistřihla křídla a na filmu je ta tvůrčí rezignace hodně vidět. Největší průšvih je scénář, který se zas a znovu snaží tvářit chytře i přesto že je naprosto hloupý, celou dobu vodí diváka rádoby za nos aby mu na konci mohl vpálit do ksichtu svůj "skvělý zvrat". Ani ty hry o život, které jsou hlavní devízou série nejsou nikterak povedené, spíš jsou odfláknuté a nudné viz. uvíznutí v silu, které se začne pomalu plnit zrním a do kterého následně začnou padat nože, ozubené kotouče a vidličky... (z toho ta nenápaditost přímo sálá).Herecké výkony jak už je bohužel u této série zvykem jsou na hranici amatérismu. Na režisérském duu je vidět alespoň snaha aby film trochu vypadal po obrazové stránce a nakonec se jim povedlo uvařit alespoň trochu koukatelné hororové béčko, které nevytahuje nic převratného co jsme v sérii ještě neviděli, je to spíš takový soft reboot, který štěká ale nekouše. Působí to spíš jako kdyby si producenti zase po čase vzpomněli, že Saw filmy kdysi nesli peníze, dlouho tu žádný díl nebyl a když to vypustí na Helloween mohli by nějakej ten dolárek utržit. To se jim nejspíš podaří, ale to je asi tak všechno co pro tuhle sérii udělají. 43% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama