Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co napsat k mé včerejší návštěvě kina. Asi jen to, že po asi 35 minutách, jsem vzdychal v kině nudou a trpěl jsem. Absolutně mě to nebavilo. Nebyly ani nijak originální vraždy. Hlavně všechny skoro ukázal trailer. Já mám kolekci Saw docela rád, ale tohle byla zbytečnost nejvyššího kalibru. Pokud někdo plánujete kino, tak jděte na něco jiného nebo si kupte něco pro sebe. Postavy nebyli extra sympatické, nikomu moc nefandíte a jediný zvrat je konec, ale to je u každého Saw. Takže hlavouni v Hollywoodu by si měli sednout a vymyslet něco jiného a né ždímat značku, co už nic nekápne. Prachy možná jo, ale fanoušky Saw a hororu to nenadchne a akorát je to něco navíc, co není potřeba. 25% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Sérii Saw máme doma rádi, takže když byl ohlášen další díl, tak jsme byli v pozoru a vyhlíželi každou zprávu o tom. Před kinem jsme si zopakovali předchozí díly a byli připraveni. Jigsaw ale na předchozí díly prakticky vůbec nenavazuje a jediný co s nima má společnýho je postava Johna Kramera. Obsazení je složené ze známých seriálových herců, máme tu: Jima z The Glades, Lewa z Californication, Supergirl ze Smallville, Ashe z Lost Girl a krásnou Chloe z Shoot the Messenger. Chování některých postav a hlavně jejich logika byla hrozná a nedávalo to moc smysl. Hry taky žádná sláva a celkové napětí, které bylo v předchozích dílech je prostě pryč. Humor na odlehčení mi tam taky moc neseděl i když pár lidí v sále se dost smálo. Znova se na to už asi nepodívám a až budem příště dávat rewatch série, tak bez toho zbytečného dílu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kolikátý díl tohle vlastně byl? I když tady je desetiletý rozdíl, tak mi to přišlo lehce zaměnitelné s jakýmkoliv dílem, který jsem ze série viděl. Pasti ok, pointa a motivace vraha vycucaná z prstu. Nechte už tuhle sérii spát... ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Po třicáté to stejné, nic vás nepřekvapí. Stále si stojím za tím, že tvůrci těchto filmů musejí byt nasr...ní na to, že skladačku Johna Kramera zabili už ve třetím díle. Protože neustále vymýšlet "logické" střípky aby film poskládali tak nějak nejvíce srozumitelně je voser. Na druhou stranu, jsem neusl a vlastně jsem se ani nenudil. Je to lepší průměr. Jsem zvědavý za cirka 15 let jak budou vysvětlovat skládačkovu hru. 60% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Trvalo to sice dlouho, ale dočkali jsme se, bohužel, nebo bohudík? Jde vidět, že si s režírováním a se scénářem dali opravdu práci, takže příběh a klasický Saw zakončení se mi celkem líbilo, jenomže všechno ostatní už bohužel ne. Saw je moje oblíbená série, musím tedy říct, že tenhle díl byl oproti ostatním ten úplně nejslabší. Nejen, že pasti mi nepřišly vůbec brutální, ale i celkově ta atmosféra byla úplně jiná a už vůbec ne tak temná, jako dřív. Občas mi to přišlo dokonce i jako komedie, což mě u takového filmu štvalo. Řekl bych, že lidem, kteří se o saw moc nezajímají, nebo vůbec neviděli starší díly, tak se jim tento díl bude určitě hodně líbit, ale fanouškům snad ani zdaleka ne… ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] K tomuto pokračovaniu som mal spočiatku vcelku nie moc veľké nadšenie, sériu som považoval filmom SAW 3D v roku 2010 za ukončenú slušným spôsobom. Prešlo pár rokov a vznikol další film, ktorý som si musel pozrieť už len zo zvedavosti. Moje pocity ale nie sú zlé, už po toľkých filmoch človek čaká že to bude nudné a nezaujímavé, príbeh sa žmýka dokola a stále sa hrajú hry na tej istej báze, akurát že s inými hráčmi a "hračkami". A to je veľký problém, pasce tohto filmu a brutalita, na ktorú sme boli zvyknutí. Oproti ostatným dielom sa jedná o výrazne menej krvavý a brutálny horor, kde by ju človek uvítal vo väčšom množstve. Aj ked nápady na vraždy neboli zlé, ale toto tvorcov brzdilo. No zase na oplátku môžem povedať že film má svižné tempo, zaujímavé postavy a príbeh filmu je dobre rozprávaný a obsahuje pár pekných nečakaných dejových zvratov. Čiže záver je asi taký, že to tvorcovia nepokazili ale možno ešte dali sérií novú šancu, keby bolo vo filme viac brutality a hororovej atmosféry, mohlo to byť ešte lepšie. Každopádne film ma bavil aj cez nedostatky ktoré má a som zvedavý, čo ponúkne dalšia časť. ()

