Reklama

Reklama

Jmenuji se Emily

  • Irsko My Name Is Emily
Trailer

Obsahy(1)

Když Emily zemře matka a otce jí zavřou do blázince, je dívka umístěna do pěstounské péče. V nové škole je za outsidera. A když jí k šestnáctým narozeninám nepřijde od otce blahopřání, je jí jasné, že se něco stalo. Rozhodne se vzít věci do svých rukou, přemluví svého jediného kamaráda Ardena a společně vyrážejí za otcem s cílem dostat jej z psychiatrického oddělení. Na cestě se jejich vzájemný vztah prohlubuje. Mladí lidé postupně odkrývají důležitou pravdu o svém vztahu nejen k rodičům, ale také k sobě navzájem. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásná irská road movie, od které dostanete přesně to, co od ní čekáte. Samozřejmě průjezd překrásnou krajinou plnou melancholicky zamyšlených lidí, kteří nad životem hodně přemýšlí. K tomu se jedná o první větší film Lenky Střelenky a i to mě na výsledném hodnocení hodně ovlivnilo. Samozřejmě pozitivně, jak jinak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Byla jsem chvílemi jak Adrian, když říkal Emily : "Už zase ničemu nerozumím", ale přesto všechno z toho příběhu čišelo takové zvláštní fluidum, že jsem nasákla tu atmosféru a musela jsem to dokouknout celé. A soundtrack byl super, přesně podle mého gusta. Neodsuzuji scénář, jen byl opravdu jiný, něčím vyjimečný a rozhodně ne pro každého stravitelný. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Lidská, bolestná a zároveň hřejivá Irská road movie s vynikající Evannou Lynch v hlavní roli. Postava Emily připomíná svým outsiderstvím a "podivností" její nezapomenutelný charakter, Lenku Láskorádovou. Evanna se svou jemnou a čistou tváří panenky působí tak, jako by roli ani nemusela hrát. Skvělý je rovněž Michael Smiley v roli tatínka a George Webster coby kamarád Arden. My Name Is Emily je snímek o zranitelnosti lidské duše, druhých šancích a možnostech napravit to, o co přicházíme, dokud je ještě čas a síla. Film nabízí nádhernou, panenskou přírodu s úžasnými scenériemi a silné scény. Mně se líbila ta, kdy Emily ve třídě přednáší svůj názor na rozbor literárního díla. Emilyn pohled na dané dílo je mimořádný. Její proslov bolí, protože má v sobě pravdivé myšlenky a ukazuje její citlivost. Ve scéně, kdy si Emily přičichne ke knize, jako bych viděla sebe. Dělám přesně to stejné s knihami i časopisy :) Moc se mi líbilo to staré, malé autíčko, ve kterém se hrály "goldies oldies" a které si to "uhánělo" napříč "country." ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film na známé téma vztahů mezi rodiči a dětmi. Byl by zřejmě ještě povedenější, kdyby si scénárista odpustil polovinu povídání, které jemu zřejmě připadalo hlubokomyslnější než nakonec vyznívá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko niečo k filmu napísať. V každom prípade ide o niečo netuctové a nápadité, či už po formálnej alebo obsahovej stránke. Tá formálna mi možno až tak nesadla (ale nebola úplne zlá, len na podobný filmový poetizmus potrebujem mať chuť a náladu a možno to chcelo aj sympatickejšiu herečku), za to tá obsahová ma nadchla, tie vnútorné monológy stáli za to. Samozrejme nie všetky, hlavne ktoré sa týkali otca Emily - to ako tvrdil, že na molekulárnej úrovni sme si podobní s rastlinami a pod. - to je samozrejme naivita a hlúposť. Avšak niektoré myšlienky Emily a najmä jej dialóg s chalanom v tom obchode nemali chybu. Narážam na tvrdenie - A fact is only a point of view, čo je presne v zhode s mojou filozofiou o tom, že neexistuje žiadna poznateľná univerzálna pravda, existujú len pravdy s prívlastkom, pravdy, na ktorých sa spoločnosť dohodla, pretože ich považuje za rozumné... V tomto smere ide o snímok s veľkým myšlienkovým presahom a s niečím, nad čím sa oplatí ďalej popremýšľať. A to nespomínam super soundtrack, ten bol nádherný. Teda aspoň pre mňa. Nadpriemer. 75/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh šílenosti a smutku. O lásce a jejích poutech. Z průměrného snímku vytvořil režisér a hlavní představitelé postav velmi milý film. Něžný velmi osobní snímek. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...ukecané, nezaujímavé, presne ako napísal janíčko (hygienik), pseudointelektuálne. " V tejto krajine je smútok. V mestách, v uliciach, v stromoch, na poliach. Smútok, ktorý nedokážeme ukryť.." - v kontexte videného nie jeden umelý a až príliš filmový dialóg / monológ. Jediné plus je výborný ost - to je ale na 94 minút veľmi málo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Do sebe neskutečně zahleděný film snad reflektuje zádumčivou irskou duši. Protivná Emily si mě nezískala ani asociálním chováním, ani pseudointelektuálními kecy. Otec je nezodpovědný pošahanec. Jediný blázen je bláhový divák, který film sleduje s tím, že se něco zajímavého dozví. Nedozví. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Dievčina a jej otec sú nesympatickí sebci, ktorí pobehujú po Írsku v snahe nájsť odpovede. Len chalan je ako tak nezištný, ale za to vodený kamoškou ako bábka. Všetci trúsia pseudointelektuálne reči hodné dôchodcov. Celý film som si vravel, že Emily nereaguje ako teenagerka a potrebovala by buď pár faciek alebo sex s Ardenom, aby sa znormalizovala. Ale ona sa naopak dostávala do ťažkých životných dilem. Podľa mňa je to írska verzia Papierových miest. Cieľovkou tohto postmoderného dielka nie sú teens ale skôr ich životom ubití rodičia. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle filmu trošku rozpačitá. Hodně se mi líbí jednotlivé postavy a kostra příběhu také není špatná. To, jak je to ale všechno poskládané dohromady na mě působí malinko kostrbatě a neohrabaně. Co je skvělé je soundtrack a některá filozofická zamyšlení. Rozhodně by mi nevadilo, kdyby byl scénář malinko pestřejší a kdyby se divák dozvěděl trošku víc o jednotlivých postavách, o tom co se vlastně dělo. Nepochopte mě špatně, vůbec mi nevadí "zádumčivá" atmosféra a pomalu plynoucí filmy, ale musí tam potom být něco, co těmhle místům ve filmu dává smysl v celkovém kontextu. Určitě to není špatný snímek, jen jsem asi čekala trošku víc. Slabší tři hvězdičky. ?----"Facts are only point of view and point of view can change."---- ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá írska "tínidžerská" dráma o Emily milujúcej svojho otca a mamu . Bola pekná, na svoj vek primerane inteligentná a múdra. To ako "zotrela profesorku literatúry hneď na prvej hodine v cudzej škole bolo výborné (ono je to vďaka scénaru samozrejme ale sadlo to) Rád som sledoval jej tiché mudrovanie a vnútorný hlas o vode smrti "faktoch" živote. Piaty bod má film za vynikajúce pesničky ved si len vypočujte aspoň túto, alebo hoc aj túto ()

