Reklama

Reklama

VOD (1)

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Recenze (290)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušná akcia, kopa vaty a pár dobrých hercov. Lepšie než jednotka a tak sa táto séria radí do kategórie tých, ktorých druhý diel prekonal ten prvý. Ja som dostal slušný akčný thriller a nič viac som ani neočakával. Mohli ale pridať viacej bitiek keďže v jednej s úvodných scén Statham ukázal, že na to stále má. Nakoniec som sa teda nenudil a dostal som slušnú erkovú akciu na, ktorú sa dalo pekne pozerať. Drsné remeslo môžu robiť len drsní mechanici. Tak tu máme dvojku a ja sa opäť bavil. Úvodné sekvencie na lanovke boli ako z bondovky. Hlavne aby to vyzeralo, ako nehoda a nie zákazka profi zabijaka je aj tu kľúčové. O akcie nie je núdza, o peknú ženskú postavu však áno a tú posteľovú scénu teda pekne odflákli. To ja by som si s takým materiálom dokázal pohrať lepšie. Tommy Lee Jones, ako drsný obchodník so zbraňami v Bulharsku ma tiež pobavil a bol super. Mechanic: Resurrection spĺňa všetko. Má jasného hrdinu aj záporáka a desiatky cieľov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Statham v najlepšej forme! Jednotka nebola zlá, ale dvojka mi príde ešte lepšia. Príbeh síce nič moc, od toho sa aj tak veľa neočakávalo, ale aspoň ponúkne fajn zmeny prostredia. Navyše aj akcia ma čo ponúknuť a s čisto krvných akčňákov som už dlho nevidel film, ktorý by ma takto bavil. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V roce 2011 vzniknul film Mechanik zabiják. tento film byl temný, pochmurný a vůbec to nemělo nic společného s tímhle- Mechanik Zabiják: Vzkříšení je totiž jedno klasické béčko. Mechanik Zabiják: Vzkříšení opravdu připomíná staré filmy s Van Dammem nebo Seagelem ale je to tak béčko až je to zábavné. Zábavné jsou sekvence když se Bishop připravuje na vraždění svých cílů. Akce je svižná a zábavná ale z našeho hrdiny se časem stává nesmrtelný člověk který je vždy ve správné situaci vybaven. Ale to je u béček už klišé takže nic nového pod sluncem. A když jsme u toho. Tommy Lee Jones je herec který toho hodně ve svém životě dokázal. Zasloužil by si tedy už jenom důstojné role. Ale tady dostal roli ve které vypadá jako starší hipster. Jo už ani ti starší herci nemají dost důstojnosti. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Reklama na cestování. Novodobý Willy Fog se přemisťuje rychleji než Mrázek v brankovišti, není pro něj problém skočit v Maďarsku do jezera a na dvě tempa doplavat před operu v Sydney. V podstatě se zavřela možnost natočit trojku, protože kde v tomhle díle Jasoň nebyl? Víceméně bez výhrad, jen kdyby ošacení filmu bylo stejně sexy jako Albumová v bikinách. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Áčkově se tvářící béčko, které si vás absolutně ničím nezíská. A to ještě navíc většina těch super áčkových scén byla už v traileru. Akce není špatná, Statham se snaží, ale stupidní scénář ani řadu nelogičností nemůže nijak zachránit. Tommy Lee potěší, ale všeho všudy je ve filmu jen pár minut - zřejmě nějaký nový trend. O třídu horší než jednička a o dvě třídy slabší než většina stathamovek. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pokud chce Bishop (Jason Statham) zachránit Ginu (Jessica Alba), musí pro Craina zabít tři lidi, aby to vypadalo jako nehoda... Ve filmu jsou k vidění atraktivní lokace (Rio de Janeiro, Thajsko, Malajsie, Sydney a Bulharsko), Statham má stále charisma i fyzičku, příběh je plný logických chyb a akce není dobře nasnímaná a je špatně sestříhaná. Tommy Lee Jones a Michelle Yeoh jsou docela nevyužití. Zajímavý thajský herec Vithaya Pansringarm se objeví ve třech scénách pouze na pár vteřin jako dozorce v malajské věznici. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za Stathama. Zbytek, od režiséra přes střih,scénář a neherecké výkony ostatních lidí stál, hodně slušně řečeno za starou belu .!! Statham měl napřed ztlouct celý štáb a natočit tenhle film až na druhý pokus. Protože tohle první hovínko by se nemělo počítat. Za mě 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině. Paráda ! Je to pro mě poprvé, co jsem navštívil Stathamovu sólovku na velkém plátně. Sérii Expendables a FF7 počítat nemůžu. Jak už otravně všude píši, kvalita současných béček rapidně klesá a to dost ošklivě. Poslední samostatné Stathamovky také za moc nestáli, ale furt jsou o třídu lepší jak současné Seagalovky nebo bohužel i některé Lundgrenovky. Předchozí Mechanik Zabiják mi oproti velké většině sedl. První polovina filmu: Postupně rozvíjející thriller s drsným zabijákem Stathamem. Druhá polovina: Akce. Takže ty 4* jsem dal úplně v pohodě. Na toto pokračování jsem se těšil jak malý kluk. Avšak netušil jsem, že to bude až taková bomba ! Trailer mě rozhodně zaujal, i když jak všichni známe, trailery mohou být zavádějící. Takže jsem usedl do kina, přežil trailery na následující filmy a kokotské reklamy a film začal ! Hned od úvodu tu máme pěknou akci, která začíná v baru. Jason tu má hned několik protivníků, takže dojde na bitky. Právě tahle úvodní soubojová sekvence je natočena trochu nepřehledně, ale jen trochu, přesto jsem si to užil. Hned na začátku mě dostane Jasonova hláška: „Nemáte nasírat mrtvé!“ a poté ránu stolem o xicht ženské v záporné roli. xD Film dále pokračuje a nuda tu rozhodně nenudí. Překvapilo mě, jakým způsobem se Statham ve filmu seznámil s Jessicou Alba. Nebylo to klasicky ohrané, jak už bývá zvykem. Poté co ji unesou, tu máme další souboj, kdy má Statham proti sobě několik protivníků. Poté začne jedna akce střídat druhou. Nejvíc se mi líbily 2 akční sekvence na lodi, kdy Statham bojuje, pere se, střílí a zabíjí všelijakým způsobem protivníky po desítkách. To je neuvěřitelné kolik počet zabití tu hlavní hrdina předvede. Možná by byla vhodnější větší drsnost a tak, ale přesto jsem měl víc a víc vyšší tep, jak jsem z toho byl nadšený. Máme tu i funkční příběh, který se tu drží po celý čas snímku. Rozpočet využil režisér na plné koule. Herecké obsazení je velmi dobré. Jason Statham totálně exceluje. Jednak v akci, tak i ve své postavě. Má tu spoustu dobrých drsných hlášek a k tomu i scén spojených. Statham se po druhém splněném úkolů ze tří nasere a pokusí se neúspěšně osvobodit J.Alba, ale nepovede se mu to. Přitom zlikviduje dost protivníků. Hlavní záporák nařídí, aby mu dali, co proto a on si to nenechá líbit, bleskově záporáky zneškodní a skočí do vody, kde uplave se spoutanými ruky – to fakt nemá chybu. Takže akce obsahuje plno přestřelek, soubojů, výbuchů atd. Hudba byla hodně dobrá, podobná jako v předchozím dílu. Ještě k hereckému obsazení. Vedle Stathama mě bavila Jessica Alba. Tommy Lee Jones se tu moc neohřál, měl roli idiota, ale nějak mě to nepohoršilo. Celkově nevím, co bych tomuto filmu vylepšoval. Větší drsnost v zabíjení, nevím. Přesto jsem kurevsky spokojen. Tohle na DVD určitě chci vlastnit ! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte celou řadu (béčkových) akčních filmů, v nichž drsní akční týpci chtějí pověsit své "řemeslo" na akcí ohnutý falus, ale zrovna když už chtějí odkráčet pryč, náhle se musí konfrontovat se svojí minulostí, kterou musí v přítomnosti složit na lopatky, aby si v budoucnu mohli užívat felačních rtíků svých přítelkyň. A to je i případ Arthura Bishopa (Jason Statham), který za zadek Jessicy Alba, kterou poznal teprve nedávno, udělá v podstatě cokoliv. Dostal za úkol zlikvidovat tři nepohodlné a extrémně nebezpečné cíle v podobě obchodníků, kteří představují nevítanou konkurenci. Aby to neměl tak jednoduché, jejich vraždy musí vypadat jako tragické nehody. Úkol mu zadal zloduch Craine, který si vzal sličnou sexici Albu jako rukojmí. Pokud se na jedničku neupomínáte, nic strašného se neděje. V podstatě tohle pokračování, až na několik styčných bodů, se svým předchůdcem nijak zásadně nesouvisí. Vše spolehlivě jistí drsný Jason Statham, který sice podlehne vagině, jinak se ale se svými protivníky nijak nemazlí. Zde se ovšem vyskytuje první problém. Bishop je úplně nepřemožitelný, za všech okolností, prostě v bitkách a přestřelkách nemá konkurenci. Nejinak je to v jeho plánech, jak se k cílům dostat. Jejich