vorry 

všechny recenze uživatele

*****Může obsahovat SPOILERY Konečně. Film, na který jsem se 7 let těšil. Jak je již u jeho předchůdců zvykem, je to skvělá akční detektivka( s nádechem gore :-) ) , která rozhodně nenudí a nutí diváka stále přemýšlet jak je vlastně celá skládačka poskládána. Brutalita nijak nevybočuje od ostatních dílů, je jí tak akorát. Film potěší samozřejmě hlavně opravdové fanoušky téhle série..já sám bych nejspíš dal ***, ale protože je to SAW, tak prostě nemůžu jinak. velice potěší postava Johna Kramera , šikovně zasazená do příběhu. Co naopak příliš nepotěší je závěr, který nikterak šokující není a navíc výrazně vykrádá předchůdce (hlavně saw I,II), což se ale asi dalo čekat. Závěrem bych chtěl napsat, že to nakonec bylo lepší, než jsem čekal, a že se moc těším na další možná pokračování. Ámen ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Rozumbrady vám dnes budú vravieť, že za prvou časťou skladačky mal niekto urobiť hrubú čiaru. Nesúhlasím, ale iba čiastočne. Boli to totiž pokračovania, ktoré do širokého povedomia zafixovali antagonistu menom Jigsaw a v mnohých ohľadoch (ikonická bábika, prasacia maska a kostým, kazeta, puzzle z ľudskej kože, hudobný motív a finálny zvrat či frázy ako “I want to play a game“, “Live or die, make your choice“ a “Game over“) prehĺbili rozpoznateľnosť značky od iných. Tie isté pokračovania rovnakú značku a prvotný nápad hodný veľkého uznania ale postupne degradovali na tretiu cenovú skupinu. A Jigsaw je toho bohapustou pripomienkou. Človek by si myslel, že bratia Spierigovci naučia starého psa novým kúskom, ovšem kameňom úrazu je nespochybniteľne chabý scenár. Už klasický zvrat v závere síce neutralizuje niektoré logické lapsusy a dá prítomnosti postáv i ich konaniu aké-také opodstatnenie, to naháňanie vlastného chvosta a ustavičné prepisovanie fabule je po sedemročnej odmlke už ale ťažko stráviteľné. Sklamanie. O to viac, aké guilty pleasure pre mňa Saw kedysi bolo. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné ako tvorcovia tejto série dokážu so mnou zakaždým vycvičiť, lenže mám malý problém a to už od štvrtého dielu. Práve odvtedy sa neustále rotuje minulosť a dej vôbec neposúva vpred. Jigsaw nie je výnimkou, zas tu máme nové vsuvky, nových komplicov a nesmrteľného Kramera, ktorý s Chuckom Norrisom ako jediní prežili vlastnú pitvu. Ako celok je osmička taká nedopečená večera zoštopkaná z piatich nedojedených predkrmov, ktorá chutí, len ak nezačnete zisťovať čo má za sebou, a teda nezačnete rekapitulovať predošlé kapitoly. Rovnako sa netreba zamýšľať nad novo-načatými a nedopovedanými príbehmi. A možno sa im povenujú nabudúce, s ďalšími susedmi, bratrancami či Jigiho jednovaječným dvojčaťom. ()

4everMan 

všechny recenze uživatele

Místy předvídatelné, většími místy recyklované, nicméně ne tak hloupé jako předchozí díly, navíc s trochu "twist" zakončením. Neznalým se to líbit moc nebude, fanoušci ságy budou spokojeni. Za mě 75 %. ()

Survanta 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečné pokračování, a vykradené předchozí díly. Nic nového a na závěr ani překvapivého. Dle zdejšího hodnocení jsem čekala rozhodně víc. Ale na oživení a připomenutí to stačilo. Snad už se nebude točit dál. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce je Jigsaw zdařilým filmem a jednotlivé masakry nevypadají vzhledem k rozpočtu vůbec zle. Trochu zamrzí upozadění klasické hudební složky od Charlieho Clousera, která v předešlých filmech hrála daleko větší roli. Velká škoda je hlavně scénář, na který sice tvůrci měli sedm let, avšak nepředvedli nic jiného, než další generický díl. Poslední Saw má výhodu, že funguje i samostatně, fanouškům série ale nepřináší nic nového. Ve výsledku se tak jedná o zábavný, ale zbytečný film, který jen recykluje již použité nápady a bojí se změny. Škoda, větší odvaha mohla lépe zamíchat kartami. Jigsaw jako kinozábava funguje perfektně a závěrečným twistem dokáže překvapit. V rámci série však jde o průměrný film a vůbec ne takový, na který bychom museli čekat sedm let. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Série SAW a teď i Jigsaw ve mně vyvolává spíše pocity, že bych se měl poohlédnout po urně a zapřemýšlet nad básničkou, která bude znechucovat případné truchlící... ok, nebudu si lhát, případné vandaly. Saw ukazuje, že svět je plný psychopatů, akorát ti ukázněnější píší takové scénáře a své touhy zhmotňují ve filmu. Možná proto série nemá žádný výraznější děj, když po jedničce vtrhla parta psychopatů na "casting" scénáristů, děj musel být potlačen na úkor osobních choutek pisatelů. Což o to, i ta dvojka se ještě dala, geniálnosti jedničky se ale série již nikdy nepřiblížila. Tento díl jenom ukazuje na to, že nikdy nešlo o děj, šlo jenom o to šokovat, a to již v dnešní době plné sraček na Fb, Instagramu a dalších sociálních sítích, už nemá smysl. Dnes člověka pomalu nevyděsí ani to, že si uřízne prst během krájení okurky. Z těch sraček jménem Ulice, ordinace a tak je člověk jednoduše otupělý, a Saw tak nemá šanci ani v tomto směru nějak vyčnívat. Musí se však uznat, že po delší době se v sérii celkem objevily zajímavé postavy, ale nejspíše choutky scénáristů nedovolily se hlouběji zaměřit na každého zvlášť, protože chtěli vyčlenit více času pro smrt. Musí se také uznat, že na konci byl i nějaký zvrat, což se na jednu stranu dalo čekat, na druhou... to překvapí a možná trochu zmate. Byly i horší díly. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že bude pokračování jedné z mých oblíbených filmových sérií, tak jsem měl smíšené pocity. Vždycky jsem chtěl pokračování, ale najednou zde byla možnost, že se to nepovede. Ale když jsem viděl, kdo to bude mít na starost, tak jsem si oddychl. Film nebyl špatný, ale čekal jsem nějaký důvod, proč natočili další díl. Herecké výkony také nestály moc za nic, ale musím přiznat, že Jigsaw je lepší než pár předešlých dílů. Film zachránil konec, čekal jsem nějaké rozuzlení, které bude klišé nebo trapné. Ale opak je pravdou. Takové zakončení mě mile překvapilo a byl jsem rád, že jsem dal do sebe všechny kusy skládačky. Ale bojím se, že budou chtít udělat další. 6/10 ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Začíná nám už po 8mé hra, která trošku polevila na drsnosti a krveprolití. Co se týká nářadí, tak každý divák mohl zahlédnout všechny nástroje od prvního až po tento 8 díl a jak bylo řečeno, mixér ještě použit nebyl, to uvidíte až zde. Trošku zamrzí brutalita vražd, při kterých už opravdu nevidíme nějaké větší gore a spousty krve jako předchozích dílech. Nicméně děj a scénář byl napsaný opět tak, aby všechny vrahy propojil do jednoho. Sám sobě si tedy říkám, co se stalo s Johnem Kramerem ? Ve výsledku to vypadá na další pokračování, není totiž obeznámeno, jestli stále žije (konec totiž odhalí již shnilé mrtvoly co se dělo při předchozí hře, ale ta hra byla použita jako děj celého filmu). Železný mixér na bázi fungování motorky byl taky famózní, jen detaily zmasakrovaného těla za běhu železné spirály nám bohužel zůstaly nevyužity. Musím uznat, že 8 díl dokáže opravdu zmást a do posledních 10-15minut se nedozvíte kdo je vrahem. Znáte to zahrajeme si takovou hru...uhodnete kdo jsem a jestli stále žiju ? Já doufám, že ano a dočkáme se ještě dalšího dílu. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat.. po letech zadne zlepseni, snad jen malej zablesk comebacku, zel, nic takoveho. Je to neco jako dalsi dil simsnu.. uz je to okoukany. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama