Reklama

Reklama

Xindl X a Olga Lounová: Láska v housce

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 2010, 4 min

Recenze (8)

kingik 

všechny recenze uživatele

Oni spolu píchali, že jo?! No jo, tak to jsme doma. Proto jim tak to zpívá. A není to hudební Xindl. Klip svébytný a nápaditý, dali si s ním tvůrci práci. Lounová je výrazná rajda. Nic to neumí, tak to si neodvažuji tvrdit. Mě nekouřila. Jo, vy jste mysleli, jestli hudebně něco umí. Já bych řekl, že má dobrou image, super zpěvačka to taky není. Xindl, ten mě hudebně vůbec nebaví. Kdyby se teď poroučel z hudební scény, vůbec nic se nestane a nikomu nebude chybět. Ale tenkrát to bylo všechno svěží, lepší, originálnější. Když to tak hodnotím, tohle byl jejich hudební vrchol. Lounová sice ještě přišla s výraznou hitovkou "Gynekolog amatér", ale pak už se nějak hudebně rozpadla (viz duet s Goťtákem). To Ládek měl od té doby minimálně dvojnásobnou porci skladeb i klipů, ale za pozornost nestálo skoro nic, nemusím jeho hudební projev a styl. Ve dvojici jim to ale ladilo a šlapalo. Výsledkem je tenhle nápaditý song. Kdyby mě tenkrát Lounová vzala mezi pysky, má to za čtyřhvězdičkový hotel, takhle je to jen trojka - Landa, Lounová a já. Já ne, tak tedy tři hvězdičky a šmitec. 60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších písní Xindla X, na kterou by se dobře tancovalo. A příjemná satira. U MacDonalda na housce či hranolkách jsem nikdy nebyl a neláká mě to. Odrazuje mě posezení s typem lidí, kteří tam chodí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I Xindl X občas napíše nepolitickou, dobrou písničku a tahle se mu mimořádně povedla. Nejenom, že je to o ztrátě svobody dát si ve fast foodu to, co bych rád, protože musím vybírat jen z toho, co mi nabízejí, ale také přeneseně o tom, že ta ztráta svobody nás postihuje v oblasti celého života. Kupodivu - a nevím, zda je to Ládkovým přičiněním, nebo jde o kouzlo nechtěného - jsou zde i další vrstvy, například ta, jak jdeme po instantních, okamžitých požitcích a zapomínáme na krásu přípravy třeba u rozdílu mezi instantní kávou a čerstvě namletou zrnkovou kávou, ale koneckonců i v té lásce mezi lidmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ruku svírám v pěst a v ní bezednej hrnek hořkosti jen za 36." Prefabrikovanou lásku v housce beru jako vtipnou kritiku konzumního způsobu života. Možná to tak není, ale mě by ten rozverný pouštní klip asi jinak nedával moc velký smysl. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama