Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Recenze (85)

POMO 

všechny recenze uživatele

Realistický psychothriller, pracujúci s hororovou formou found footage videa. Psychologicky uveriteľný, zaujímavý, ale nie tak napínavý a ani vo finále šokujúci, ako by chcel. Postava psychopata nevzbudzuje dostatočný rešpekt či strach. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi sympatický mix hororu a srandy (ano, na rozdíl od jiných uživatelů mi to chvílemi opravdu přišlo mimořádně úsměvné, byť značně černohumorným způsobem - do situace hlavního hrdiny bych se fakt dostat nechtěl). Mark Duplass si roli totálního pošuka, o němž si vzhledem k jeho chování nejste jistí, zda vás chce pobavit, znásilnit, nebo zavraždit, vyloženě užívá. Kack-Brice zase v roli nešťastníka, který se dostal do extrémně nepříjemné situace, také působí velmi přesvědčivě. Creep je zkrátka hezkou ukázkou filmu, který doluje napětí a strach ze samotných na plátně se odehrávajících situací a ne primárně pomocí filmařských prostředků (kamera, střih, hudba, triky). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mne to trochu pripadalo tak, že sa proste stretli dvaja kamaráti a rozhodli sa nakrútiť malý psychologický found footage o dvoch postavách bez miliónov, bez trikov, bez masakráží, bez krvi, bez ľakačiek (len so štipkou humoru) - proste jeden z nich dostal dobrý nápad a už to šlo samé od seba. Pekný dôkaz toho, že aj v jednoduchosti je krása, pretože niečo tak banálne, jednoduché a súčasne fungujúce sa nevidí každý deň. Akurát váham, či by som film zadelil aj do žánru "romantický", aj keď svojím spôsobom... prečo nie? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neznášam, keď je polícia prezentovaná ako banda nesvojprávnych idiotov, ktorých vaše problémy začnú zaujímať až keď ležíte na dlážke v kaluži vlastnej krvi. V Creep je to úplne rovnaké. Chlapíka terorizuje evidentný psychopat s násilníckymi sklonmi, duševne chorý, ktorý sa s ním pobil a následne mu posiela choromyseľné videá, nože a zmagorené vyznania lásky. Chlapík zavolá na políciu. Tam sa ho spýtajú na meno dotyčného. Nevie resp. vie, ale zrejme bolo falošné. Spýtajú sa ho na adresu, kde magor býva. Chlapík to samozrejme nevie. Odkiaľ by to asi tak mal vedieť? Navrhne im, aby prišli a sňali odtlačky z noža, ktorý mu magor poslal (a z ďalších vecí, ktoré boli v zásielke spolu s bodnou zbraňou). Polícia to ignoruje. Pravdaže chápem, že v týchto typoch filmov musí byť polícia prezentovaná spomalene, lebo ak by v polovici filmu nabehlo komando kukláčov a zmrda rozstrieľalo na kusy, nemali by sme horory. Ale ukazovať políciu ako bandu neschopných blbcov, ktorí vyžadujú od obete, aby vyriešila prípad (!), je nevkusné. Nečudo, že znechutený hrdina dôkazový materiál následne šmarí do smetiaka (!). A inak? Až na priemerné výkony oboch predstaviteľov fajn. A skutočne nechápem, kto toto preboha môže pokladať za komédiu. Toto je (hororový, temný, znepokojivý a napínavý) psychotriler ako vyšitý. Neobsahuje vôbec žiadny humor. Miestami čudný, miestami stratí dych, miestami príliš WTF a miestami nelogický (dal mu prášky na spanie a chlapík bol po troch minútach čerstvý ako rybička?), inak ale hodnotím skôr kladne, než negatívne. Vrátane drsného konca. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

I přes krátkou stopáž to chvílemi nudilo, ale nápad byl určitě zajímavý. Aaaron chce zažít nějaké tajemné dobrodružství, navíc slušně zaplacené a také ho zažije, i když úplně jinak, než si představoval. Vlk byl dobrý, telefonát hodně divný a nelogický, hodně lekaček, atmosféra ušla. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu působí jako "blbina", co natočí dva lidi ve svém volném čase. A jako takové proč ne. Kdyby měl film o dvacet minut míň, nebo byl při téhle délce malinko méně čitelný a propracovanější, tak by to bylo lepší, i takhle ale velmi pozitivní dojem. 3 a 1/2 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý kameraman vo finančnej núdzi dostane perfektnú ponuku na zárobok. Keď príde na dohodnuté miesto a stretne sa s chlapom, ktorý si ho objednal, zistí, že chlap je smrtelne chorý a video chce zanechať svojmu nenarodenému synovi. Kameraman postupom času zisťuje, že chlap to v hlave nemá v poriadku a že ten, kto onedlho zomrie nemusí byť len ten chorý chlap. - Parádny výkon dvoch postáv, ktoré zvládli hrať 75 minút a aj tak neomrzeli. Markov herecký výkon bol v tomto filme výborný a velmi ma teší, že hral už v troch hororoch za sebou. Zvyčajne sa mi horory, v ktorých je malý počet postáv nepáčia, ale v tomto ich viac nebolo treba. Velmi dobrý príbeh so zaujímavou zápletkou a prekvapujúcimi odhaleniami. Rozhodne by som nechcel byť na mieste kameramana.Velmi sa mi páčila maska vlka. + herec z Mercy a The Lazarus Effect ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kameraman prichádza pracovať ku chlapíkovi, ktorý má rakovinu a chce zanechať video-odkazy pre svojho nenarodeného syna. Chlapík je však čím ďalej tým podivnejší a kameraman nadobúda pocit, že v jeho blízkosti to nemusí byť práve bezpečné. Hororová found footage komédia, ktorá našťastie nie je FF preto, aby zakryla absenciu peňazí či talentu, ale preto, že to tak tvorcovia chceli zámerne. Na čo už v podstate poukazuje prítomnosť dosť známeho (prevažne z komédií) Marka Duplassa, ktorý si svoju úlohu podivného hostiteľa vyložene užíva. Celý film vlastne „stvorili“ on s režisérom; napísali si to, aj odohrali. Komédia to moc nie je, skôr horor s niekoľkými vtipnými momentmi a tak, ako pomerne pohodovo začína (hoci určitý divný nádych to má už od začiatku), tak sa postupne vyvíja čoraz znepokojivejším smerom, až sa to nakoniec uzavrie v bizarne pôsobivom finále. Nie je to síce žiadny zázrak, ale aspoň dôstojný príklad fungujúceho found footage hororu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aaron prijíma skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa. Na prvý pohľad spočiatku milý, ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie". No toto hádam nemyslíte vážne. Neviem či mám z niektorých názorov v komentároch plakať, alebo sa smiať. Absolútne "TOP" nudný "F.F." o dvoch homosapiens homošoch, ktorí sa rozhodli že po dobu 77 minút divákovi totálne znechutia jeho milovaný žáner. Kurva "creepe"? O čom to tu meleš??? Ako to už uviedol užívateľ "Quentin", keby sa jednalo o kraťas, možno by som prižmúril obe oči a za záverečnú 10 minútovku udelil dve hviezdy. No pokiaľ mám tento nezmysel hodnotiť ako plnohodnotný celovečerný snímok, pri ktorom by mal divák dosahovať určité emócie, ktoré by mal horor žáner ponúknuť, je nad svetlo sveta jasné, po čom moje ruky siahnu - 20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za (strašně) málo peněz hodně muziky, klidně se ale dalo strašit ještě o něco víc. Chápu, že je to spíš znepokojivý drama s prvky tíživého humoru, ale i tak... Nicméně! Duplasse je radost sledovat, ten chlap mi fakt sedí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námet a ničím špeciálny výnimočný cam-footage horor, až na "drobnosť", ktorou je úplne famózny Mark Duplass. Jeho one man show som si skutočne užíval. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poctivý dvě hvězdičky dávám za ideu, která je sama o sobě naprosto funkčně znepokojující, bohužel já bych ocenil, kdyby daný obsah byl vměstnán do poloviční stopáže. Být to nakoncetrovanější středně dlouhý kraťas, šel bych klidně na čtyři. Takhle si Creepu i vážím, ale částečnou nudu popřít nedokážu. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej žánrovej mix kde ani jeden ze žánrů nefunguje tak jak má. Beru v potaz, že většinu filmu šlo o improvizaci a tak ty 2hvězdy dám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin nitra zvráceného maniaka v reportážním balení, co z hororového hlediska prakticky vůbec nic nenabízí. Hlavní maník, který se nechá permanentně natáčet najatým týpkem, pak mu posílá "milostné" balíčky, je nanejvýš znepokojující figura, s níž byste nechtěli zapařit, dát si vanu, jít do lesa na procházku. Aaron s ním tohle vše absolvuje, přičemž první prvky hororových momentů se začnou objevovat až v závěru. Vše krajně obyčejně, až zdlouhavě pojaté. Vražda žádná, žádné extrovní ohrožení na životě, z něhož by si divák cvrkl do kalhot. V zásadě platí, že čím méně o Josephovi víme, čím víc o sobě lže, o to víc film nabírá na síle. Jelikož jsem následné pokračování viděl dřív, věděl jsem, jak nebohý Aaron dopadl. Nehledě na to, že jeho špatný konec je dost předvídatelný. Mark Duplass, maniak a strůjce projektu, pouštěl lepší děs-běs ve dvojce, klient, který ho natáčí je Patrick Brice, režisér obou filmů s jeho dokonale uvěřitelným šílencem. Není to přímo nudné, pořád si to snaží držet diváckou pozornost, jenže dialogy značně převažují, a jedno zabití na závěr, snímané z kilometru, prostě extra film nedělá. Moc dlouhý rozjezd, dojezd kumuloval co se dalo, ve výsledku to neohromí. Koncept byl veskrze originální, což se určitě počítá. 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebyť Creep found footage, fungovalo by to lepšie aj ako horor, aj ako komédia; zbytočne si zväzovali ruky. A že záverom dali forme efekt a logiku? A stálo to celé zato? Vlastne hej, ale minimálne ten Peachfuzze by mal potenciál kľudne na niečo väčšie. 70%. Ps: Posledný záber vystrihnúť a poslať späť niekam 25 rokov dozadu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Creep" je pre mňa veľmi ťažké hodnotiť, lebo na jednej strane film veľmi oceňujem a na druhej mám pocit, že absolútne mi témou a spracovaním nezapasoval a väčšinou som mal pocit, že sa nedívam dokopy viac menej na nič. Neviem či je to len môj dojem, ale také som mal pocity, keď som to sledoval. Herecké výkony sú skvelé, atmosféra je celkom okey a premýšľal som nad tým, kam sa to posunie, ako to všetko dopadne a jedno s druhým, no realita je tá, že aj keď je náš padouch skutočne správne divný a vie tomu niečo dodať, tak nie je to film, ktorý by ma nejakým spôsobom oslovil, alebo mi dal náznak toho, že sa pozerám na niečo efektné. Čakal som v tom viac. Najmä aby ma to nenechalo tak naľahko. Ale na druhú stranu oceňujem, že sa found footage štýl využil na niečo iné než sú duchariny. Toto pôsobí oveľa realistickejšie. No bohužiaľ to pre mňa aj na tom trošku stráca body. Škoda. Myslel som si, že to bude silnejšie. Hodnotenie: C ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo to hodinu a čtvrt a já se nudil jako blázen, prostředek jsem dokonce musel posunout, abych se dopracoval k vytouženýmu závěru a ani v něm se nic zásadního nestalo. Nekoukatelná píčovina (omlouvám se za ten výraz) bez příběhu i bez nápadu. Po dlouhé době musím ze šuplíku vytáhnout ODPAD !!! ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá - po delší době zase tahám mnou často nepoužívanou nálepku "odpad!". Protože film, u něhož nemůžu přijít na jediný sebemenší důvod, proč mu dát aspoň jednu hvězdu za cokoliv, jinou nálepku logicky dostat nemůže. Absolutní absence jakéhokoliv momentu napětí, ani několik vteřin, naprosto nulový (ani chvilkový) zájem o jakoukoliv z jeho dvou postav, které jsou nejenom maximálně nezajímavé a nudné (nudně vypadající i nudně žvanící), ale i svým zjevem naprosto banální a necharismatické. Námět by dejme tomu aspoň na jednu hvězdu být mohl, ale s úplně jiným scénáristou, jiným režisérem a jinými herci. Nechápu že jsem to celé vůbec dal bez proklikání, i když pravda asi až napotřetí. A za to, že jsem na tuhle ubohost vůbec narazil, "vděčím" jen shodě názvu s jiným filmem z r.2004 (mutant vs. Franka Potente v londýnském metru). ()

Reklama

Reklama