provedení je poměrně neotřelé, i když v celém filmu bychom hledali originalitu jen stěží. Statham je ovšem na své akční misi fyzicky dobře vybavený, takže jeho skoky z lanovky na letící rogalo a z vysokého útesu, nebo lezení po mrakodrapu jsou fajn, i když mu s tím pomáhali trikoví specialisté. V zásadě se vyskytl ještě jeden problémeček - film je předvídatelný až hanba. Absolutně neomylně, a to i méně zkušeným divákem, se dá predikovat, jak se celá mise bude ubírat a jak se skončí. Až na pár drobností, se vše ve filmu vyřídí předvídatelně, Bishop ušetří život až třetího cíle, tím je Tommy Lee Jones, jinak žádný jiný úkrok nebyl k mání. Dvojky se ujal německý režisér Dennis Gansel, který z rutinního scénáře spravil hotový zázrak. I když to není úplný technický mág, akci hoví dobře, na zadní projekci sice nešetřil, ovšem nepolevující příval akce je příznivý. Pokud máte v oblasti akčních béčkových opusů zdatně nakoukáno, tenhle film vám akční orgasmus nezpůsobí. Není to ale ani žádné malátné pokračování, svého předchůdce hravě strčí do akčních trenek. 6/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za veškerou akci by dostal pan režisér ve filmové škole jedničku s hvězdičkou. Moje oko taktéž oslnily opravdu nádherné destinace. S výjimkou thajského vězení bych si dovedl představit nádhernou dovolenou všude. Největším lákadlem byl poté samotný Statham, který má stále šmrnc. Bohužel, tento snímek obsahuje i něco, co se snaží samo sebe nazývat dějem. Tohle něco je opravdu žalostné, katastrofální a krajně nezajímavé. Snímek by se dal tedy rozdělit na dva zcela kvalitativně rozdílné segmenty. Zatímco jsem při akci takřka chrochtal blahem, tak při sledování toho totálně debilního románku s Jessicou Albou, na kterou se moc hezky dívá, ale zato se ji poslouchat nedá ani minutu, či rozhovorech a vyjednávání s převelice sračkoidním záporákem, jsem nefalšovaně trpěl a přepadaly mě sebevražedné sklony. Vrcholem trapnosti bylo vykreslení a vzplanutí toho jejich divného milostného románku. Tahle pasáž byla filmovým dnem v té nejkřišťálovější podobě. Film tohoto typu rozhodně nemusí disponovat nějakým sofistikovaným dějem, ale tato zápletka byla tak strašně uměle vytvořena a nepřirozeně rozvíjena, že jsem z ní opravdu žalostně sténal. Pokud si nedovedete představit film, který může být chvíli velmi příjemnou akční zábavou a poté se bez varování přehoupnout do hromady hoven a proměnit se v nesnesitelnou telenovelu, tak neváhejte zhlédnout tento filmový "skvost". Film taktéž neobsahuje jedinou kvalitní hlášku, ale přiznám se, že až takhle přehnané nároky jsem na něj neměl. Je mi líto papíru, na kterém se objevil scénář. Kdyby byl daný papír použit na vytření zadku, tak by posloužil lidstvu mnohonásobně víc. Slabší dva kusy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jason je pro mě No.1 o tom žádná. Bohužel ale, tohle nebylo moc dobré. Můj první film s JS na který jsem šel do kina a hned takové zklamání. První mechanik byla 5* pecka s výbornou atmosférou, která tady naprosto chyběla. Nelíbilo se mi ani prostředí, celkově to na mě působilo všechno strašně lecině. Na Jessicu se dobře dívalo, šukat by jí chtěl přece každý, ale za mě tu mohla být jiná herečka, ke Stathamovi se ani nehodila. Top scéna  - bazén. (Kino Bílina) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Asi tak hloupé, jak se dalo čekat. Zřejmě jsem náročnej, když mi nestačí polonahej chlap a polonahá ženská, jak si povídají na pláži v Thajsku... 40% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já zírám můj první Statham v kině, no úplně první solovka na které sem byl v kině, už možná byl v kině, ale nikdy né sám, takže tohle je historický zlom. A je to dobrý, fakt dobrý, hned úvodní bitka mně zarazila do sedačky a já se těšil na další dobrodružství pilného zabijáka. A ty jeho mordy "ať to vypadá jako vražda" se povedli, dalo by se říct, že sou o level výše. To ve vězení je na prvním místě, ale i zbytek filmu je výborný. Akci nelze nic vytknout, bitky sou drsný, přestřelky, rychlý, je teda fakt že hlavní záporák se zmůže jenom na píchání Stathama do prdele klackem a pravá ruka záporáka, zase na zbabělé utíkání a dobře mu tak, ale ten zbytek je naprosto skvělý. A přitom sem hlavnímu záporákovi žral to že je to ukrutně zlý hajzl, co vraždí koťátka, štěňátka a želvičky, takže to co nepředvedl mně mrzí. Moje jediná obava, už od začátku filmu směřovala k ženě pro kterou všichni chlapi zabijou, bál sem se že Jessica tady bude hrát takovou tu husičku, co se nechá unést a bude brečet, řvát a mně to bude srát . A jenom dobře že takovou roli tady nemá, dalo by se říct že je to holka od rány. No a k Tommymu, tady má asi nejlepší výkon, zatímco u Bourna syndromu byl na umření, v Criminalu podal velice dobrý výkon, tak tady je prostě vtipný a zajímavý. Jinak maximální spokojenost......tedy je tady ještě něco, Statham v jedné scéně vystrčí hlavu z poklopu a jeho výraz ve tváři, je doslova komický. Škoda ze začátku to mohla být koule, takhle to bude čtverec, ale furt dobrý, v budoucnu určitě pustím. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý patrí do rady oddychových večerných filmov, s nenáročným dejovým podnetom, skôr len výraznou akciou, ktorá ma osloviť diváka. Jednoducho sa Vám ten film zapáči, alebo nie, podobne ako filmy Kuriér, Jack Reatcher, Bond a podobne. U mňa bola misia splnená, nie len čo sa týka akcie, ktorá najlepšie vyznela pri konečnom ovládnutí lode, ale najviac potešilo obsadenie Statham a Alba. Kašlem na všetky klišé, hodnotím streľbu a údery, ktorých bolo veru dosť. Za mňa 70%. Zmena režiséra bola výborná voľba - oproti prvému dielu Mechanik veľký krok vpred. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Omezím se pouze na drobnou úpravu Enšpíglovy poslední noticky: ...ale hlavní je ta akce, a ta je vymaštěná. Viděno na větší krabičce od zápalek o úhlopříčce 120 cm v HD kvalitě (1920 x 1080), stažnej bůh neví, kde jsem k tomu přišel a žádnej rozhodoně ani budget nestrádal! Čumej, čumej! Jo a miluju film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší Stathamův film. Tohle není vzkříšení, to je čisté K.O. Bohužel tím, kdo jde k zemi je Statham i s celým filmem. S výjimkou bazénové akce, je to nuda k nepřežití, plná pitomostí, které neobstojí dokonce ani v ringu béčkových ptákovin. Jak někdo otevře pusu vypadne z ní pitomost, a totéž platí o motivacích a skutcích všech přítomných. Scénárista po lobotomii vrší jeden logický laps na druhý v takovém množství, že se v nich film utopí dřív než se stihne rozjet. „Musí to vypadat jako nehoda…“ no, s výjimkou bazénové akce, nevypadá. Stathamovy akce jsou nenápadné asi jako slon, který se prožene skladem porcelánu. Smysl té komplikované uberfinty s Tommy Lee Jonesem je tak sofistikovaný, že mi vůbec nedává smysl. Ale co, hlavně že to bouchlo a pyrotechnici si užili. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, možnože posledná šanca vidieť niečo takéto v kine... Pretože takýchto srájd je na bulharských DVD celá kopa a druhý Mechanik je zrovnateľný s takmer ľubovoľnou súčasnou seagalovkou. Aj keď kamera a exotické prostredie pôsobia menej céčkovo, je to scenáristická príšernosť, kde akcia nijako negraduje a Statham len dookola mláti bezduché figúrky... Michelle a Lee Jones musia mať žáner fakt radi, že sem išli hrať... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já jakožto velký fanoušek hry Hitman jim tohle akční klišé béčko sežral i s navijákem. Statham jako nájemný vrah to je vono. Nebál bych se dalších dílu, když i John Prick jede dál. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud byl první díl průměr, zde už je to výrazně horší. Troufám si tvrdit, že se jedná o jednu z nejslabších "stathamovek", kde mě potěšil jen Tommy Lee Jones, který je zde zábavnější než v posledním Bourneovi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh na mieru ušitý Stathamovi, ktorý síce zostarol, ale stále mu to sluší. T.L. Jones je už dávno za zenitom. A Jessica Alba tam je len kvôli jednému, ale ukazuje to naozaj skvele. Inak je to v celku podarená oddychová akcia, od ktorej netreba veľa čakať a príde i spokojnosť. ()

Reklama

Reklama