Reklama

Reklama

Pomník Michaelovi Jacksonovi

  • Česko Pomník Michaelu Jacksonovi (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Holič ze zapadlého srbského městečka přichází s nápadem vztyčit na místě bývalého komunistického pomníku sochu Michaela Jacksona, která by přitáhla turisty. Někteří lidé ho podporují, jiní jsou proti. A pak následuje velká balkánská jízda. Z náměstí zapadlého srbského města je odstraněn komunistický pomník. Manželství holiče Marka, snílka, který má plnou hlavu nápadů, jež však obvykle nedojdou naplnění, se zdá být u konce. Jeho životem zklamaná žena Ljubinka se odhodlává odejít z městečka natrvalo a odmítá dát Markovi další šanci. Marko se rozhodne učinit poslední pokus o záchranu rozpadajícího se vztahu. V zoufalství přichází s absurdním nápadem, jak oživit ospalé město a zároveň udělat dojem na Ljubinku. Navrhne vztyčit na místě bývalého pomníku sochu Michaela Jacksona, která má podle něj přitáhnout do města turisty. Překvapivě se mu podaří získat podporu místních obyvatel - do starostových plánů se však Markův nápad nehodí... (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak se na srbské vesnici (kde to vypadá skoro jako u nás na vesnicích) rozhodli udělat sochu Michaela Jacksona (v době, kdy ještě žil). Zápletka, ve které se hlavní hrdina snaží vyrovnat s rozpadajícím se vztahem se svou ženou, není ani zdaleka tak zajímavý jako handrkování o připravovaný pomník - které se rozjede ve chvíli, kdy hrdinové zfalšují dopis od Michaela Jacksona, aby to vypadalo, že přijede do Srbska na slavnostní odhalení. Komedie je to příjemná, nenáročná a konzistentně plynoucí, závěr je ale až příliš patetický. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Takový Hop On - Hop Off po srbském venkově. All in one balíček v devadesáti pěti minutách s více i méně povedenými momenty a velmi dobrým závěrem. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Film má díky skvělému konci obrovský potenciál a pokud by jeho většina byla o něco promyšlenější a možná i syrovější, mohl by klidně aspirovat na nějaká ta ocenění. Takhle to je ale jen milé vyprávění o jednom srbském maloměstě, které by ale klidně mohlo stát pár kilometrů od vás. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Takové to balkánské filmování - tragikomické postavičky v jedné zapomenuté srbské vesnici řeší, jak se před světem zviditelnit a hlavní hrdina taky potřebuje získat zpět ztracenou lásku. Jdou na to typicky svéráznou balkánskou cestou, ale na Kusturicu to nemá. Ale na to, že to byla komedie, závěr to mělo dost šokující - to sem nečekal. ()

Reklama

Reklama