fiasko 

všechny recenze uživatele

Známka: D+; Film, který svou danou tématikou a motivy mohl být úžasný... jen kdyby to nebylo zpracováno takto blbě. Těšil jsem se na to hlavně kvůli Evanně Lynch (Lenka Střelenka z HP) a onomu road-movie aspektu. Bohužel hlavní postava asociální Emily si mě nijak nezískala, naopak mi byla spíše protivná a jejího jediného kamaráda Ardena mi bylo líto. Dnes velmi populární "teen-drama" žánrová kategorie má mnoho kvalitních zástupců, My Name Is Emily se k nim však neřadí. Celý film je provázen rádoby chytrými psychologicko-filosoficko-existenciálními monology hlavní hrdinky, u kterých bude člověk celou dobu spíše kroužit očima, než aby byl nadšen, jak je to celé inteligentní a jakou to má hloubku. Záběry na irskou krajinu jsou pěkné, ale když máte takhle slabý scénář, tak jakýkoli možný nápad poetismu výsledně zůstává naprosto nevyužitý. Vím, že jde o nezávislý film a že rozpočet nebyl značně velký. A pro režiséra a scénáristu to byl taky jeho debut. Žádná katastrofa to není, jenom dost promarněná šance. ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuálnym to môže nazvať len niekto, kto strašne nerád uvažuje, nerád sa vciťuje do iných ľudí a chce mať všetko presne podľa šablóny...........Bolo to príjemné prekvapenie. ()

dejavu26 

všechny recenze uživatele

Krásný film pro introvertní, romantickou duši. Emily, která se obrnila před bolestí řadou slupek a předvádí se jak enfant terrible z toho nejhoršího úhlu hned na začátku, aby si otestovala lidi kolem, jestli bude přijata a milována i ve své nejstrašnější podobě. Její přítel, který je fascinován silou její osobnosti, cílevědomostí a sebevědomím a přimyká se k Emily až s otrockou oddaností, zpočátku působí dojmem šikanovaného trouby, koktajícího v rozrušení, posléze odhalí polohu drsného ochránce, ale i komika. Nádherný film s mnoha polohami s hloubkami. ()

Reklama

Reklama